Cheburashka

Dostum gerçekten aksiyon konusunda başarılımı ben genelde sıyırtma kurşun kullanıyorum
(link)
Tabi ağırlıgını 20 grama kadar düşürdüm aksiyon konusunda başarılı

Dostum gerçekten aksiyon konusunda başarılımı ben genelde sıyırtma kurşun kullanıyorum
(link)
Tabi ağırlıgını 20 grama kadar düşürdüm aksiyon konusunda başarılı

Erhan, aksiyondan ziyade silikon duz geliyor donme vs olmuyor

Bu tip kurşunlar ve iğnesi halkalarla eklenmiş jig headler silikona en güzel salınımları verir. Kuyruğun verdiği aksiyon kafa dahil tüm silikona yayılır.
Kurşun iğne ile birlikte sabit dökülen jig kafalarında silikon, kütlesi büyük kurşunu hareket ettiremediğinden aksiyon silikonun ortasından sonra sönümlenir. Bunlarda ise tüm silikon hareket etmekte. Silikon salınım için serbest kalır.

Böylece bir sırrımı daha açıkladım. 😀

Elbette sır falan değil anlatmayı unutmuşum.
Üşenmeyip şimdi resim çektim. İğne kurşun sabit olan ürünlerde kuyruk gövdeye hareket verirken kuyruğun oluşturup gövdeye ilettiği kuvvet kurşunun kütlesi büyük olduğundan yetersiz kalır. Halkalı modellerde silikonun kurşuna hareketi iletmek için bağlantısı olmadığından silikon oynak sert sahtelerden daha şiddetli aksiyon yapar. F=ma (Isaac Newton 1687)

Silikonlar Daiwa Duck Fin Shad
Üstteki silikonda İma Jig head var, bunda silikonun aksiyonu kurşunu da hareket ettirmeye çalışır.
Ancak yeteri kadar başaramaz. Altındaki iğneyi kurşunun altına bağlamayıp silikon içinden geçen ipe bağlı.
Serbest salınımlıda üçlü iğneyi kurşundaki halkaya bağladım. Takılma sorunu olmadı.

(link)

(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ve golu yine Bulent Agabey'den yiyoruuuzz 🙂

Ben bu Cheburashka olayini silikonlarda seviyorum, silikon sacmalamadan aksiyonu bozmadan salina salina geliyor.

Bazi jighead lar bazen uzun bazen kisa kalabiliyor. Ama bu sistemi kullaninca uzun pala delikli igne olsun istedigim agirligi baglayip istedigim boyda silikonu salliyorum 🙂

Tek sikintim Berkley Powerbait Ripple Shad 4cm sanirim o minikleri yuzduremiyorum dogru duzgun. Onlara uygun bir kafa ayarlamak lazim ama nasil.
Var mi Bulent Agabey bir onerin?

evet bülent abi de sürekli msinaya sarılan iğneler sorun olur bu sefer 🙂 hele ki rüzigar lar esiyorsa önden önden 🙂
ılık bir son bahar akşamında 🙂 ördekler dack finler yüzer durur etrafımda 🙂

Ve golu yine Bulent Agabey'den yiyoruuuzz 🙂

Ben bu Cheburashka olayini silikonlarda seviyorum, silikon sacmalamadan aksiyonu bozmadan salina salina geliyor.

Bazi jighead lar bazen uzun bazen kisa kalabiliyor. Ama bu sistemi kullaninca uzun pala delikli igne olsun istedigim agirligi baglayip istedigim boyda silikonu salliyorum 🙂

Tek sikintim Berkley Powerbait Ripple Shad 4cm sanirim o minikleri yuzduremiyorum dogru duzgun. Onlara uygun bir kafa ayarlamak lazim ama nasil.

Ne golü, sürekli bir şeyler deniyorum, konusu açılınca aklıma geldi senin çözüm süper. Gezer kurşunları ikiye bölerek ve kaptan konik kurşunlarıyla da bir şeyler yapmıştım. Estetik operasyonlarında kullanılan silikonlara yapmadığım daha neler bulunabilir.
Ripple Shad için de bir çözüm bulmuştum ancak uygulamadım. Neydi o an düşündüğüm şimdi aklıma gelmedi.

evet bülent abi de sürekli msinaya sarılan iğneler sorun olur bu sefer 🙂 hele ki rüzigar lar esiyorsa önden önden 🙂
ılık bir son bahar akşamında 🙂 ördekler dack finler yüzer durur etrafımda 🙂

Misinaya iğne takılması sorununu bunlarda yaşamadım. Ancak 4 play de kuyruğun alttaki iğneye takılması sık karşılaştığım olay. Ancak orijinal sırt iğnesine de kuyruk dönüp takılıyor..

Burada aklıma gelmişken yazayım; İğnenin ipe girmesi çok önemli sorundur. Misinaya takılması değil ipe. İpin hiç ummadığın zaman kopmasına neden oluyor.
Bu nedenle bu sene şok dedikleri zımbırtıyı kullanmaya başladım. Sert sahtenin iğnesi de ipe girebiliyor.

Hah aklıma geldi ripple shad için Eagle Claw L092 1 no iğne kullanacaktım. Bu boyutunu bulamadım. Uygun boyutta benzer iğne bulabilirsen aşağıdaki ağırlık silikonun düz yüzmesini sağlayacaktır. Bunu sırtıda eski model cannibal silikonlarda çok kullandım.

Uzağa atmak için de yüzen sbiro veya sulu şamandra kullanacaksın.
Linkteki büyük.

(link)

Powerbait Ripple Shad silikonun düzgün yüzmesi için birkaç kişi daha çözüm arıyordu.

Bu silikonda kullanmadım fakat başka silionlarda kullandığım yarıklı sıkıştırmalı küresel ve elips biçiminde farklı ağırlıklarda kutu kurşunlar var.
Texas rig iğnelerini silikona sabitledikten sonra silikonun karnından dışarıda kalan kısmına bu kurşunlardan birini sıkıştırabilirsiniz.
Birşey tutmadım ama Dam V tail silikonu bu şeklide düzgün yüzdürüyordum.
Bu birkaç gramlık kurşunlarla silikon hem derine batmaz hem düz yüzer.
Atmak için yine sizin şamandıralar gerekli.

EAGLE CLAW igne bulursam deneme yapacagim Bulent Agabey, denedikten sonra burada paylasirim. Oneri icin tesekkur ederim 🙂

yazıları baştan sona okudum fakat netice olarak bu kurşunlar silikon kullanarak ve lrf yapanlar için uygunmudur. =D Cheburashka

Back