Bu Olta takımı ile neler tutabilirim.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aragonit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aragonit

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba Arkadaşlar
Bu hobiye ve denizciliğe yeni başladım. Teknem 4.50 boyunda Çanakkale' de balık tutacağım.
Başlangıç için aşağıdaki oltayı yorumlara bakarak aldım. Ancak çevremde balık tutmayı bilen kimse yok maalesef.
Bu olta ile neler tutabilirim, verdiğiniz bilgilere göre takım hazırlamaya başlayacağım.

Kamış Değerleri bunlar. 5-15 gr atarlı oluyor galiba yanlış anlamadıysam.

20210309_220359.jpg

Ürün linki: (link)

Barış öncelikle aramıza hoş geldin.
Sorunun bende 2 cevabı var
1. ve doğru cevap : Linkini paylaştığın kamış tatlı suda, maksimum 15 gram kurşunlu takımla veya şamandıra takımlarla israil sazanı-çapak-kızıl kanat-kadife gibi balıkların avcılığına uygun bir kamış ve ne tekneyle ne denizle nede senin merandaki balıklarla malesef ilgisi-alakası yok.
2. ve zaruri cevap : Sadece sarkıtma yöntemiyle(ileri atmadan) 60 grama kadar kurşun ve yemli takımlarla tekneden izmarit, karagöz,ispari, çupra gibi balıklarının ufak bireylerinin avında kullanabilirsin. Ama çok kısa sürede makinayıda kamışıda çöpe atarsın.. Tuzlu suda kamışın yüzükleri ve makina çok dayanmaz.. Ayrıca makinanda kamışta fazla zorlanmaya gelmez.

Barış öncelikle aramıza hoş geldin.
Sorunun bende 2 cevabı var
1. ve doğru cevap : Linkini paylaştığın kamış tatlı suda, maksimum 15 gram kurşunlu takımla veya şamandıra takımlarla israil sazanı-çapak-kızıl kanat-kadife gibi balıkların avcılığına uygun bir kamış ve ne tekneyle ne denizle nede senin merandaki balıklarla malesef ilgisi-alakası yok.
2. ve zaruri cevap : Sadece sarkıtma yöntemiyle(ileri atmadan) 60 grama kadar kurşun ve yemli takımlarla tekneden izmarit, karagöz,ispari, çupra gibi balıklarının ufak bireylerinin avında kullanabilirsin. Ama çok kısa sürede makinayıda kamışıda çöpe atarsın.. Tuzlu suda kamışın yüzükleri ve makina çok dayanmaz.. Ayrıca makinanda kamışta fazla zorlanmaya gelmez.
Cevap için teşekkürler. Hoş buldum.
Peki ne önerirsiniz? Daha hiç kullanmadım gidip mağazaya başka bir ürünle değişim yapabilirim.

Back