Daiwa Caldia 3000a spin makinem kılavuz yüzüğü sorunu hk.

egemenozbeyli

Aktif Üye
Tepki
150
Ödül
53
Merhaba arkadaşlar

Geçen avımda fark ettiğim bir sorun hakkında sizlerden yardım almak istiyorum.
Konuyu doğru yere açmadıysam özür diliyorum.

Spin makinemin kılavuz yüzüğü yerinde oynuyor ve bu oynamadan dolayı bir tarafta boşluk oluşuyor.
Sürekli at çek yaptığımız için bazen ip bu boşluğa sıkışıyor ve sahte kaybı, ip kaybı gibi sorunlara sebep olacağı için çözüm tarafında sizlerin fikirlerini almak istedim.

Normalde olması gereken ve bendeki durumun fotoğraflarını aşağıya ekledim.

1.JPG 2.JPG

Vidasını iyice sıktım ama bir çözüm olmadı acaba içinde bir pulumu düşürdüm ondan da emin değilim, açarken çok dikkat ettim ama parçalar çok ufak olduğu için gözden kaçmış olabilir mi bilmiyorum.

Bu sorunu çözmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Hiç bu kısmı söktünüz mü yakında? Arada boşluk alan bir düz pul (Rondela) olması lazım. sökmediyseniz de aşınma kaynaklıdır. O zaman da makine tamircilerine verip yaptırabilirsiniz.

Söktüm hatta bugün tekrar söküp parçaların resmini atacam. O şekilde belki daha net olabilir konu.
Eksik yada sıralamada hatalı bir takım olma ihtimali olabilir, dediğiniz gibi son çare tamircisine gidecek ama öncesinde emektarımı kendim kurtarabilirmiyimin peşindeyim inşallah kurtarırız 🙂

Söktüm hatta bugün tekrar söküp parçaların resmini atacam. O şekilde belki daha net olabilir konu.
Eksik yada sıralamada hatalı bir takım olma ihtimali olabilir, dediğiniz gibi son çare tamircisine gidecek ama öncesinde emektarımı kendim kurtarabilirmiyimin peşindeyim inşallah kurtarırız 🙂
Parça kaybetmediysen sıralamayı yanlış yapmış da olabilirsin. 🙂 Tekrar incele bence.

vidanın baş tarafına sıfır yapışacak şekilde ince 1 pul koyarsan o aradaki boşluk kapanır ama dikkatli sıkarsın ki yüzükte dönmeme gibi bir sorun oluşmasın. zaten o kısımda rulman varsa yine de dönecektir ama sen kontrollü bir şekilde sıkarsın üstad.
rassgele.

3.JPG 4.JPG

Görüntü ve parçalar bu.
Kaynayan kısımdaki parça çıkmıyor. Yılların yorgunluğu direk göz önünde.
Bu durumda ne yapmak lazım

127068 dosyayı görüntüle 127069 dosyayı görüntüle

Görüntü ve parçalar bu.
Kaynayan kısımdaki parça çıkmıyor. Yılların yorgunluğu direk göz önünde.
Bu durumda ne yapmak lazım
Çok yağsız kalmış. Herkes bulamayabilir, SKF markasının bir gresi var, ağır hizmet tipi. Basınç altında çalışan burçlarda ve rulmanlarda kullanılıyor. Ben bu yağdan temin etmiştim, bununla ara ara söküp yağlıyorum ve gerçekten çok koruyor. Ara sıra normal bir gres bile olsa yağlamak çok yararlı. Bakımsız kalan makinelerde hangi marka olursa olsun durum bu oluyor maalesef.

Peki bu bölüm içerisindeki parçaların normalde çıkmasımı lazım yoksa kaynamış mı o kısmı anlayamadım.
123.JPG

Peki bu bölüm içerisindeki parçaların normalde çıkmasımı lazım yoksa kaynamış mı o kısmı anlayamadım.
127070 dosyayı görüntüle
O kısım burç gibi görünüyor ama zorlamamak gerek. wd40 sıkıp ertesi güne kadar beklet. wd40 içinde biraz kalsın birikinti olarak, gevşetsin. Temizler aynı zamanda zaten. Sonra kolayca çıkmaz ise direkt toplar geçersin.

Ankara Remixon'a tamire gönderilecek makine sorunu çözemedim. Gitmişken genel bir bakımda talep edeceğim.
Geldiğinde içini açıp inceleyecem ve görseli yine bu başlık altında paylaşacağım.
Yardımlar için teşekkürler.

Back