Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Canavar?

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
En büyük pişmanlığım da yemli balık alırken gece su üstü atmamak oldu tabi akıl başa döndükten sonra geliyor 😅
Gece hangi popper ları ve renklerini kullanıyorsunuz hocam
Savage gear panic popper 40 gr. 135 mm. sırtı yeşil yanlarında boydan boya ayna var birde iki tarafında birer tane nohut tanesi kadar glow var bunun. Rengi çok iyi. En son kullandığım malesef delindi ısırıklardan. Resmini alta bırakacağım. Bir de favori yemim Kendo Tsubasa özellikle zebra rengi olanın yanları kafadan kuyruğa kadar glow oluyor. bir çizgi normal boya bir çizgi de glow atmışlar gece de gündüz de çok başarılı. Kullanımı söyle ben ilk atistan sonra çok yavaş sarimla boşluğu alıyorum ve 3 defa çok kuvvetli jerk vuruyorum ve bu jerkler esnasında balik biniyor çoğunlukla, eğer binmezse 3 jerk sonrası ağır sarım ile belli belirsiz küçük pop lar yaparak sahteyi kesintisiz yüzdurüyorum. Kıyıya 10 -15 m. kala atlıyor balıklar. Bazen de oturup sadece sesleri dinliyor ve balığın şıpırtı seslerine göre atış yapıyorum. Üçü de ise yarıyor. Rast gelsin hocam özellikle ay olduğunda tavsiye ederim 🙋🏻

Ekli dosyalar

Çaça

Aktif Üye
Adı
Cihan
Ben de ilk başta yeni bir canavar sandım :) çelik tel candır daha önce de birçok sefer vuruştan sonra kopan lideri balon balığıdır diyerek günlerimi boşa geçirdim orda ne zaman ki kaliteli 100 lb mono ve 50 lb tel kullanmaya başladım burda amaç balon ise onu da çekip soru işaretlerini ortadan kaldırmak tı ve beklediğimden çok farklı bir sonuç ile kofana almaya başladım :)
Şüpheli teşhis edildiğine göre resmi de gelir inşallah en yakın zamanda :)

Geçen sene bir şüpheli iş de benim başıma geldi gece yemli avda yaklaşık 50 metre açıkta ve 5 6 metre derinlikte yem de orta suda yüzerken bir balık oltaya vurdu ve oltayı tripod üstünden kaldırıldı denize uçurdu babamın dikkati sayesinde olta suya gitmeden yakaladı ama ucunda balık yoktu yem de ezilmiş bir şekilde duruyordu işin garip kısmı ise kalaması nerdeyse sonuna kadar açık olan takımı uçurdu sonrasında zaten hep kamış elde av yaptık o günden beri düşünüyorum acaba neydi :)
İnşallah Ömer hocam, yalnız alıştığım sıkletten ağır sıklete de geçmek istemiyorum. Bakalım, değişik teknikler deneceğiz artık. İnşallah daha iyilerini, irilerini kıyılatmak size nasip olur.
Denizden ne çıkacağı da belli olmuyor, geçen yıllarda merada avlanan bir Rus'a caretta caretta vurmuştu :)

Çaça

Aktif Üye
Adı
Cihan
Savage gear panic popper 40 gr. 135 mm. sırtı yeşil yanlarında boydan boya ayna var birde iki tarafında birer tane nohut tanesi kadar glow var bunun. Rengi çok iyi. En son kullandığım malesef delindi ısırıklardan. Resmini alta bırakacağım. Bir de favori yemim Kendo Tsubasa özellikle zebra rengi olanın yanları kafadan kuyruğa kadar glow oluyor. bir çizgi normal boya bir çizgi de glow atmışlar gece de gündüz de çok başarılı. Kullanımı söyle ben ilk atistan sonra çok yavaş sarimla boşluğu alıyorum ve 3 defa çok kuvvetli jerk vuruyorum ve bu jerkler esnasında balik biniyor çoğunlukla, eğer binmezse 3 jerk sonrası ağır sarım ile belli belirsiz küçük pop lar yaparak sahteyi kesintisiz yüzdurüyorum. Kıyıya 10 -15 m. kala atlıyor balıklar. Bazen de oturup sadece sesleri dinliyor ve balığın şıpırtı seslerine göre atış yapıyorum. Üçü de ise yarıyor. Rast gelsin hocam özellikle ay olduğunda tavsiye ederim 🙋🏻
3 farklı stickbait sahte yaptım hepsi aynı ağırlık, şekil ve özellikte sadece sırtları değişik renklerde. Birinin sırtı ceviz yeşili dediğimiz renkte.
Aksiyonun belirleyici olduğunu düşünen ben bazen balıkların renkte seçtiğini yeni yeni anlıyorum. Yoksa düşüncem şu idi "sahte hangi renk olursa olsun, aksiyona bakar renge bakmaz" idi.
Değilmiş, yeşil sırtlı olan sahte neredeyse her atışta balıklardan tepki aldı. En son bir balığın ağzında gitti. Diğer renklere ise tepki vermediler.
Günün saati, hava durumu, basıncı (ayrı bir tez konusu), suyun rengi, suyun tabanının rengi, meradaki balıkçı hareketliliği, kullanılan sahteler, renkler, sahtelerin parlaklığı matlığı vs. torba kanun gibi hepsi balığın hareketini belirliyor.

