D.A.M. spin kamış

actionu yüksek lrf kamis örneği oldugunu düşündüğüm bir kamış

🙂 Hocam lrf kamışım 2 adet var. Birisi mh (hızlı aksiyon) birisi çok hızlı. Ama akıntı fazla olunca dibe indiremeden kıyılıyor. Ayrıca önümüzdeki vakitlerde Antalya'da da spin ile avlanmayı planlıyorum. İnşallah bir engel çıkmazsa. Ama bu bahsettiğim kamışlar kesinlikle lastik gibi esnek değil. Onlar slow aksiyonlu kamışlar oluyor. Bendekiler fast ve very fast. Hatta very fast o kadar hassas ki en ufak bir vuruşu dahi hissediyorum.

Aksiyon olayını doğru anlamışsın. Düşük ağırlıklarda esnemekten uzak. Yüksek ağırlık bindiğinde bukulebilen bir kamış mi arıyorsun? Diğer bir deyişle uç kısmı bukulmeyen govdeden esneyen bir kamış. Videoda ki Dam nano o turdun bir spin kamisa benziyor. Atar değerleri yüksek. Aşırı Ağırlık bindiginde bukulebiliyor.

Son düzenleme:
Aksiyon olayını doğru anlamışsın. Düşük ağırlıklarda esnemekten uzak. Yüksek ağırlık bindiğinde bukulebilen bir kamış mi arıyorsun? Diğer bir deyişle uç kısmı bukulmeyen govdeden esneyen bir kamış. Videoda ki Dam nano o turdun bir spin kamisa benziyor. Atar değerleri yüksek. Aşırı Ağırlık bindiginde bukulebiliyor.

Eyvallah hocam. ASlında damın bu nano flex kamışı uçtan esneyen very fast aksiyonlu bir kamış. Buradaki test kamışın dayanıklılığını ölçmek için yapılmış yani kamış aksiyonunu değil. Dolayısıyla sadece ne kadar dayanıklı olduğunu ölçmek için 10kg'lık bir ağırlık kaldırmışlar. Yani burada slow, medium veya very slow aksiyonlu bir kamış da kullanılsa bu ağırlıkta muhtemelen aynı şekilde bükülecekti.

Evet çok iyi olurdu; ama sanırım çok bilinen bir kamış değil en azından bizim ülkemizde.

Ömer Faruk kardeşim : Aksiyondu, güçtü,erimdi,feedback ti ,stiff ti yok tender di ,hamur gibi mi olsun yoksa oklava gibi mi olsun bir açıklama yapmıycam.
Zira okuduklarım dan anladığım kadariyle sen dersini zaten iyi çalışmış ve doğru yolda ilerliyen bir kardeşimizsin.Bununlada yetinmeyip teoriyle pratiği iyi yoğurmuşsun. Çizgini koru aynen devam et kardeşim. İlla lisans üstüne devam diyorsan (bencede devam) meramını özelden yaz kardeşim. Zira sohbet öyle bir dağılırki işin içinden çıkılmaz.
Seçtiğin iki kamıştan effzett pro zander talebine uygundur. Ancak konuya hakim bir kardeşimiz olarak , Nanoflex G2 yi tercihler arasına nasıl sokabildin anlamadım ???? Sanırım bu dersi asmış sın onun için koca bir eksi. Öte taraftan üzülme, sözlüde telafi edersin. Sağlıcakla kal .İndirim varken kamışı al.

Akif hocam teveccühünüz. Daha çoğu şeye hakim değilim. Anlamaya çalışıyorum. Hatalarım olabilir. Bu noktada da ustalardan yardım alacağım.

Back