Çay nasıl demlenir değerli büyüklerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erol 61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çayı caydanliğa koyup ardından islatip sonra 2 3 4 5 dk bekleyip sonra suyu koyup demlemeye bırakmak diye birseyi ilk defa duydum gördüm bir yaşıma daha girdim 🙂

Her yiğidin ayrı yoğurt yiğişi vardır , ben böyle öğrendim ve de memnunum .

Aga her yiğidin ayrı yoğurt yiyip vardır doğru ama bu ÇAY yoğurt deyil

Çayı Çinliler bile önce kaynamış su sonra çayı koyup demliyo neyse öğrenmenin yaşı yoktur derler

Tirebolu 42 Çay cok guzel bır cay denemenızi tavsıye ederım .
gAgEDL.png

Bu çayda güzel bir çaydır hemen hemen orijinal tirebolu çayı kadar ama bir yaniltmaca var orijinal caykur tirebolu 42 çayı mavi kutuda

Şuan çay demliyorum , ulaaaa erol ne adamsın siteyi hem çaya buladın hemde canımız çay çekti 🙂

Benim bildiğim de ÇAY iyi su ve aleminyum caydanlikla olur su kaynatılır kaynadikdan sonra demliğin üstüne kaynamış su koyulur sonrada kaç bardak ÇAY konulucaksa koyulur o ÇAY yavaş yavaş batar ve demlenir çay böyle demlenir heryere göre ÇAY demleme yoktur ÇAY heryerde böyle demlenir ve demlenirsede lezzetli çay olur YANLIŞIM varsa düzeltin lütfen

Yanlış yok. Bilinen en geçerli yöntem budur. Benim size önerdiğim yöntem yıllarca kahve işletmiş bir büyüğümün tarifidir. Bende deneyip çok beğendim ve bu yöntemi kullanmaya başladım. Gerekçe olarak Kaynar suyu çayın üzerine dökerek demlemenin çayı yaktığını ve lezzetini bozduğunu söylemişti.

Abi nedemek sen çay demlemeyi öğren diye neler le uğraşıyorum gör bak birde yukarda arkadaşın dediği çay Çaykur Tirebolu 42 en kıral caydır

Back