Canlı yem karşılaştırması

SpinMaster35

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Selamlar İzmirde yaşıyorum pazar günü hava güneşli surf atıp beklerken spin atmayı düşünüyorum. 100 gram kurşun atıcam yem olarak mamun iyi midir yoksa çin kurdu mu daha iyidir yardımcı olursanız sevinirim aynı zamanda spin için sahte yem önerir misiniz oltam iki uçlu 1-10 LRF 10-30 spin ağırlığı var

Selamlar, hoşgeldiniz.

Bence çinkurdu çok güzel bir yem ama buzdolabında çok uzun süreler canlı ve taze kaldığı için, pat diye çıkarıp kullanabildiğimiz için güzel bir yem. 2 kutu aldığım çin kurdunu 1 ay boyunca yavaş yavaş kullandım, 15-16 kurttan yalnızca 2 kurtta zayiat verdim. Gerisi hep canlı kaldı, muazzam dayanıklı bir hayvan. Bununla birlikte pek çok balık için ideal yemler belli. İstanbulda teke, midye, istavritle yaptığım avlar çin kurduna kıyaslandığında hep daha verimliydi. Boru kurdunun da net olarak çin kurdundan üstün olduğuyla ilgili forum gönderileri mevcut. O yüzden bence mümkün oldukça hedef balığınızın ideal yemini kullanın. Çin kurdunu da taze, ideal yeminizi temin edemediğinizde alternatif yem olarak kullanırsınız.

Selamlar İzmirde yaşıyorum pazar günü hava güneşli surf atıp beklerken spin atmayı düşünüyorum. 100 gram kurşun atıcam yem olarak mamun iyi midir yoksa çin kurdu mu daha iyidir yardımcı olursanız sevinirim aynı zamanda spin için sahte yem önerir misiniz oltam iki uçlu 1-10 LRF 10-30 spin ağırlığı var
Kardeşim selamlar. İzmir'de hangi bölgelerde avlanacaksın ya da avlanıyorsun? Yalnızca körfez için bile dönem dönem yem tercihini değiştirmen gerekiyor. Örneğin şu sıralar boru kurdu ile tek tük çipura alabiliyorlar. Surf ile, balık uzakta. Körfezde spin için erken. Haziran gibi çipura iyice körfeze girer, Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında spin ile avlanacaksan yengeç, surf ile avlanacaksan madya ve yengeç alırsın. Gece avı yapacaksan boru kurdu en güzelidir. Mamun çok güzel yemdir ama senin hedef balığın önemli, levrek içinse mamun mutlaka almalısın mesela. Çin kurdu dayanıklı bir yem ve avantajları var elbette. Hemen ölmüyor, ayrıca boru kurdu gibi boş çıkma derdi de yok. Ama bana göre mırmır avlayacaksan çin kurdu, çipura için sülünez, boru kurdu, hatta mevsiminde de sardalya almalısın. Bir de bibi (büyüklerine çuçun denir) yemi var ama hem pahalıdır hem de az bulunur. Başka unuttuğum bir şey var ise arkadaşlar hatırlatırlar. Yani hangi mevsimde hangi balık hedefinde ise buna göre yem seçimi yapmalısın.

Back