Çanakkale lrf

gfbege.1907

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Öncelikle merhaba ben uzun zamandır surf oltalar kullanıyordum yeni bir lrf kamışı ve makinesi aldım ama Çanakkalede nerede nasıl hangi aylarda hangi saatte ve hangi balık avlıyacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz (sadece Çanakkale merkez)

çanakkaleyi bilmiyorum ama LRF genellikle belli yerlerde yapılır. birinden mera öğrenmene gerek yok. Limana git, kayalık (üzerine çıkabileceğin) yerlere git. rüzgarın arkadan denize doğru estiği zaman dene. gece limanlarda ışık vuran yerleri, tekne ışıklarının olduğu yerlere bak. avcı olan iyi marka silikonları dene

Öncelikle merhaba ben uzun zamandır surf oltalar kullanıyordum yeni bir lrf kamışı ve makinesi aldım ama Çanakkalede nerede nasıl hangi aylarda hangi saatte ve hangi balık avlıyacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz (sadece Çanakkale merkez)
Çanakkale Marinada Lrf yapan arkadaşlara denk geldim daha önce kolyoz istavrit aldıklarını gördüm genelde gece avlarıydı.

bende çanakkale merkezde çok kez lrf ile avlanmayı denedim ve hiç balık alamadım sonrasında yemli av yapmaya başladım. geçenlerde akşam istavrit için gittim gene bişey alamadım. başkasının da lrf yaptığına şahit olmadım garip şekilde.

kullanılan ürünler nelerdir hangi silikonu kullandınız renk marka vs. nedir kaç gram jig head kullandınız ip kalınlığı lider kullanıyor musunuz?

bende çanakkale merkezde çok kez lrf ile avlanmayı denedim ve hiç balık alamadım sonrasında yemli av yapmaya başladım. geçenlerde akşam istavrit için gittim gene bişey alamadım. başkasının da lrf yaptığına şahit olmadım garip şekilde.
Ben dediğim gibi yaz akşamlarında gördüm yapan hobidaşları genelde silikon kullanıyorlardı kokulu olduğunu düşünüyorum bir de yanılmıyorsam uv veya fosforlu idi. Kovaları da doluyordu aynı arkadaşlara 4-5 kere denk geldim.

okuma wave power 0-8gr kamış shimano fx1000 makina 0.06 ip ve 0.16 fluoracarbon lider ile kullanıyorum. kullandığım jigheadler 1 ve 1.5 gr. silikon olarak fujin baby worm fire tiger ve pinkyeel renkleri. hatta birazdan tekrar çıkıp bi deneyeceğim.

okuma wave power 0-8gr kamış shimano fx1000 makina 0.06 ip ve 0.16 fluoracarbon lider ile kullanıyorum. kullandığım jigheadler 1 ve 1.5 gr. silikon olarak fujin baby worm fire tiger ve pinkyeel renkleri. hatta birazdan tekrar çıkıp bi deneyeceğim.
Rastgele av raporunu bekliyorum.

Rastgele av raporunu bekliyorum.
2 trakonya 6-7 iskorpit bir tane de iğneden düşen kupa olduğunu düşündüğüm bi balık. Elde bişey yok yani 😀 gene de eğlendirdi. Bu gece bir anlık kararla gelip yeni bir kamış ve ip sipariş ettim.
Aldığım kamış ryuji aji game 0.5-5gr 198cm.
İp gosen lure edition 4x 0.3 Pe. Shimano fx 1000 makine ile kombinleyeceğim keyifli bi takım olacağını düşünüyorum.

Olsun zevki yeter nerede avlandınız Marinada mı?
yem olarak neler kullandınız silikon mu?
Belki hava kararmadan giderseniz istarvit kolyoz gibi türleri yakalama ihtimaliniz artabilir.
Ayrıca yakaladığınız boylara göre Trakonya ve İskorpit çok lezzetli balıklar daha önce iğneyi yutması sebebiyle salamadığım balıkları tatma fırsatı bulmuştum o günden sonra büyük boyları geldiğinde salmayı pek tercih etmem🙂

Back