Bu Sahtelerle Zargana Alabilir Miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayhan.Ö
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şöyle izah edeyim. Savage gear 8-10 gr lık asistli zebra jigleri düşünün. 1 tane asist var onlarda. aynı asistten bir de kuyruğa taktığınızı düşünün. Şurada ki jiglerden bahsediyorum. Asistlerden birini söküp diğerinin öbür ucuna taktığınızı düşünün.
(link)
Yukarıda verdiğim videodaki gibi mi ?
Yani resimdeki gibi

LRF Micro Jigging Zargana Avı.png

Zargana hedefim olmadı hiç ama ne zaman Allah ne verdiyse hızlı sarım yaptıysam zargana yakalanmıştır ister kaşık ister su üstü.Biraz çakar full hızlı sarım illa ki vurur.Sarımın yavaş kalırsa sahteyi mıkır mıkır takip eder göz göze gelirsiniz geri gider.

Geçen sene 300_400 aset zargana yakalamış biri olarak tavsiyem yukarıda arkadaşın yazdığı gibi topun arkasına bağla takımı tut zarganayı. Sahte ile bu il zor, illaki olur ama benim dediğim şekilde tutarsın 10 balık sahteyle 1 balık. Ayrıca yukarıdaki sahteler çok büyük, zarganada onu yutacak kadar büyük ağız yok.

Benim yaptığım modifiye ise şu şekilde; zargana ipeğini açtım ve daha kısa bir hale getirerek tekrardan düğüm attım. Ardından Psycho Sprat 5 Gr zebra modelinin arkasına modifiye ettim ve asist iğnede ki damla simin bir uzantısı gibi ipek olmuş oldu. Zargana atladığında takılma olasılığını arttıracağını düşünüyorum. Deneme fırsatım daha olmadı. 😉

Back