Çok yönlü olta makinesi tavsiyesi.

Sinan_izmir

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
İyi günler üstadlar.
Bu hobiye yeni heveslenmiş bir kardeşiniz olarak bazı konulardaki tavsiyelerinizi merak ediyorum, öncelikle biraz kendimi tanıtayım.
Tavsiye üzerine ilk aldığım ve kullanmakta olduğum makine Okuma Aria 55A(makineden pek memnun değilim konforlu değil) , kamış ise Shimano Sonora Boat Quiver 150cm(kamıştan memnunum).
Araştırdıkça neredeyse her balık için bile farklı kamış, makine kullanılıyor gibi bir piyasa var.
Ben gerekirse biraz paraya kıyıp olabildiğince fonksiyonel bir takım yapmak istiyorum.
Şartlar dahilinde hem tekneden hem de kıyıdan şansımı deneyeceğim.
Şu aşamada tutmaya çalıştığımız balıklar genel olarak karagöz , mercan , çupra, levrek. İlerde kofana, sinarit , trança içinde denemek isteriz belki.
Sürekli günü kurtarmalık veya 2-3 ay sonra işimi göremeyecek ekipmanlar almak istemiyorum.

Hem kıyı hem de tekne avında geniş bir balık çeşitliliğinde kullanabileceğim makine tavsiyeniz nedir?
(Eğer yasak değilse kamış tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim.)

Shimano'cular, daiwa'cılar ne görüş belirtir bilmem ama ben okuma raw 2 55 makineyi bahsettiğiniz tüm avlar için joker gibi kullanıyorum ve memnunum. Servis ve parça kolaylığı olması ayrıca büyük avantaj.

Shimano Socorro 6000 SW öneririm. Ben 3 yıldır neredeyse Lrf ve Spin dışında her avımda kullanıyorum.

Bütçenizi net belirlerseniz daha kesin önerilerde bulunabilirim. Kamış konusunda karadan beklemeli için tavsiye istiyorsanız meraya göre atar değerinizi ve erim gereksiniminizi de belirtin lütfen..

Bir de sonsuz dayanıklılık talebiniz varsa ryobi excusima derim ben...tatlı suda turna,sazan,kasna tuttum...denizde jig yaptım dipten lahoz, sırtı çektim lambuka...olta saldım kupes,mercan...artı makinaya köpek muamelesi yaptım 15 yıldır da resmen her tarafı bakımsızlıktan kahverengi ve yeşil oldu..,hala da daha yok mu diyor...

Back