Bu sartlarda burada levrek var mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Megalodon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Megalodon

Daimi Üye
Tepki
755
Ödül
103
Su an avdayim at cek yapiyorum.. Ruzgar 6,8. Basınç 1007. Ruzgar denizden esiyor lodos. Bosuna mı atıp çekiyorum acaba.

20171007_211438_HDR.jpg

2 saat kadar denemeler yaptım, ama başarısız. Ruzgar karşıdan cok sert geldiği için atışlarda mesafe sorunu oldu. Saatle ilgili problem olacağını sanmam, o saatlerde avlandığım bölgede levrek alanlar oldu farklı günlerde. Benim emin olamadığım konu basınç ve lodostu. Düşük basincta balıkların daha derine kaçtıkları gibi bir şey okumuştum. Ya da tam tersi de olabilir. Ondan emin olamadım.

Yılmaz kardeşim! ben her ne kadar levrek avı meraklısı olmasam da iki sene içerisin de çeşitli bölgeler de yedi sekiz adet levrek tutmuşluğum var.
Ya acemi oluşumdan yada hedef balığım olmamasından dolayı Levrek denilen mübarek balık oltamı ziyaret etmiştir.
Gelelim edindiğim tecrübeye,eğer av yaptığın meranın dip yapısı çakıl yada eriştelik ise rüzgar yada basınç gibi angarya işlere takılma.
Yeter ki suya gürültü,ışık ve özellikle ay ışığı vurmasın (yakamoz ile birlikte kullandığın kaşık ve sahteler suda uzay mekiği gibi alevli gelir) bu durumda levrek sevdasından vazgeçmeni öneririm.
Bölgesine göre değişebilir belki ama,benim bu balıkla tanıştığım saatler sabah 05.30 ile 06.30 arası akşam ise 19.00 ile 20.30 arası.
Kullandığım sahteler ucuz sahteler olduğu için daha zevkli oluyor avlanması ,zaten tuttuğum levrekler varoşların levrekler galiba pek marka meraklısı değiller çünkü.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yılmaz kardeşim! ben her ne kadar levrek avı meraklısı olmasam da iki sene içerisin de çeşitli bölgeler de yedi sekiz adet levrek tutmuşluğum var.
Ya acemi oluşumdan yada hedef balığım olmamasından dolayı Levrek denilen mübarek balık oltamı ziyaret etmiştir.
Gelelim edindiğim tecrübeye,eğer av yaptığın meranın dip yapısı çakıl yada eriştelik ise rüzgar yada basınç gibi angarya işlere takılma.
Yeter ki suya gürültü,ışık ve özellikle ay ışığı vurmasın (yakamoz ile birlikte kullandığın kaşık ve sahteler suda uzay mekiği gibi alevli gelir) bu durumda levrek sevdasından vazgeçmeni öneririm.
Bölgesine göre değişebilir belki ama,benim bu balıkla tanıştığım saatler sabah 05.30 ile 06.30 arası akşam ise 19.00 ile 20.30 arası.
Kullandığım sahteler ucuz sahteler olduğu için daha zevkli oluyor avlanması ,zaten tuttuğum levrekler varoşların levrekler galiba pek marka meraklısı değiller çünkü.

Dip yapısı kumluk eristelik. Zaten aksam sahteyi kenara her aldigimda temizlemek zorunda kaldim. Işık sorunu da yoktu. Sonuc olarak 2 saatlik denemelerden bir şey çıkmadı. Kısmetimizde yokmuş diyelim. Denemelere devam..

Mera dalgalara bakarsak sığlık yere benziyor bizde levreklerimizi saat 22:00 ile 03:00 arasi ve sabah gun agarmaya baslarken tutuyoruz.Şansin bol olsun yakalarsan resim bekliyoruz🙂
Malesef resim çıkmadı avdan 🙂 evet mera cok sığ, yer yer 50cm lere kadar düşüyor. Sahte yere sürterek geliyor çoğu zaman. O yuzden genelde en fazla 0-50cm dalarlı sahteler kullanmaya çalışıyorum.

Nasip değilmiş bidahaki sefere inşallah. Mera çok sığ ise İma Komomo 2 deneyin çok az dalar yüzeye yakın yüzer hızlı sarımda sudan dışarı sıçrama yapar, benim skorlu sahtelerimden

Back