D.A.M. spin kamış

omerfaruk

Aktif Üye
Tepki
115
Ödül
53
Selamlar,
DAM'ın spin kamışları hakkınızdaki yorumlarınız nelerdir? Özellikle "Dam Nanoflex G2 270cm 14-40" ve "Effzett Pro Zander 10-30 270cm". Kullanan, gören, duyan var mıdır?

Hocam Benim elimde bir adet DAM teleskopik spin kamış var.Ucuz çin üretim olanlardan. Halkalar kötü.(çok ucuza değiştirilebilir). onun haricinde uc parça plastik sadece dışı siyaha boyanmış.Karbon kamış diye almıştık.Uc parça esnek karbon fiber olsa iyi olurdu.bunlar negatif tarafları.İyi tarafı ise verdiğim her kurusu şu ana kadar haketti . epey zorladım kamışı kırılmadı. sağlam yani. Avlakta bir arkadaşta görüyorum Dam kullanıyor. Mantar saplı teleskopik olanlardan onun malzeme çok daha kaliteli.baktıgın zaman boyası halkası vs kaliteli olduğunu belli ediyor. sonuç olarak DAM kaliteli bir marka diyebilirim. senin beğendiklerinde güzel modeller.Bende ki kamışa göre çok çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Detaylı cevap için teşekkür ederim.
şöyle bir video buldum, çok sağlam gerçekten. Bir de ikisinin de fiyatları aşağı yukarı aynı 260TL civarında. Dolayıısyla her ikisi de ortalama bir kamış gibi duruyor ama işte hiç yorum bulamadım. Bir kaç tane İngilizce ve Almanca yorum buldum. Kullananlar memnun gibi görünüyor. Her ikisi için de "very fast action" yazıyordu. Aksiyon (esneklik) mevzuu bayağı kafamı karıştırıyordu. Ama anladığım kadarıyla fast (hızlı) aksiyonlu kamışlar balığın her vuruşunu hissettiren hassas kamışlar oluyor. Benim için de ağırlık ve hassasslık çok önemli. Dolayısıyla bunlardan birini almayı düşünüyorum. Gelecek yorumları da bekliyorum.
(link)
(link)

benim almak istediğim ama alamadığım bir kaç kamış modeli var bunları da incele istersen. caperlan ilicium , caperlan axion ve Sheakspear ugly stik kamışlara da bak. ugly stik epey övülüyor. caperlan da cok ekonomik kamışlar sunuyor. ayrıca Fladen de iyi deniliyor. ekonomik diyorlar. Ugly stik ile ilgili pek çok video var. umarım gönlünüzden geçeni bulursunuz.

Ugly stick incelemiştim ama aksiyonu benim istediğim gibi olmadığı için eledim. Caperlana'da bir türlü güvenemedim. Fladen ile ilgili olumlu şeyler duydum onu araştıracağım.

Detaylı cevap için teşekkür ederim.
şöyle bir video buldum, çok sağlam gerçekten. Bir de ikisinin de fiyatları aşağı yukarı aynı 260TL civarında. Dolayıısyla her ikisi de ortalama bir kamış gibi duruyor ama işte hiç yorum bulamadım. Bir kaç tane İngilizce ve Almanca yorum buldum. Kullananlar memnun gibi görünüyor. Her ikisi için de "very fast action" yazıyordu. Aksiyon (esneklik) mevzuu bayağı kafamı karıştırıyordu. Ama anladığım kadarıyla fast (hızlı) aksiyonlu kamışlar balığın her vuruşunu hissettiren hassas kamışlar oluyor. Benim için de ağırlık ve hassasslık çok önemli. Dolayısıyla bunlardan birini almayı düşünüyorum. Gelecek yorumları da bekliyorum.
(link)
(link)
Bence bu videodaki kamış atış yaparkende çok esner bu da atış erimini düşürür. Aynı şey fladen exta flexx kamışlarda oluyor kamış çok sağlam ama çok esnek o yüzden atış erimimi düşürüyor bir arkadaşım almıştı sağlam diye bende atış yaptım atış erimi iyi değil

Atış erimi benim için ikinci planda. O yüzden çok sorun etmiyorum. Benim için birinci planda hafiflik, hızlı aksiyon ve sağlamlık geliyor. Atış erimi çok sıkıntı değil çünkü gece avlarında silikon ile kullanmayı düşünüyorum. Kamış aksiyonunun very fast olması sanıyorum en ufak vuruşları bile hissettirecek ve silikona da daha iyi hareket verebilirim. Bu kurduğum mantık doğru mudur emin değilim; ama özellikle yabancı sitelerde bu şekilde bilgiler ve yorumlar var. Benim gördüğüm kadarı ile çoğu satıcı ve müşteri kamış aksiyonunun (rod action) ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Atar aralığı (power) ile çok karıştırılıyor. Ancak özellikle avlanma tarzınıza göre seçim yaparken çok önemli bir değişken olduğunu düşünüyorum. Kamış aksiyonu konusu ile ilgili bilgisi olanlar da yazarsa benim için çok daha iyi olur. Saygılar.

Benim araştırdığım ve öğrendiğim kadarı ile uçtan esneyen kamışlar çok hızlı ve hızlı aksiyona sahip. Bu özellikleri ile en ufak vuruşları bile hissedebiliyorsunuz. Atış erimi noktasında sanırım zayıf kalıyorlar. Yavaş aksiyonlu kamışlar ise (slow action) hissiyat konusunda zayıf kalırken atış erimi konusunda daha başarılılar. Benim kafamı en çok karıştıran şey farklı firmaların kamış aksiyonları için farklı ifadeler kullanmalarıydı. Yani bazı firmalar very fast ya da fast yerine heavy, slow yerine de light ifadesini kullanıyorlar. Ancak bu ifadeler (heavy, medium, light) aynı zamanda kamış atar aralığını da ifade etmek için kullanılıyor. Yabancı sitelerde güzel açıklamalar var. Benim genel olarak çıkardığım sonuç bu. Ustalar da yorum yaparsa bilgilerimin doğruluğundan emin olacağım.

Hocam usta değilizdir de. Aksiyon ve güç malzeme bağlantılı şeyler. Senin alacağın kamis vıcık vıcık çabuk eğilip bükülen, ince ve hafif bir o kadarda sağlam olmalı. Bu durum da sen düşük atar değerleri olan lrf kamışlara bakacaksın. Atar değeri yani gücü 1-10 gram olmalı.

Back