Sahilde çok sevdiğim ben çocukken çok güzel avlar yaptığını bildiğim sonrasında yaşlılığın da verdiği güçsüzlük ile akya kovalamayı bırakan bir amcamız var 2 sene önce öğlen vakti koyun sığ tarafında yüzerken güzel boy sarıkulak kefal çekti kıbrıs takımıyla orda olduğunu görünce yanına gittim önce balığı ayıkladı sonrada eve gitmekten vazgeçti ekmeği de yoktu bir yandan benimle sohbet ederken bir yandan oltaya baktı sonra kefalin içinden çıkan pisliği kıbrıs oltasına sardı salladı denize içimden arkadaş bu sığlıkta o yeme ne vuracak diye geçirdim akşam suyu ava hazırlık için vedalaşırken bana buradaki balıkları sosyetik renkli renkli sahte yemlere alıştırdınız diye sitem ediyordu bir anda kasnak düz dursun diye kuma sabitlediği çubuk uçtu aha dedi heycanlı bir şekilde otanın başına gitti bekledi balık geziyor ben misinayı takıp etmeye çalışıyorum ama o bekliyor sonra bi hareket kesildi dedim kaçırdı balığı başladı toplamaya yakına gelince su üstünde bir daha zıpladı ben şok oldum amca kendinden emin çekti oltayı 60 cm civarı kofana göz göze geldik ben şaşkın o mutlu 😀 be canına yandığımın balığı benim 50 lb japonyadan gelme liderlerimi kıtır kıtır kesersin 20 30lb tellerimi çiklet yapar tükürür fletomun tipini beğenmezsin de amcamın kör topal kefal oltasına nasıl gelirsin kısmıda nasip işte 🙂