Çanakkale'de Av.. 16-17 Kasım 2020.. Yine Lüfer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan agartan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tekneden lüfere hiç çıkmadım
Yüzündeki mutluluk ellerindeki balık hayıflanmama neden oldu
Tebrik ederim Şeref gıpta ile takip ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler Murat
O gülümseme ve mutluluk istavrit bile yakalasam yerleşir benim yüzüme. Mutluluk balığın cinsinde değil, balık avında.. 🙂

At-çek disiplini balık avcılığının en heyecanlı ve keyiflilerinden.
Geçmişte de tekneden Lüfer avlamışlığım var aslında ama buradaki gibi değil.
Ya sürütme tekniği ile rapala ve kaşık çekerek, ya da canlı ve/veya taze zargana ile uzun olta sistemi ile.
Bir diğer seçenek de eskilerin lüks ışığı ile yaptıkları, şimdilerle led ışıklarla yapılan gece yemli avcılığı. Bu tarz avcılıkta balığın çok bol olması gerekiyor ki sarkıtma oltalara, zokalara takılan hamsilere rağbet etsin lüferler. Lüfer dedimse o bir sezonda bir avcıya (tekene gece yemli avda) 2 defa denk gelirse mucize. Genelde 20 cm civarında çinekop, arada bir 25 cm'e ulaşabilmiş olan sarıkanat.
Keşke alt limit 25 cm olsa..

Teşekkürler Nedim,
Sürekli avlanamadığım için olsa gerek yaşadığım anları iyisiyle, kötüsüyle anlatmak hoşuma gidiyor.
Bir taraftan da forum kullanıcılarına örnek olmaya çalışıyorum. Aynı zamanda da yaşadıklarımdan kendine ders çıkaracak ya da bana yaptığım yanlışları, eksiklikleri vs düzeltmemi sağlayacak üyelere ulaşmanın da bir yolu av raporları.

Tekne almakla iş bitse hemen alayım bir tane de (4,5m fiber + 15 hp motor yeter de artar) sorun aldıktan sonra başlıyor.
Nerede barındıracaksın? İndir bindir yapsan nereden indireceksin? Şimdilik en iyi tekne arkadaşların teknesi.. 😀

Ben iyi niyetlerle avlarıma ait raporlar yazmaya çalışıyorum ama gerek benim yazdıklarıma, gerek benzer raporlar yazan diğer üyelerin konularına yapılan etkileşimler beklenenlerden çok düşük. Av raporu yerine tartışma konusu açsam var ya yazanları-yazılanları okumaya yetişemezsin.
Abi haklısın, raporlara mesaj az yazılıyor.
Ben de her rapora mesaj yazmıyorum bu aralar. Ama benimki kıskançlıktan tamamen.
Özellikle levrek raporlarına yazmıyorum. Onları ayrı kıskanıyorum çünkü. 🙂
Ama rapor paylaşılsın, uzun uzun yazılsın. Kesinlikle çok okunuyor. Mesaj gelmiyor olabilir. Önemli değil.

Back