Daiwa Exceler 4500E yorumlarınızı bekliyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senihcan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Senih bey sizin için sevindim. İstoç dan makinayı alırken makinaya yük bindigindeki koldaki hafifligi üzerine basarak söylemişlerdi. Senih bey kafa aslında ters konik yapıya sahip ve ayrıca çapraz sarım yapıyor. Uzak atışlarda bunlar avantaj olarak görüyorum. Surf kafa bulursanız bende almak isterim. Bende bir istoç a bakacagım surf kafa için. Bulursam sizi bilgilendiririm.

Ters konik olayına açıklık getirelim; eğer makaranın altındaki pullara bir tane eklerseniz makina konik değil düz hatlı sarar; bir tane daha eklerseniz bu sefer konik tam tersine döner; ya da eklemeyip çıkarırsanız...(Karıştırdım mı ne???😀)

öncelikle hayırlı olsun arkadaş. bendeniz de yakın zaman önce
spin için okuma 40 S trio ile birlikte Daiwa crossfire makine aldım.
okuma 165 e daiwa da 80 tl ye mâloldu. şimdilik henüz kullanamadım.
makineleri boş denediğimde daiwa sanki daha yumuşak ve daha pahalı
olanı gibi geliyor nedense😉 okuma 9+1 bilyalı daiwa ise 5 ... tabiii
hangisinin sağlam ve işe yarar olduğunu zaman
gösterecek. ama şahsen bundan sonra tercihim
daiwadan yana olacak gibi ki özellikle iyi atarlı bir surf düşündüğüm
şu günlerde... tekrar hayırlı olsun ve bol bereketli avlar versin...

saltiga basirt yaziyor daiwa özellikli tabiki dogal olarak biraz daiwa saltiga dan cirkinlestirmek icin ugrastirmislar 😛 iyi makina arkadasimiz iyi secim yapmis 200 gramla isterse akdenizde akya ya vesaire no problem yani

Bana kalırsa tam bir "light jigging" makinası... Spinde de kullanılabilir tabii; veya hafif yemli ve nisbeten durgun sularda çapari v.s.... Genel amaçlı bir makina diyebiliriz...

Burayı değiştirmeli biraz; tamam "light Jigging veya shore jigging" yapılabilir; spin işi biraz sıkıntılı olur; ağır kaçabilir; ağırlık gözardı edilirse 3 metre ve ağır atarlı spin kamışa uyma ihtimali mevcut; hafif ve orta yemli de yapar; akıntıda çapari de... Zira makina 4500 imiş; 4000 sandım ben onu...🙂

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Daha kullanmaya kıyamadım köprüye götürmeye falan 🙂 Bakalım bu hafta detaylı bir şekilde kullanacağım yorumlarımı bende yazacağım daha bir kere deneme amaçlı kullandım 140 gr kurşunu yokmuş gibi çekiyorsun ve istediğim olay buydu ama boğazdada denemek lazım akıntıda test etmeden çok doğru olmaz yorum yapmak .

Bana kalırsa tam bir "light jigging" makinası... Spinde de kullanılabilir tabii; veya hafif yemli ve nisbeten durgun sularda çapari v.s.... Genel amaçlı bir makina diyebiliriz...

daiwa firmasının istanbul bogazında avcılık yapan balıkcılara bir lütfu bu makina.. alın sizler için özel ürettik gibi birşeydir buu exceler 😀 😀

Back