Cumartesi gecesi eşkinaya gittik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O maşallah,hem balık güzel hemde muhabbet,tebrikler arkadaşlar.Daha iyi avlar kısmetiniz olur inşallah.🙂

Laf aramızada bu raporları gördükçe epeydir gitmediğim eşkine avını özlediğimi anlıyorum.Ne keyiflidir çekmesi..🙂

Saol . 🙂

Haklısın takımlardan hiç bahsetmedik.Takımı şöyle hazırladık.

Makineden gelen misinayı kamışın porselenlerinden geçirdikden sonra misinanın üzerine bir tane stoper denen plastikden geçirdik.

Daha sonra kullanacağımız şamandırayı da aynı misinaya taktık.
Stoper şamandıranın daha fazla yukarı gitmesine izin vermeyecek orda farkedersin. Onun ayarınıda bahsedecem.

Şamandırayıda taktıkdan sonra şamandıran kaçlıksa (üzerinde yazar) ona göre bir tane zeytin kurşun takıp fırdöndü ile ana misina işini bitiriyoruz.

Artık boşta kalan fırdöndünün altına 40-50 cm. uzunluğunda kaç mm. lik misina istiyosak gene kaçlık kanca kullanmayı uygun görürsek (balığın durumuna göre) bağlıyoruz. Biz genelde 0,20- 0,25 misinanın ucuna 4-5 no iğne takıyoruz.

Atacağımız mesefeyi ayarlayıp oltayı attıkdan sonra şamandıra suyun üstüne dikiliyor.Şamandıra suyun üstünde yatık kalıncaya kadar ana misinaya taktığımız stoper'ı makineye doğru çekeriz.Böylece şamandıradan sonra takılan kurşun, şamandıra kendisini havaya kaldırmadığı için daha çok dibe iner. Dibi bulduğu yerde şamandıra yan yatar.O zaman stoper'ı kurşuna doğru çekip şamandırayı gene havaya dikiyoruz.

Balığı aldığın zamanda şamandıra zaten hoplar,zıplar,kaybolur anlarsın zaten.

Bi resmini çekmedik de takımların.

makine - misina - stoper - şamandıra - zeytinkurşun - fırdöndü- iğne -

Bu tekli takım sıralaması. Böyle yaparsan tek iğneli ama avcı bi takımın olur

Biraz araştır sitede değişik kombinasyonlarını bulursun.Benden bu kadar. 🙂

teşekkür ederim abi yardmlarn ve ilgin için daha irilerini tutarsn inşallah rasgele

Üstadım bu saatte gülme krizine girdim raporunu okuyup resimlere bakınca. Eşkina tutamasan da bunca insan hem avda hemde raporunu okuyarak güzel vakit geçirdi daha ne olsun? 🙂 Ben sana eşkina ve kötek tutmayı garanti ederim ama benim Samsun da olduğum bir vakit misafirim olman gerekecek. 🙂

O maşallah,hem balık güzel hemde muhabbet,tebrikler arkadaşlar.Daha iyi avlar kısmetiniz olur inşallah.🙂

Laf aramızada bu raporları gördükçe epeydir gitmediğim eşkine avını özlediğimi anlıyorum.Ne keyiflidir çekmesi..🙂

Tesekkur ederiz Erdal abi.
Hakkaten cok keyifli oluyor eşkina cekmessi.Bende ozluyorum hep 😀

Ramazan kardeş, böyle durumları birçoğumuz yaşamıştır, meraya sen götürürsün takımı sen yaparsın, ama sen tutamazsın yanındakiler tutar,🙂 bu işin kişisel olarak formülü var🙂 Relax olucaksın kardeş🙂 salcaksın kendini, onlar çektikçe sen salıcaksın,..🙂 yüzünden gülümseme, hiç eksik olmıycak, sinir asla yok😀 sonramı,? bir daha yanyana gelmemekte fayda var, kafa kaçırır böyle adamlar🙂🙂

Üstadım bu saatte gülme krizine girdim raporunu okuyup resimlere bakınca. Eşkina tutamasan da bunca insan hem avda hemde raporunu okuyarak güzel vakit geçirdi daha ne olsun? 🙂 Ben sana eşkina ve kötek tutmayı garanti ederim ama benim Samsun da olduğum bir vakit misafirim olman gerekecek. 🙂

Abi nerelere gittiğimi bi bilsen,bi duysan. Samsununda kesmeyeceğini sende anlardında.
Sene 2001 de Ambarlı gümrüğüne ki Eşkinanın ana vatanı de gitsin. O kadar yani. Rapordaki Cem denen şahsiyet Eşkina Cem diye lakap edinirken ben gene hiç bişi tutamamıştım.

O yüzden gelmem Samsun'a. Saol teklifin için 🙂.. Kaderime razı oldum ben.

Ramazan kardeş, böyle durumları birçoğumuz yaşamıştır, meraya sen götürürsün takımı sen yaparsın, ama sen tutamazsın yanındakiler tutar,🙂 bu işin kişisel olarak formülü var🙂 Relax olucaksın kardeş🙂 salcaksın kendini, onlar çektikçe sen salıcaksın,..🙂 yüzünden gülümseme, hiç eksik olmıycak, sinir asla yok😀 sonramı,? bir daha yanyana gelmemekte fayda var, kafa kaçırır böyle adamlar🙂🙂

Aynen dediklerinin hepsine katılıyor idim fakat.
Aynı benim durumumda bi arkadaşım daha geçenlerde Cankurtaran da gene eşkinaya olta atarken ki gene herkez tutmuştu. Bu vatandaşta tutamadığı halde dipten kopuk bi takımı çekip üzerinde eşkinayıda görünce bena Sarıların Sülo modunda teselli verince relax olayı kalmadı bende. Kendisi ki kamışı atlama değneği sanardı..😀

Böyle ne yapalım. 🙂

Abi nerelere gittiğimi bi bilsen,bi duysan. Samsununda kesmeyeceğini sende anlardında.
Sene 2001 de Ambarlı gümrüğüne ki Eşkinanın ana vatanı de gitsin. O kadar yani. Rapordaki Cem denen şahsiyet Eşkina Cem diye lakap edinirken ben gene hiç bişi tutamamıştım.

O yüzden gelmem Samsun'a. Saol teklifin için 🙂.. Kaderime razı oldum ben.

Ben dalıp oltana eşkina takacağım Samsun da 🙂 şaka bir yana gerçekten şansızmışsın eşkina konusunda. Zaten daha öncede bu konu ile ilgili birçok yazını okumuştum 🙂 Umarım bir gece çok güzel bir eşkina yakalarsın en trofesinden..

hayret ramazan abi senin olduğun yerde balık olurmuydu?😀mahmut abi başımıza taşlar yağcak ramazan abiyle sen yanyana balık tuttunuz he vay bee ramazan abi şaka biyana kırmıssınız balığı 😀

Sevgili mehmet kardeşim.Tuttuğun lüferlerden komisyonumuzu göremedik.Bak ramazanı boğaza getirirm ;boğazı yunuslar basar😀Olmadı kalkan merana Ramazan'la beraber geliriz ona göre👍

Back