Merhabalar
Yine bir Çanakkale günlüğü ile bir aradayız.
Buraya geldiğimden beri geçen 10 günlük süre içinde bir defa gidebildiğim levrek avında hırçın denizden güzel bir dayak yiyerek umutları sonraki denemelere bırakarak ıslak ve yorgun bir halde dönmüştüm.
10 Temmuz akşamüstü saatlerinde levrek avına göre daha kolay ve garanti bir av olan Kolyoz-Uskumru avı yapmaya karar vererek malzemelerimi toparlayıp yola çıktım.
Güneş henüz batmamışken oltam denizle buluşmuştu. İlk bir iki atışı merayı hatırlamak adına yaptım ve üçüncüde de ilk balığımı almıştım. Balık oltama takıldığında çekerken hissettiğim şey hiç de uskumru-kolyoz davranışına benzemiyordu. Balık kıyıya çıkınca anlaşıldı olay, zavallı uskumru kuyruğundan yakalanmıştı.
Avın devamında iki üç boş atış, ardından gelen balıkla beraber toplamda 3 Uskumru ile 4 Kolyozu livara atmıştım.
Gerek yolda kalan, gerek sudan kaldırırken düşenlerle güzel bir av oldu.
Son balığı aldığım sıralarda havanın geliyorum demesine aldırmadan bir kaç atış daha yaptım. İlk yağmur damlaları ile toplanmaya başlasam da bir anda bastıran çok kuvvetli sağanak yağmur beni iliklerime kadar ıslattı. Keşke o halimi görüntüleme imkanı olsaydı.
Sanki suya düşmüşümde karaya çıkmışım gibi olmuştum.
Sırılsıklam bir halde aracıma gidip yedek kıyafetimtrak bir şeylerle üstümü değiştirip hatıralarda yer alacak küçük bir av anısıyla eve döndüm.
Yeni avlarda görüşmek üzere.
Kullanılan Takım:
Kamış: X-Zoga Mastery MA-120H2 - 3,60m max. 200 gr
Makine: Shimano Biomaster XG 5000
Takım: 70-90 gr sıyırtma kurşununa bağlanmış 1 numara iğnenin silikon ahtapot içine gizlenerek ve içine de fosfor yerleştirilerek oluşturulmuş bir takım.
Kullandığım Takım da aşağıdaki gibi..
Silikonlar
Mor ışık altında
Zifiri karanlıkta
Sıyırtma Kurşunu.. meraya göre değişir ama ben 70-100gr arası kullanıyorum
Güneş battıktan sonra takıma fosfor ekleyip kırıyoruz
Takımda iğnenin olması gereken pozisyon.
Bu takımda 1 kulaç beden uzunluğu var ama kamış boyuna göre ayarlayabilirsiniz.
Yine bir Çanakkale günlüğü ile bir aradayız.
Buraya geldiğimden beri geçen 10 günlük süre içinde bir defa gidebildiğim levrek avında hırçın denizden güzel bir dayak yiyerek umutları sonraki denemelere bırakarak ıslak ve yorgun bir halde dönmüştüm.
10 Temmuz akşamüstü saatlerinde levrek avına göre daha kolay ve garanti bir av olan Kolyoz-Uskumru avı yapmaya karar vererek malzemelerimi toparlayıp yola çıktım.
Güneş henüz batmamışken oltam denizle buluşmuştu. İlk bir iki atışı merayı hatırlamak adına yaptım ve üçüncüde de ilk balığımı almıştım. Balık oltama takıldığında çekerken hissettiğim şey hiç de uskumru-kolyoz davranışına benzemiyordu. Balık kıyıya çıkınca anlaşıldı olay, zavallı uskumru kuyruğundan yakalanmıştı.

Avın devamında iki üç boş atış, ardından gelen balıkla beraber toplamda 3 Uskumru ile 4 Kolyozu livara atmıştım.
Gerek yolda kalan, gerek sudan kaldırırken düşenlerle güzel bir av oldu.
Son balığı aldığım sıralarda havanın geliyorum demesine aldırmadan bir kaç atış daha yaptım. İlk yağmur damlaları ile toplanmaya başlasam da bir anda bastıran çok kuvvetli sağanak yağmur beni iliklerime kadar ıslattı. Keşke o halimi görüntüleme imkanı olsaydı.
Sanki suya düşmüşümde karaya çıkmışım gibi olmuştum.Sırılsıklam bir halde aracıma gidip yedek kıyafetimtrak bir şeylerle üstümü değiştirip hatıralarda yer alacak küçük bir av anısıyla eve döndüm.
Yeni avlarda görüşmek üzere.
Kullanılan Takım:
Kamış: X-Zoga Mastery MA-120H2 - 3,60m max. 200 gr
Makine: Shimano Biomaster XG 5000
Takım: 70-90 gr sıyırtma kurşununa bağlanmış 1 numara iğnenin silikon ahtapot içine gizlenerek ve içine de fosfor yerleştirilerek oluşturulmuş bir takım.
Kullandığım Takım da aşağıdaki gibi..
Silikonlar
Mor ışık altında
Zifiri karanlıkta
Sıyırtma Kurşunu.. meraya göre değişir ama ben 70-100gr arası kullanıyorum
Güneş battıktan sonra takıma fosfor ekleyip kırıyoruz
Takımda iğnenin olması gereken pozisyon.
Bu takımda 1 kulaç beden uzunluğu var ama kamış boyuna göre ayarlayabilirsiniz.