Çinekop Balığı

Tepki
11
Ödül
13
Çinekop balığını nerede bulabiliriz. Normalde karadenizdeyim ama sordum direk yer ismi değil. Mesela istavrit yakaladığımız merada çinekop olur mu ? Liman içi mi ? Yoksa nereye atarsak orada var mıdır? Konuyu açacak yeri bulamadım. Kusurumuz olduysa affola. Taşımak gerekiyorsa lütfen yardımcı olalım

Limandan, sahilden, insanlarin denize girdigi yerden, az insanin bildigi kimsenin ugramadigi kuytulardan kisacasi hemen heryerden alabilirsiniz mevsiminde.. gecen sene hemen hic kiyilamadi bu balik, ancak kiyilarsa da sadece kiyiya yakin yerlerde oluyor palamutun tersine.. taze istavritin fleto kesilmis halinin zokaya takilmasiyla, kaşıkla ve rapalayla hemen her yerden avlayabilirsiniz.. oldukca saldirgan bir baliktir, sizin yakaladiginiz baliga oltadayken bile saldirir, avciligi cok zor degildir, yeter ki denizde olsun, o sizi mutlaka bulur yakinlardaysa..

Sürü balığıdır.
Genellikle olta atım mesafesinde olur.

Unutmadan..
Çinekop diye balık cinsi yoktur. O lüferin henüz üreme olgunluğuna erişmemiş yavrusuna verilen isimlerden biridir.
Her ne kadar yasal boy limiti 20 cm olsa da 25 cm altını almamaya özen gösterelim ki seneye de bir şeyler yakalayabilelim..

(link)

Bir yumurtlamada 60-80 bin yumurta döker diyor. Gerçekten büyük başarı değil mi bu hayvanın neslini tüketmek.
Mantiken 1-2 sene avlanması yasaklansa ve ciddi denetlense yer gök lüfer olmaz mı?
Katiliyorum, yurt disinda kopekbaligi yakalamak icin canli kofanayi yem olarak atiyolar, bide bize bak baligin boy limiti 18cm, sonra e iste baligin nesli tukendi haberleri.

Back