Bu balık avı çok bilinmeyenli bir denklem. Zevkli kılanda bu herhalde.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
3 farklı stickbait sahte yaptım hepsi aynı ağırlık, şekil ve özellikte sadece sırtları değişik renklerde. Birinin sırtı ceviz yeşili dediğimiz renkte.
Aksiyonun belirleyici olduğunu düşünen ben bazen balıkların renkte seçtiğini yeni yeni anlıyorum. Yoksa düşüncem şu idi "sahte hangi renk olursa olsun, aksiyona bakar renge bakmaz" idi.
Değilmiş, yeşil sırtlı olan sahte neredeyse her atışta balıklardan tepki aldı. En son bir balığın ağzında gitti. Diğer renklere ise tepki vermediler.
Günün saati, hava durumu, basıncı (ayrı bir tez konusu), suyun rengi, suyun tabanının rengi, meradaki balıkçı hareketliliği, kullanılan sahteler, renkler, sahtelerin parlaklığı matlığı vs. torba kanun gibi hepsi balığın hareketini belirliyor.

Kesinlikle katılıyorum , hersey bir anda değişebiliyor. Stratejimiz göre yer, yem yada teknik kullanarak bir anda herseyi değiştirmeniz mümkün ve stratejimiz ise yaşayınca da mutluluğumuz kat kat artıyor. Hele bir de ezberin dışına çıkarak başarı yakalamışsan daha da katmerleniyor.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın

Aslında balığı bir şekilde alıyorum canlı , yemli vs. ama o jerk esnasında vuruşu oltayı elinden alacak mış gibi çekmesi bunu yaşamak için bütün bir sene hesap kitap denklem yapıp her birini 15 gün içinde sahaya uygulamaya çalışmak inanılmaz derecede yorucu ve keyifli elbet birgün o duyguyu da yaşayacağım inşallah o güne kadar radarlar açık bir şekilde araştırmaya ve öğrenmeye devam :)

Şafak 75 gün :)

Çaça

Aktif Üye
Adı
Cihan
1000003328.jpg

1000003327.jpg

Uzun zamandır başımın belası ceylan palamadunun neden sadece sahteye hamle yapmayıp, belli bir miktar lideri de kestiğini anlamaya çalışıyordum ki Nabusan'ın bu videosu çıktı karşıma.
Kuzu, yazılı, akya, lagos gibi daha iri balıklar sadece sahteye hamle yaparken, neden ceylan palamudu 40-50 cm lideri de kapmaya çalışıyordu?
Duel bunun nedenini, Nabusan'ın videosunun 8:40 dakikasında açıklıyor.
Biz her ne kadar görünmez olduğunu düşünsekte ilginç bir şekilde ceylan palamudu fluorocarbonun parlaklığına da hamle yapıyor.
Duel çözüm olarak, pembe flurocarbon liderin ceylan palamudu ve kayış balığı avında etkili olduğunu, daha fazla görünmezlik sağladığı iddiasında, deneyip göreceğiz bakalım.
Her sene dibe indikçe yeni şeyler öğreniyor insan, paylaşayım dedim.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Denemenizin sonucunu merak ile bekliyorum geçen sene hiç alışkın olmadığım bir aksiyon yaşadım 50 lb liderli takıma balığı bindirdim bir süre mücadele ettikten sonra lider kesik geldi kimisi ceylan dedi ben taşa sürtmüştür dedim ama soru işareti kaldı öyle :)
Şafak 179 :)

Çaça

Aktif Üye
Adı
Cihan
Denemenizin sonucunu merak ile bekliyorum geçen sene hiç alışkın olmadığım bir aksiyon yaşadım 50 lb liderli takıma balığı bindirdim bir süre mücadele ettikten sonra lider kesik geldi kimisi ceylan dedi ben taşa sürtmüştür dedim ama soru işareti kaldı öyle :)
Şafak 179 :)
Ömer Hocam, ceylan ihtimalini göz ardı etme, ben de ceylan olduğunu idrak edinceye kadar tonla sahte, takım kaptırdım :)
Deneme için ise ekipmanları temin ettik, sıra zaman bulup balığa çıkabilmekte :)
İnşallah şafak doğan güneşte, daha iyileri, daha irileri sana nasip olur.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ömer Hocam, ceylan ihtimalini göz ardı etme, ben de ceylan olduğunu idrak edinceye kadar tonla sahte, takım kaptırdım :)
Deneme için ise ekipmanları temin ettik, sıra zaman bulup balığa çıkabilmekte :)
İnşallah şafak doğan güneşte, daha iyileri, daha irileri sana nasip olur.
Sizi de olağan şüpheli ile aynı karede görmek dileğiyle Rast gelsin hocam..
Tüm ihtimalleri düşüne düşüne ya kafayı kıracağız yada balığı :D