Çanakkale'den Selamlar

Yıllardır denizin dibindeydim ama hiç suya dokunmamıştım. Geçen ay heveslenip 150 liralık dandik bir surf seti ile başladım. Bu dandik surf setiyle yem takmak, uğraşmak pek hoşuma gitmedi. Soğukta üşüdüm. Sonra bir sahte alıp kamışa takayım bakalım o nasıl bir his dedim. At-çek yaparken epey keyif aldım, üstelik hareket edince üşümedim de. Hatta lüfer çektim bir tane. Hevesim geçerse bir kaybım olmaz düşüncesiyle girdiğim yolda şimdi orta halli bir spin takımı oluşturuyorum. Okuma Ceymar CXT-40 makinede karar kıldım. Kamış olarak hobidaşlardan tavsiye, destek bekliyorum.
Bol balıklı günler...

Son düzenleme:
Crony atar aralığı daha uygun ama kamış diğerine oranla oldukça ağırmış.

İlginiz için teşekkür ederim.

Daiwa Legalis Seabass "240cm" "14-42g" (157g) (HFS)
Daiwa Legalis Seabass "290cm" "14-42g" (170g) (HFS)

sert aksiyonlu kamışlar arasında kaldım. Aslında 270cm olanı da var ama o ilginç bir şekilde 186g ağırlıkta bu nedenle onu eledim. Hangi boyu tavsiye edersiniz? Benim boyum 170 bu arada. Levrek, lüfer gibi büyük balıkları avlamak istiyorum.

14-42 atar aralıklı kamışlar benim bildiğim kadarıyla daha çok karadeniz gibi yörelerde ağır kaşık ve jig’leri uzağa atmakta kullanılıyor. ben 24-25 gram ağırlığından fazla maket balık görmedim desem yeridir. yok mudur? elbette vardır ama kullanım alanını ustalar daha iyi bilir. eğer yeni başlıyorsanız spin işine -ki öyle görünüyor- bence 14-42 yerine yine daiwa legalis 10-35 gibi bir kamış daha çok işinizi görecektir. yahut daiwa ballistic x 7-28. çanakkale’de avlanacağınızı düşünürsek ve 28-30 gramlık kaşıkları da sallama ihtimalinizi düşünürsek bende daiwa legalis 10-35 270cm oldukça uygun olacaktır. hem fiyat olarak da sizin verdiğiniz rakamlara yakın. böylece levrek gibi balıkları avlamaya gittiğinizde 12-14 gramlık balıkları atarken de sorun yaşamamış olursunuz düşüncesindeyim. ama tabii bunlar benim düşüncelerim; yanlış olabilir. ustalar düzeltsinler eğer yanlışım varsa.

Back