Hoşgeldiniz 🙋🏻Herkese Merhaba, yakın zamanda istanbuldan geliboluya taşındım ve kendimi balık tutma sevdalısı olarak buldum. Tamamen amatör olarak yaptığım bu işi siz değerli insanlardan edineceğim bilgiler ışında geliştirmek istiyorum. Öğrenmeye açık olduğum avcılık levrek ve bu konuda çok acemiyim umarım yakın zmanda başarılı sonuçlar alabilirim.
Gerek yazılarıyla gerek tavsiyeleri ile emeği geçecek tğm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Boğazda avlananlar tabular uçlu, 4.20 boyu olan kamış öneriyorlar. Akıntı nedeniyle efektif olarak 100-125 gr atabilmesi gerekiyor dediler. Okuma Salina surf önerileri arasında. Makine için uygun bir şeyler alırsın dediler ama uygun la ne kastettiler onu çözemedim. Açıkçası çok da sırlarını paylaşmak istemediler sanırım. hedeflediklerim lüfer, levrek, çupra ve karagöz. Elimdeki setle karagöz ve çupra yakaladım. Ama çok etkili bir set değil, 3m boyu var ve max 100 g atıyor.Öncelikle hoş geldiniz.
Tavsiye konusuna gelince başlangıç setleri oluşturmak için 10K yeterli bir rakam set başına. Fakat burada şöyle ince bir çizgi var, bence size tavsiye verecek kişiler Çanakkale boğazında av yapmalı ya da yapmış olmalı. Her bölgenin kendine has incelikleri oluyor. Bu nedenle kamış ya da makine tavsiyesi veremeden yazımı sonlandırıyorum. Size bilgi verecek arkadaşlar sayesinde bende bölge hakkında bazı bilgiler edinmiş olmayı umuyorum.
HoşbuldumHoş geldin ...
Siz yatırım tavsiyesi olarak almayın ama, İstanbul boğazında bu tür avlar için akıntı çok olduğundan ve genelde 150-225 gram arası kurşun tercih edildiği için torku yüksek makineler tercih ediliyor. Bu durum Çanakkale'de de böyle mi yani Jig makinesi mi tercih edilmeli yoksa surf makinesi mi tercih edilmeli ona karar vermek gerekli.Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Boğazda avlananlar tabular uçlu, 4.20 boyu olan kamış öneriyorlar. Akıntı nedeniyle efektif olarak 100-125 gr atabilmesi gerekiyor dediler. Okuma Salina surf önerileri arasında. Makine için uygun bir şeyler alırsın dediler ama uygun la ne kastettiler onu çözemedim. Açıkçası çok da sırlarını paylaşmak istemediler sanırım. hedeflediklerim lüfer, levrek, çupra ve karagöz. Elimdeki setle karagöz ve çupra yakaladım. Ama çok etkili bir set değil, 3m boyu var ve max 100 g atıyor.
Tekrar teşekkür ederim. Surf için bu kamışa uygun makine ve misina öneriniz var mı? ip misina ucuna lider bağlama vs öneriyorlar bu konuda bilginiz var mı?Siz yatırım tavsiyesi olarak almayın ama, İstanbul boğazında bu tür avlar için akıntı çok olduğundan ve genelde 150-225 gram arası kurşun tercih edildiği için torku yüksek makineler tercih ediliyor. Bu durum Çanakkale'de de böyle mi yani Jig makinesi mi tercih edilmeli yoksa surf makinesi mi tercih edilmeli ona karar vermek gerekli.
Salina İstanbul Boğazı için de çok tercih edilen bir kamış üzeceğini sanmıyorum açıkçası.
Akıntı nedeniyle efektif olarak 100-125 gr atabilmesi gerekiyor dediler.