ÇApari dolanması

çapraz iğne olunca dolanma daha çok oluyor bende. ama düz iğne daha uzun süre dayanıyor. bedende 0.30 krokodil köstekde 0.18 lineaeffe akashi fluorocarbon kullanıyorum. ip sim vb ve kanca ağırlığını minimum tutmaya çalışıyorum. 2-3 saat dayanıyor. çapraz iğnede yarı yarıya. elbette dolanmalar oluyor ama açınca misina hala düz düğüm, gam çok az.
kalın köstek avcılıgı düşürmüyor mu genelde yenikapıda avlanıyorum

ek olarak belirteyim kırmızı boyayla uğraşmak istemiyorum olduğu gibi bağlıyorum 🙂 çok profesyonel olmasa da yaptıklarım hazır takımlara göre daha verimli oluyor. yaptığın takımla balık avlayınca zevk de katlanıyor.

(link)
(link)
başlamadan önce okumakta fayda var

kalın köstek avcılıgı düşürmüyor mu genelde yenikapıda avlanıyorum
tabii ki daha ince köstek kullansam daha avcı olur ama hem hazırlaması zor oluyor ince takımı hem de av esnasında çok köstek kaybı yaşatır diye bir miktar kalın tutuyorum. 0.14 e kadar düşürmeyi düşünüyorum misinam bitince

-özellikle balık yoksa dolanır
-köstek misinası yumuşaksa gam yapar dolanır
-bedene iyi bağlanmamışsa pasa bırakılmışsa dolanır
-köstek uzunsa dolanır
-köstek simi tüyü 3-5 tur sarımla kancaya bağlanmışsa dolanır

daha bir çok sebeple dolanır🙂 çözümü yoktur ancak alınacak tedbirlerle dolanma en aza indirilir.

-özellikle balık yoksa dolanır
-köstek misinası yumuşaksa gam yapar dolanır
-bedene iyi bağlanmamışsa pasa bırakılmışsa dolanır
-köstek uzunsa dolanır
-köstek simi tüyü 3-5 tur sarımla kancaya bağlanmışsa dolanır

daha bir çok sebeple dolanır🙂 çözümü yoktur ancak alınacak tedbirlerle dolanma en aza indirilir.

peki hocam önereceğiniz bir marka varmıdır köstek için ben 100 lü alıyorum veya 50 lili ama duzgun bir marka bulamadım

Üstadlar benım şöyle bir sorunum var genelde at çek istavrit avı yapıyorum.
0.22 oscarın hayalet misinasını kullanıyorum(tabi farklı beden ve misinalarda kullandım)
0.10-0.12(hazır köstek) köstek kullanıyorum ama daha ilk atışta veya salımda köstekler bedene dolanıyor yada kendı etrafında dolanıyor.
Düğümsüz çapari ve düğümlü çapari olarak 2 türlü yapıyorum ama ikisindede dolanmalar mevcut
köstek boylarını 10 cm 15 cm 13 cm farklı şekillerde yapıyorum ama yok .
lütfen yardım edermısını kafayı yemek üzereyim 🙁
Aramıza hoş geldiniz.

Takım yapacağınız misinanın ıslak bezle gamını alıp öyle bağlayın takımı.
kurşunu fıdöndülü klipsle bağlayın.
Ana bedende kaliteli bilyalı fırdöndü kullanın.
Avcı beden ve kösteklerde flora carbon misinada kullanılabilinirsiniz.
Tabii onunda gamını almak lazım.

Son düzenleme:
peki hocam önereceğiniz bir marka varmıdır köstek için ben 100 lü alıyorum veya 50 lili ama duzgun bir marka bulamadım
kösteği de kendim yaptığım için marka öneremicem ancak kurşun kısmında klips kullanımı dolaşmaları azaltacaktır.

kösteği de kendim yaptığım için marka öneremicem ancak kurşun kısmında klips kullanımı dolaşmaları azaltacaktır.
Misinayıda kendiniz üretmiyorsanız 🙂 kullandığınız markayı kalınlığı öğrenebilir miyiz ? benden ve köstek için

Back