Cengiz Balıkçılık Ve Servis

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nebulam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar;
size iki servis örneği vermek istiyorum.
-- okuma Avanger fd 65 makinemin misina sarım yüzük rulmanı dağıldı. Av marketinden aldığım için sorunumu anlattım. Cengiz Balıkçılığa göndermemi söylediler. 25 TL kargo parası vererek gönderdim. Cengiz balıkçılıkta yaklaşık 40 gün makinem bekledi. Bir kaç kez aradım, parçaların yurt dışından gelmesini beklediklerini gelir gelmez parçayı takıp hatta bir adet de yedek göndereceklerini söylediler. Sonunda makinem geldi. İçerisinde yedek birşey yok. 6 TL kargo parası ile birlikte masraf 31 TL ediyor. Cengiz balıkçılık yüzük parası almadı. söylemek istediğim. Bunca zaman kaybı ve kargo masrafı astarı kumaşını geçti.
-- Yıllar önce aldığım Banaks st 7000 c makinemin klavuz yüzüğünü misina kesti. Distribütör firması olan Alba star a mail attım. Adresimi istediler ve iki adet kılavuz yüzüğünü ücretsiz gönderdiler. Kargo ücreti 6 TL ödedim.
Her iki firmaya da teşekkür ettim.
Yorum sizin.

Arkadaşlar;
size iki servis örneği vermek istiyorum.
-- okuma Avanger fd 65 makinemin misina sarım yüzük rulmanı dağıldı. Av marketinden aldığım için sorunumu anlattım. Cengiz Balıkçılığa göndermemi söylediler. 25 TL kargo parası vererek gönderdim. Cengiz balıkçılıkta yaklaşık 40 gün makinem bekledi. Bir kaç kez aradım, parçaların yurt dışından gelmesini beklediklerini gelir gelmez parçayı takıp hatta bir adet de yedek göndereceklerini söylediler. Sonunda makinem geldi. İçerisinde yedek birşey yok. 6 TL kargo parası ile birlikte masraf 31 TL ediyor. Cengiz balıkçılık yüzük parası almadı. söylemek istediğim. Bunca zaman kaybı ve kargo masrafı astarı kumaşını geçti.
-- Yıllar önce aldığım Banaks st 7000 c makinemin klavuz yüzüğünü misina kesti. Distribütör firması olan Alba star a mail attım. Adresimi istediler ve iki adet kılavuz yüzüğünü ücretsiz gönderdiler. Kargo ücreti 6 TL ödedim.
Her iki firmaya da teşekkür ettim.
Yorum sizin.

E siz sadece kargo ücreti ödemişsiniz, makinenizi de ücretsiz onarmışlar. Talebiniz kargo masrafını Cengiz Balıkçılık'ın karşılaması yönünde miydi anlamadım?

E siz sadece kargo ücreti ödemişsiniz, makinenizi de ücretsiz onarmışlar. Talebiniz kargo masrafını Cengiz Balıkçılık'ın karşılaması yönünde miydi anlamadım?
Hayır. Benim Cengiz balıkçılıktan öyle bir talebim olmadı. Her iki firmaya da teşekkür ettim hizmetlerinden dolayı. Belki Cengiz Balıkçılık prensip olarak parça gönderimi yapmıyor olabilir.

Cengiz her ne kadar profesyonel gibi görünse de amatör ruhla iş yapan bir firma. Misal, Üsküdar'daki satış mağazalarının tam karşısında kamış tamir servisleri var. Kapıdan girdiğinde kedi yavrusunu kaybetse bulamaz zannedersin ama bulurlar. Geçenlerde kendileriyle alakasız bir marka kamışın, kırdığım katlanır halkası için fikir sormaya gittim. Daha fikir bitmeden kamışın tamiri bitti, hem de tüm halka seti ile birlikte ücretsiz.
Yine başka bir gün ceymar 55 makineme yedek kafa istedim, "bir hafta içinde gemiyle bir çok yedek parça gelecek ayarlarız" dediler ama çıkmadı gelenlerin içinden. Avenger 55'in kafası birebir uyuyormuş, aldım taktım.
Yani böyle bir firma...Belki aksaklık yaşarsınız ama yarı yolda kalmazsınız bir şekilde.

