Daiwa 244 Cm 1--12gr Lrf Kamışı Için Makara

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ramci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ramci

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
Selamlar BalıkSevdam sayfası üyeleri,

Bu sayfaya ilk defa yazıyorum. Daiwa Legalis RF Light Game 244 cm 1--12gr 2P LRF kamışım için makara ve misina önerilerinizi almak istiyorum.

Teşekkürler.
Ramci

Selamlar BalıkSevdam sayfası üyeleri,

Bu sayfaya ilk defa yazıyorum. Daiwa Legalis RF Light Game 244 cm 1--12gr 2P LRF kamışım için makara ve misina önerilerinizi almak istiyorum.

Teşekkürler.
Ramci
kullandığınız kamış LRF ile light spin arası bir kamış. makine olarak daiwa legalis LT 1000 , 2000 ya da daiwa exceler LT 1000 , 2000 önerebilirim.

(link)
(link)

(link)
(link)

legalis lt 1000 , 2000

freams 1000 , 2000

okuma helios sx 20

kastking sharky III 1000,2000

Ben o kamışa hafif makine önermiyorum kesinlikle. Kamışın kendisi o atar değerleri için 135 gr gibi yüksek bir ağırlığa sahip ve kamışın ağırlık merkezi çok önde ben 255 gr makine ile denedim yine de takım dengeli olmadı, hala öne düşüyordu kamış. Lrf avı yapacaksanız kamışınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben 10 gr sahte ve jig ile çalışacağım bu kamışla daha hafif ağırlığa inmem derseniz o zaman da 2500'lük 260 gr üstü makinelere bakın derim. Dengesiz takım ağır takımdan daha çok yorar uzun vadede. Derseniz ki benim denge ile işim yok, fazla uzun av yapmam, makineyi pek hissetmesem de olur, maksat sadece balık tutmak, o zaman zaten hangi makine olduğunun da bir önemi yok. Aynı şeyi defalarca bir çok yerde yazdım ama bu kamışı hala lrf kamışı olarak tavsiye etmeye devam ediyorlar nedense.

light spin kamış ben de katılıyorum. LRF de biraz sert kalıyor sahte ve jig için ideal fakat jighead silikon kombinasyonuna sert kalıyor. makine olarak daiwa Ninja 1500 2000 makine da seçenekler arasına eklenebilir.

Umit bey, tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.
Ben o kamışa hafif makine önermiyorum kesinlikle. Kamışın kendisi o atar değerleri için 135 gr gibi yüksek bir ağırlığa sahip ve kamışın ağırlık merkezi çok önde ben 255 gr makine ile denedim yine de takım dengeli olmadı, hala öne düşüyordu kamış. Lrf avı yapacaksanız kamışınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben 10 gr sahte ve jig ile çalışacağım bu kamışla daha hafif ağırlığa inmem derseniz o zaman da 2500'lük 260 gr üstü makinelere bakın derim. Dengesiz takım ağır takımdan daha çok yorar uzun vadede. Derseniz ki benim denge ile işim yok, fazla uzun av yapmam, makineyi pek hissetmesem de olur, maksat sadece balık tutmak, o zaman zaten hangi makine olduğunun da bir önemi yok. Aynı şeyi defalarca bir çok yerde yazdım ama bu kamışı hala lrf kamışı olarak tavsiye etmeye devam ediyorlar nedense.
Elimdeki 360gr bir makinayi takarak denedigimde kamisin ucu hala biraz yere egik durdu. Sanirim 400gr bir makina sanki toparlayabilir. 225gr olan makinami takarak kamisin arkasina 60gr agirlik sabitledigimde denge noktasi ancak tutma yerine geldi.

Umit bey, tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.

Elimdeki 360gr bir makinayi takarak denedigimde kamisin ucu hala biraz yere egik durdu. Sanirim 400gr bir makina sanki toparlayabilir. 225gr olan makinami takarak kamisin arkasina 60gr agirlik sabitledigimde denge noktasi ancak tutma yerine geldi.

Demek ki kamışın lrf ile bir alakasi yokmuş 400 Gr bir makine yi ben spin avlarımda bile kullanmıyorum çok çabuk yorulursun keyifli bir avı eziyete çevirmenin bir anlamı yok eğer lrf yapmak istiyorsan kamışı değiştirme şansın varsa değiştirmeni tavsiye ederim lrf ne kadar ince o kadar iyi kamışla birlikte 530 gr bir ağırlık ortaya çıkacak buda lrf ile bağdaşmaz doğasına ters kamışı geri veremiyorsan spin yapar yada lrf kamışlarıyla ikinci el bölümünden takas yapar yada satıp daha ince bir takım yaparsın kendine 0.5-5 Gr 1-5gr 1-6 gr gibi çok fazla Aralık olmasın 1-12 gibi 🙂 hayırlı forumlar ve bol trofeli avlar diliyorum

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Misina/ip için önerilerinizi de bekliyorum.
bütçen var ise momoi oshikage tavsiye ederim. 0,3 PE idealdir. ip hem erim mesafeni arttırır hem de misinaya göre daha dayanıklıdır.
misina kullanacağım diyorsan da kaliteli bir misina almanı öneririm. onun için de momoi hi-max extra 0,165 tavsiye ederim. sıfır hafıza bir misina ben yedek makinamda kullanıyorum.

Back