Çanakkale'de Av... 10-11 Kasım 2020.... Lüfer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan agartan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şeref bey tebrikler üşünmeden her detayı özellikle kullandığınız sahtelerle (ve kullanım şartlarıyla) beraber yazmanız biz yeni hevesliler için inanın bulunmaz kaynak elinize emeğnize sağlık
Teşekkürler Remzi,
Ben yaşadığım anları olabildiğince anlatmaya çalışıyorum ki okuyanlar da "eğer tamamını okuyan varsa" bu avlardan haz alsınlar.
Her anlatının içinde küçük tüyolar da olur. Bu bazen bir sahte, bazen kalama ayarı, bazen aksiyon ya da sarım hızı vb gibi bilgicikler olabilir.
Herkes için bir şey ifade etmese de bazıları için faydalı olacaktır.

Tebrikler, güzel av olmuş,ayrıca sert rüzgarda savage gear seeker 28 gr. flue green rengini öneririm, bizim buralarda iyi çalışıyor.
Teşekkürler Ufuk
Tavsiye için de teşekkürler.
Bir yerde karşıma çıkarsa alırım.

Sevgili Şeref tebrik ederim.
Balığın az olduğu bir dönemde Çanakkale olman şanssızlığın olsa da, pandemi döneminde İstanbul’dan uzakta olduğun için bir o kadar şanslısın.
Her zaman takdirle ve gıptayla takip ettiğim amatör balıkçılığını güzel paşalar ile taçlandırmışsın. Oltan sudan, balıklar keskin iğnelerinden eksik olmasın.
Her daim rast gelmesi dileğiyle
Teşekkürler Önder,
Yıllardır bu zamanlarda buralarda olmayı hayal ederdim. Pandemi sayesinde o da oldu.
Gerçi çember burada da daralıyor ama yine de büyük şehirlere göre çok daha rahat.

Balık kısmına gelirsek; Levrekler kayıp olsa da Lüfer aslında bolca var ama kıyılamadığından olsa gerek kıyı avcılarına yoğun av vermiyor. Aksine havalar da yaz gibi gidiyor ve bu da tekne ile avlananlara yarıyor.
Buralarda balığın olduğu düşünülen noktaya tekne ile gidip aynı kıyıdan olta atarmış gibi tekneden at çek yapıyorlar ve gerektiğinde hızlı yer değiştirebilme özelliği ile de birlikte çok güzel avlar yapıyorlar.
Ben çok kısa kısa zamanlarda da olsa deneyimleyebildiğim bu av tarzına bittim. Gelecek raporumda da bu olacak.

Şeref bey ağzınıza sağlık, o kadar akıcı anlatmışsınız ki bir solukta okudum, yorucu ama keyifli bir av olmuş.
Teşekkürler Yavuz,
Beğenmene sevindim.
Her avdan sonra sağ omzum kopacak gibi ağrısa da yine de ertesi sabahın programını yapmadan duramıyorum.

Back