Çapari Için Iğne Seçimini Aklım Almadı Bir Türlü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kafican
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kafican

Üye
Tepki
25
Ödül
23
Arkadaşlar youvella öneriyorlar hep. Bakıyorum kendolardan çok daha az oluyor keskinliği.
En kalitelisini al paslanmaz nikel kaplama ya da galvaniz al diyorlar ; bakıyorum 2. gününde iğne uçlarındaki en ince keskin yer pastan düşüyor, iğne köreliyor.( özellikle youvellada)

Anlamadım gitti , madem o iğneyi 1 2 gün kullanabiliyoruz maksimun, neden en pahalısı? Çünkü gözlemlediğim kadarı ile 3. gün kullanamıyoruz o iğneyi, artık elime çarptığımda batmıyor 2. 3. günde.

Bu işten anlayan arkadaşlar var ise bana nedenini açıklayabilir mi ? Marka tavsiyesinden çok nedeni benim için önemli, anlamak istiyorum.
Forumda bazı konulara baktım, her bir konuda farklı farklı şeyler söyleniyor, hangisi doğru hangisi yanlış şaştım.

Bu iğneleri kullanımdan sonra ılık suya sokup çıkarırsan (tuzdan arındır) kuruyunca takımını sar ,uzun sure kullanırsın. Paslanmayı en aza indirirsin. Ben youvella yı da kendoyu da kendi yaptığım çaparilerde bu şekilde muhafa ediyorum. bir paslanma yaşamadım.

Youvella bence fiyat/performans ürünleri üretiyor. Yoksa Mustad, Owner gibi daha pahalı ürünler de mevcut. Çaparide ben kopana kadar kullanıyorum paslanma vs. sorun olmuyor. Zaten 3-5 avdan sonra köstekler genelde bozuluyor.

Bir çapariyi kaç kere kullanabiliyorsunuz?
Cevap 1 ya da 2 ise (hatta gün içinde mera ve balık durumuna göre 3-5 tane değiştirdiğimiz oluyor) en ucuz iğneyi almalısın.
Aynı iğneleri kösteklerden ayıklayıp yen,den kullanmayı planlıyorsan en iyisini almalısın. Bir zamanlar en iyisi VMC idi

Bir çapariyi kaç kere kullanabiliyorsunuz?
Cevap 1 ya da 2 ise (hatta gün içinde mera ve balık durumuna göre 3-5 tane değiştirdiğimiz oluyor) en ucuz iğneyi almalısın.
Aynı iğneleri kösteklerden ayıklayıp yen,den kullanmayı planlıyorsan en iyisini almalısın. Bir zamanlar en iyisi VMC idi
Beden misinam yanık değilse hiç kaybetmeden kullanabiliyorum. Anca birisi benimkine dolaştırır da iyice düğümlerse , ya da dolaştığı yer düğüm yapıp bedeni ezip zayıflatırsa o çapariyi bozuyorum. Onun dışında kösteklerin dolanmasına gam yapmasına da muslukta sıcak suda ütüleyip üstüne aniden buzluktaki suyu dökerek bir çözüm buldum. Eski halinden düz oluyor. köstek yosuna kayaya takılır koparsa da yada köstek bedene zarar vermeden düğümlenirse de hazırladığım yedek kösteklerden koyuyorum yerine.
Yani ben bir takımın kullanılmaz hale gelene kadar kullanılması taraftarıyım. Çöpe (bırakın çöpü burada bazı sığırlar direk denize yada kayalara atıp gidiyor, her akşam peşlerinden temizlik yapıyorum) atacak kadar zengin bir ülke olmadığımızı düşünüyorum. (Bir de onun dışında kösteklerimi özene bezene bağlıyorum, bir takım gidince içim cız ediyor resmen.)
Dediğiniz gibi gerçekten paslanmayan paslanmaz iğne üreten firmalar varsa onları denemeliyim o zaman. İnanın pazar günü şilede yağmur bir iki çiseledi, ıslatmadı bile ben limandayken. Ama o gün bağladığım youvella kösteklere baktım( onları kullanmadım daha hiç ) dün gene en sivri uçları paslanıp körelmiş, elime bile batmıyor, o derece yani 🙂

Bu iğneleri kullanımdan sonra ılık suya sokup çıkarırsan (tuzdan arındır) kuruyunca takımını sar ,uzun sure kullanırsın. Paslanmayı en aza indirirsin. Ben youvella yı da kendoyu da kendi yaptığım çaparilerde bu şekilde muhafa ediyorum. bir paslanma yaşamadım.
Zaten direk yıkayıp besle hemen kuruluyorum avı bitirir bitirmez. Ama olay gene aynı. Sanırım Şiledeki nemli havadan kaynaklanıyor bu. Köstekleri genelde pazar limanda kefale atarken ya da evin terasında dışarıda bağladığımdan mıdır nedir bir sonraki gün onları çapariye bağlayacağım zaman artık iğneler elime koluma çarptığında batmaz hale geliyor. '' Yahu gene yakalar o iğne'' denilebilir, doğrudur. Ama aradaki fark şu; tasmalama yapmadan bile, normal sararken gelen balığı o iğneler normalde yakalıyor fakat bu hale gelince tasmalama olmaz ise çok az olasılıkla yakalıyor.

Merhabalar,

Konuyu tekrardan gündem etmiş olacağım ama İğnesan'ın iğnelerini kullanan oldu mu? Varsa kullanmış olan değerli yorumlarınızı alabilir miyim?

Teşekkürler

Merhabalar,

Konuyu tekrardan gündem etmiş olacağım ama İğnesan'ın iğnelerini kullanan oldu mu? Varsa kullanmış olan değerli yorumlarınızı alabilir miyim?

Teşekkürler
ben kullandım 11 ve 12 numaralarını çapari yaparken...yerli malı ve gayet de memnun kaldım gecen sene. youvella veya mustad'tan bir farkını görmedim açıkcası çaparide.,

zaten çapari için alınıyorsa fazla masrafa gerek yok. ucuz olan neyse onu alıp gececeksin bana göre özellikle de ben gibi boğazda yapıyorsun hobiyi.

daha büyük iğnelerini kullanmadım, yemli av maceram sadece izmarit ve mezgit o da eğlencelik ama onda da 8 numaralı iğnesinde bir sıkıntı görmedim. açılma olmadı.

ben kullandım 11 ve 12 numaralarını çapari yaparken...yerli malı ve gayet de memnun kaldım gecen sene. youvella veya mustad'tan bir farkını görmedim açıkcası çaparide.,

zaten çapari için alınıyorsa fazla masrafa gerek yok. ucuz olan neyse onu alıp gececeksin bana göre özellikle de ben gibi boğazda yapıyorsun hobiyi.

daha büyük iğnelerini kullanmadım, yemli av maceram sadece izmarit ve mezgit o da eğlencelik ama onda da 8 numaralı iğnesinde bir sıkıntı görmedim. açılma olmadı.

Merhaba,

Teşekkür ediyorum. Yerli olması beni cezbetti. Bende bir iki kutu alıp deneyeceğim. Sağolasın.

Merhabalar,

Teşekkürler

iğnesanın çapari iğnesini kullanıyorum. Hem ucuza geliyor. Hemde keskin ve sağlam. Balığın dönemine göre 9-10-11 numara bağlıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.IMG_7616.jpeg

Back