ÇİPURA İÇİN İĞNE

Çipura için İĞNE herkeste farklı bir fikir var.

Kimi Düz İğne, Kimi Çapraz iğne diyor.
Kimi de kısa Pala, Kimi Uzun Pala diyor.

Yani ideal olan nedir abilerim ?

Uzun Çapraz İğne mı ?
Kısa Çapraz İğne mı ?

Uzun Düz İğne mi ?
Kısa Düz İğne Mi ?

Üstadlarım Cevaplarsa Minnettar kalırız.

Muammer ağabey merhaba;
Çipura avlayan biri olarak öncelikle önemli olan kısım kullanılan yeme göre iğne seçimidir.
Şahsen boru kurdu , sülünez , canlı karides bunlardan her hangi biri ile avlanıyorsam eğer uzun pala çapraz iğneler tercih ediyorum örn : WMC 9224 nO: 2-3.
Eğer ki yengeç ile avlanıyorsam kısa pala iğneler tercih ediyorum düz , çapraz kısmına kısa iğnede önem vermiyorum Örn: Mustad 1253A No: 2/0.
Kişisel kendi kullanımım genel doğruluk payı yoktur.
Marka kısmı ise kullanıcının seçimi ile alakalıdır örnek teşkil etmesi açısından yazdım.
Rast gele ağabey.

Muammer ağabey merhaba;
Çipura avlayan biri olarak öncelikle önemli olan kısım kullanılan yeme göre iğne seçimidir.
Şahsen boru kurdu , sülünez , canlı karides bunlardan her hangi biri ile avlanıyorsam eğer uzun pala çapraz iğneler tercih ediyorum örn : WMC 9224 nO: 2-3.
Eğer ki yengeç ile avlanıyorsam kısa pala iğneler tercih ediyorum düz , çapraz kısmına kısa iğnede önem vermiyorum Örn: Mustad 1253A No: 2/0.
Kişisel kendi kullanımım genel doğruluk payı yoktur.
Marka kısmı ise kullanıcının seçimi ile alakalıdır örnek teşkil etmesi açısından yazdım.
Rast gele ağabey.

Örnek teşkili açısından süper kardeşim.

konu sonunda da ideal ölçü ve iğne çeşidini belirtir bir liste yapacağım.

Mustad 496'nın 3 no'su başta olmak üzere, VMC 9335BL 1/0, Maruto 9679 2 ve 6 no ve Kashima Chinu Douchi iğnenin bazı numaraları çipuralarımı bana getirdiler. Circle(çember) iğne fanatikleri de oldukça fazla ama ben pek iş yaptıramadım doğrusu. ..

Can kardeşim sence hangisi seçilmeli teknede ? (Yemimiz MAMUN)

Can kardeşim sence hangisi seçilmeli teknede ? (Yemimiz MAMUN)

Abi eğer ki yem olarak sadece ama sadece mamun kullanacak olsaydım ben Vmc 9335BL 1/0 kullanırdım, ince bir iğne olduğu için ve aynı modelin 1-2-3 no'larına göre biraz daha ucu içe kıvrık olduğu için hem mamunun canlı kalması sağlanacaktır hem de güzel ucu sayesinde avcı olacaktır. Mamun kullandığımda vuruşu alır almaz saniyesinde tasmalamıyorum ben, balığın iğneye tam oturmasını bekleyip, emin olunca tasmalama yapıyorum abi. Mamun, boru kurdu ya da sülünez gibi değil. Circle iğneler çemberimsi, ucu içe kıvrık iğneler. Tasmalamaya gerek kalmadığı söyleniyor. Balığı kendisi yakalayan iğneler kısaca ama dediğim gibi ben pek iş yaptıramadım, denenebilir 😉 Yazdığım iğnelerden biri olan ''Kashima Chinu Douchi'' iğne de avcıdır. ''Kashima'' markası ''Chinı Douchi'' model ismi abi. Google'a ''Kashima Chinu Douchi'' yazar yazmaz çıkacaktır 😉 Arka tarafından kalınlaşan bir iğne. İlk denediğim zamanlar hiç ihtimal vermemiştim bu iğnenin çok avcı olabileceğine, yanılmışım 🙂
Hakan'ın ve Dündar'ın bahsini ettiği uzun pala iğnelerle de teknede verim alan çok arkadaşım var, elinde çeşit olması iyidir abi. Konunun devamına göre umuyorum en avcı iğneleri bulup kullanabilirsin. İğnen keskin olsun abi...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Şahsen çipura avlarımda vazgeçilmezlerim sırasıyla:
-Maruto 9679 (2 ve 6 numara)
-Kashima Chinu Douchi NS (2,3 ve 6 numara)
-VMC 9335 BL (1/0 numara)
-Ve elbette Mustad 496 (3 numara)
Mercan avlarımda da gözdelerimden: Maruto 2498
Yem ve balık boyu durumuna göre iğne numaralarım farklılık gösterebiliyor ama VMC 9335BL 1/0 ile her türlü yemle (boru kurdu, mamun, sülünez, çimçim, kalamar, tavuk göğsü vs.) çok avlar yaptım. Öyle bir iğne ki bu 1/0 numara, serçe parmağım kadar balık da yakalıyor, 2-3 kiloluk balık da. Saygılar...

Daha önceki yazında da yazmıştın teşekkür ederim KARDEŞİM.

Tekneden Çipura avı konusunda İğne seçimi hala devam ediyor. Fikir paylaşımında bulunmak isteyen varsa buraya yazabilir arkadaşlar...

Mustad 496/1 çok başarılı ama kiloluk balıklarda açılabilir onu hesaba katarsak et kalınlığı daha kalın bir iğne alıyorum birde iğnenin keskin konik kısmının daha uzun olmasını tercih ediyorum marka takıntım yok

Back