OZAN IŞIK
Daimi Üye
Eyvallah abi sağolasın. Yarımadayı komple gezdik 4 noktada olta attık. O kadar verimli olmasa da karnımız doydu 🙂
Öğleden sonra yazacağım raporu.
İyi geçmesine sevindim Tuncay bekliyoruz güzel bir rapor 🙂
Eyvallah abi sağolasın. Yarımadayı komple gezdik 4 noktada olta attık. O kadar verimli olmasa da karnımız doydu 🙂

Selam arkadaşlar.
Cumartesi gecesi saat 03:30 da Gelibolu yarımadasına başlayan yolculuğumuz da ilk durak Koyun Limanı oldu.
Havanın daha zifiri karanlığında, tepeden koyun limanına doğru iniyorduk.
Hava gerçekten epeyce serindi. Son baharın geldiği belliydi. Neyse koyun limanında hemen dalyanın sol tarafına gidip açtık tezgahı.
Denizde epeyce dalgalıydı.
Amacımız sabah suyunda sarosda alabildiğimizi almak sonrasın da ise , Seddülbahir - Alçıtepe taraflarına gitmekti.
Kamışa 3 köstekli dip oltasını takıp derin sulara yolladım. Yem olarak midye vardı.
Yarım saat bekledikten sonra olta da hareketlilik başladı. Gelen 100-150gr isparyaydı..
5142 dosyayı görüntüle
5143 dosyayı görüntüle
Ve devamında 5 adet isparya daha..
5144 dosyayı görüntüle
5145 dosyayı görüntüle
5146 dosyayı görüntüle
Sonra denizin dalgalı oluşu ve ot balıklarının rahat vermeyişinden dolayı ( biraz da karnımızın açlığından ) tası tarağı toplayıp yola çıktık.
Köyde kayıntı yaptıktan sonra saros dan kıyı kıyı kabatepeye doğru yol aldık.
Deniz çarşaf gibi olmuş , dalgadan eser yoktu pırıl pırıl parlıyordu. Kabatepe yakınlarında fazla yayılmadan 1-2 olta salladık. En ufak bir kıpırtı bile yoktu.
Açıklarda Troll ve balıkçı kayıkları vardı. Kıyılarda olta atan pek fazla yoktu. Ordan da çıktık yola kıyı kıyı Alçıtepe ye vardık. Sanki balıkçılar aralarında anlaşmış
kimseler yoktu. Acaba yanlış zamanmıydı ? Alçıtepe'den Seddülbahire geçip Sahil güvenliğin orada ki balıkçı barınağına ( kayalıklara ) geldik. Barınağın iç kısımlarında gözle
görülür balıklar vardı. Zargana , isparya , karagöz.. Oltayı tam barınağın ağzına salladık. Bu sefer gezer takım takmıştım. Biraz bekleyişin ardından karagöz oltada çırpına çırpına geldi..
Devamında karagöz , isparya..
Pek verimli bir av olmadı.. Düşünüğüm gibi geçmedi.. Ama sahil kesiminde kıyıdan olta atan ya 2 ya 3 kişi onların kovalarına bakıyorum 6-7 isparya karagöz çipura..
Demekki yanlış zaman oldu.. Sedülbahir açıklarında görebildiğim 6 tekne vardı kıyıda. Ama tabi ne aldılar Allah bilir..
Yorucu bir av gezintisinden dönüşte kendi kendime karar aldım. İstihbarat almadan yada yanımda mera yı iyi bilmeyen usta balıkçı olmadıktan sonra kafama göre
kendimi yorup üzemeyeceğim.. saygılarımla .. 😉
Yorucu günün ardından .. 🙂
5147 dosyayı görüntüle
5148 dosyayı görüntüle
Not : Yanımda fotoğraf makinası olmayışı ve telefonumun şarjının az olmasından dolayı fazla fotoğraf çekilememiştir.. 🙁
Aynen sedat abi gezdik keyif yaptık kafa dinledik güzel vakit geçirdik bide güzel av olsaydı .. 😛 gelirsen kurban bayramının son gunu oralarda olurum forumdan yazarsın haberlesırız beraber olta atarız.
İnşallah Tuncay..
Mürefte'de çok fazla ahbabım yok görüşmeyi ben de isterim.
Selahattin abi plastik dogramacıyım işler yoğun 2 gundur bakamıyorum foruma pek.. 🙂