@basak42 Sanırım makineyi Cengiz Balıkçılığın anlaşmalı kargosu ile göndermediniz 25 lira yerine 6..7 lira gibi bir şey tutardı. Bekleme süresi maalesef ellerinde malzeme yoksa artıyor benim de başıma geldi can sıkıcı olabiliyor. Hatta tamir için gönderdiğim kamışın 3. parçasını değiştirmek yerine ki 30 lira da parça parası vermiştim kısaltıp bana tamir edildi diye geri yolladılar. 390 lık kamış 370 ve dengesiz olarak elime geçti 😀 Tekrar aradım olur mu öyle şey hallederiz bana yaz abi kargoyu vs üstüne 20 gün daha bekledim. Geri gönderimde kargo parasını gene bana yazdılar 7 lira önemli değil ama yapmasalar daha şık olurdu. Yüzükleri yakarak çıkartmışlar ve kararmış durumda, kamış, boyu şu an 380. Bu aralar İstanbul dışından yapılan işlemlerde biraz sıkıntı var gibi. Benim kendi çevrem olan İzmir ve civarındaki arkadaşlardan da homurdanmalar başladı umarım daha özenli olurlar.

@basak42 Sanırım makineyi Cengiz Balıkçılığın anlaşmalı kargosu ile göndermediniz 25 lira yerine 6..7 lira gibi bir şey tutardı. Bekleme süresi maalesef ellerinde malzeme yoksa artıyor benim de başıma geldi can sıkıcı olabiliyor. Hatta tamir için gönderdiğim kamışın 3. parçasını değiştirmek yerine ki 30 lira da parça parası vermiştim kısaltıp bana tamir edildi diye geri yolladılar. 390 lık kamış 370 ve dengesiz olarak elime geçti 😀 Tekrar aradım olur mu öyle şey hallederiz bana yaz abi kargoyu vs üstüne 20 gün daha bekledim. Geri gönderimde kargo parasını gene bana yazdılar 7 lira önemli değil ama yapmasalar daha şık olurdu. Yüzükleri yakarak çıkartmışlar ve kararmış durumda, kamış, boyu şu an 380. Bu aralar İstanbul dışından yapılan işlemlerde biraz sıkıntı var gibi. Benim kendi çevrem olan İzmir ve civarındaki arkadaşlardan da homurdanmalar başladı umarım daha özenli olurlar.

Bir şekilde bu tip şikayetlerin daha etkili bir şekilde ulaşmasını sağlayıp aksayan noktaları belirtmek lazım. Kendi payıma forumun bu başlığını onlara söyleyip okumalarını sağlamaya çalışacağım. Aksayan taraflarını görüp çözüm üretmeye çalışmaları için iyi ve samimi bir fırsat olur herkes açısından.

@Muhayyer daha önce de servis konusunda benim hayıflanmama beni utandıran bir cevap vermişler ve istemememe rağmen kaybettiğim malzemeyi bana yollamışlardı. İnsan evladı ama illa ki daha fazlasını ister 😀 Son olaydan sonra alışverişi kestim mi hayır ama sıkıntı artarsa tercihler tabi ki değişir. Rast gelsin

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    196.5 KB · Okunma: 56
Aslında çıktıkları bu %100 müşteri memnuniyeti olayına , sürdürülebilirlik açısından bir çerçeve çizmeleri gerekli.Çünkü satışlarındaki yükselen ivme sebebiyle , kontrolden çıkabilecek gibi görünüyor.Bununla beraber müşteri beklentiside oldukça yükselmiş durumda gördüğüm kadarı ile. yapılan işin boyutu , amatör ruhun sınırlarını zorluyor.Ama servis çıtasını böyle yukarı çıkartarak sektördeki diğer oyuncuları(daiwa,Shimano) zorlayacak ve er yada geç harekete geçireceklerdir.Kazanan amatör balıkçılar olacaktır neticede.Allah işlerini rast getirsin.

Back