çıkrık makine ve kamıs uymu ve misina seçimi

shimanoTLD50

Yeni Üye
Tepki
5
Ödül
5
Tecrübeli olanlar tavsiye verin lütfenScreenshot_2016-05-31-23-34-37.png Screenshot_2016-05-31-23-34-59.png Screenshot_2016-05-31-23-34-37.png Screenshot_2016-05-31-23-34-59.png

Ben aslinda tekneden cıkrıla büyük baliklar yakalamak istiyorum ve youtube videolarda tekneden bu takımlarla tutuyolar kocaman baliklari

Engin bu takımla sadece sürütme yapabilirsin bildiğim kadarı ile bir de canlı bırakma belki tekneden.Fakat jig takımı alırsan hem jig yaparsın hem sırtı yaparsın hemde canlı yemle avlanırsın.Bence gösterdiğin takımlardan alman hata olur.Bence bir jigging takımı topla. Ayrıca jig takımı büyük balık avları için gayet müsait.
Senin göstermiş olduğun çıkrık takımlar orkinos, kılıç gibi balıklar için. Fakat dediğim gibi kullanım şekli kısıtlı.

Lodoscu kardes jig takimi icin saglam bir tavsiye verebilirmisin?

Engin inanki bu konuda tercihler için gayet değişik kamış ve makine markaları arasında ben de kararsız kaldım. Makine ve kamış üreten markalar olarak Maxel, M&W Jigging, Okuma, Shimano, Jigging Master, Poseidon bu altı marka içinden bütçeme en uygun olanı M&W Jigging. Makine olarak Pandora modelini yani çıkrık tip jigging modelini alacağım galiba. Şimdi jigging için olan çıkrıklarla yukarda fotoğrafını yüklediğin çıkrıkların yapısı farklıdır.
Fakat önce hedef balığın nedir, ne kadar derinliklerde avlanıyorsun avlanma stilin nedir gibi soruların cevabı bulunmalı ona göre acele etmeden araştırarak danışarak, ortak ve içe sinen bir karara varılmalı.
Ben belli bir marka veremiyeceğim zevk ve bütçe meselesi çünkü. Ayrıca kamışların aksiyonları, kullanılabilecek ip misina kalınlıkları, kamışların sertlik dereceleri çeşit çeşit.
En iyisi hem forumda daha bilgili abilerimiz var onların dediğine bir bakmak lazım konuyu ben de takipteyim.

Back