Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çapari hakkında bilgi

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Artık testlere başlaman lazım ki eksik gedik bir şeyler var mı diye, ona göre geliştirmeler yaparsın. Bence gayet güzel görünüyo.
Şu sıralar inemiyorum abi, fazla vakit kalmıyor. Ben de sabırsızlıkla inmeyi bekliyorum 😂

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Evet sevgili ustalar, ek görüşleriniz varsa alabilirim. Yoğun fırtınaya yakalandigim, karbon kamisla olmam sebebiyle kısa kestigim bir avda verimde aldım, ek görüş varsa ya da güzel kombin varsa tavsiyeye açığım. :)

Ekli dosyalar

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu konumu son canlandırmam olacak, resmen günlük gibi oldu. İlk yaptigimla, mevcutlarin arasında resmen uçurum var. :)

Son kez görüşü olan, kombin önerisi olan ustam varsa tavsiyeye açığım.

Ekli dosyalar

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu konumu son canlandırmam olacak, resmen günlük gibi oldu. İlk yaptigimla, mevcutlarin arasında resmen uçurum var. :)

Son kez görüşü olan, kombin önerisi olan ustam varsa tavsiyeye açığım.
Tebrikler. Güzel işçilik.
Eskiye nazaran çok çok iyi.
Kombinleri denedikçe yeni yeni rek ve çalışmalar kendiliğinden geliyor.
Beden köstek iğnelerin kaç numara.

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tebrikler. Güzel işçilik.
Eskiye nazaran çok çok iyi.
Kombinleri denedikçe yeni yeni rek ve çalışmalar kendiliğinden geliyor.
Beden köstek iğnelerin kaç numara.
Abi bizim bölgede ince takım çalışıyor, 18-20 beden - 12 köstek 12 -11 iğne olarak çalışıyorum. Değerli öğretilerin sayesinde yol aldık :)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi bizim bölgede ince takım çalışıyor, 18-20 beden - 12 köstek 12 -11 iğne olarak çalışıyorum. Değerli öğretilerin sayesinde yol aldık :)
Estağfurullah.
Bilgi paylaşımı her zaman iyidir.
Her seferinde ince takım yapmaya niyetleniyorum.
Sonra vazgeçiyorum.
Bende köstekler 14-16-18 😄

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Estağfurullah.
Bilgi paylaşımı her zaman iyidir.
Her seferinde ince takım yapmaya niyetleniyorum.
Sonra vazgeçiyorum.
Bende köstekler 14-16-18 😄
Abi benim de kalın yapmam lazım, yarın gitmeyi düşünüyorum, bizim burada kıyılar boş. Bu sebeple 0.30 elimde misina var, ondan bir kalın deneyeceğim

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
3- floşların bozulmaması, dağılmaması, bağlarken kolaylık olması için önceden 50 cm olarak kesiyorum - içine 2-3 tel beyaz moraran sim ekliyorum ve parmaklarımı saç sertleştirici sprey ile ıslatıp floşa yedirip kurutuyorum. sonrasında hazırladığım ve sertleşen floşu takacağım iğne boyutuna göre 3-4 cm gibi kesiyorum. bağlamada büyük kolaylık sağlıyor. deniz kenarındada atış yapmadan önce çapariyi suda 2-3 dakika gezdiriyorum. sertleştirici suda çözülüp gidiyor.
İpuçları için çok teşekkürler. Saç sertleştirici tüyosunu sizden görmesem çapari simlerimden birini çöpe atacaktım çünkü aşırı dağılıyordu ve suyla bile birleşmiyordu. Ben saç sertleştirici sprey değil, dut pekmezi kullandım ve çok etkili. Yapışıklığını aldırış etmezsem kurumasını beklememe gerek bile kalmıyor.

Edit: PVA bazlı olan ahşap tutkalları, hobi tutkalları, çocuk tutkalları çok daha iyi işe yarıyor ve toksik değil, herhangi bir tadı yok. Dut pekmezi her açıdan daha kötü. Öneri için çok teşekkürler, köstek hazırlamak baya kolaylaştı.

Son düzenleme:

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İpuçları için çok teşekkürler. Saç sertleştirici tüyosunu sizden görmesem çapari simlerimden birini çöpe atacaktım çünkü aşırı dağılıyordu ve suyla bile birleşmiyordu. Ben saç sertleştirici sprey değil, dut pekmezi kullandım ve çok etkili. Yapışıklığını aldırış etmezsem kurumasını beklememe gerek bile kalmıyor.
Duvar kağıdı Tutkalı veya saç jölesi de iş görür. Suyun içinde direk açılıyor ikisi de. Aklında olsun hocam.

Zaten tutkal cok ucuz, al ufak ufak suyla karıştır bir kavanoz içinde, en az 5 sene bitmez o torba içindeki tutkal o hesap :)

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Duvar kağıdı Tutkalı veya saç jölesi de iş görür. Suyun içinde direk açılıyor ikisi de. Aklında olsun hocam.

Zaten tutkal cok ucuz, al ufak ufak suyla karıştır bir kavanoz içinde, en az 5 sene bitmez o torba içindeki tutkal o hesap :)
Onlar da iyiymiş baya. Ama acı, kimyasal tadı olabileceği için çok az da olsa balığı kaçırabilir mi diye endişe ettirdi. Öyle bir sıkıntı yoksa bile dut pekmezi tamamen organik/gıda olduğu için denize atması daha uygun geliyor. Belki denize atılır atılmaz açılmıyordur, ona bir dikkat edeyim.

Edit: PVA bazlı olan ahşap tutkalları, hobi tutkalları, çocuk tutkalları çok daha iyi işe yarıyor ve toksik değil, herhangi bir tadı yok. Dut pekmezi her açıdan daha kötü. Öneri için çok teşekkürler, köstek hazırlamak baya kolaylaştı.

Son düzenleme: