Daiwa lateo R kamış için Makina ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozguronal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ozguronal

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Herkese selamlar,

Yaklaşık 6 ay önce bilinen bir av bayiinden Daiwa Lateo R 93M 10-50 kamış ve shimano vanford 5000 xg makina aldım (Daiwa tournament 0,16mm sarılı)
Bu süre zarfında takımla av yapma fırsatım olmadı .
Geçen ay denediğimde ipin ilk halkaya sürttüğünü ve erimin iyi olmadığını gördüm . Makina seçiminin hatalı olduğunu düşünüyorum. (?)

Hedefim Ege'de kıyıdan jig ve görece büyük maket yemlerle av yapabilmek . Sadece tuzlu suda kullanılacak ve topuz kollu, kuvvetli aynı zamanda hafif bir makina istiyorum.

Daiwa Saltist MQ fiyat ve özellik olarak uygun gözüküyor . Bütçeyi daha fazla aşmak istemiyorum.
Bu kamış için 3000 / 4000 hangi boyu tavsiye edersiniz ?
Farklı bir öneri olur mu ?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler !

Herkese selamlar,

Yaklaşık 6 ay önce bilinen bir av bayiinden Daiwa Lateo R 93M 10-50 kamış ve shimano vanford 5000 xg makina aldım (Daiwa tournament 0,16mm sarılı)
Bu süre zarfında takımla av yapma fırsatım olmadı .
Geçen ay denediğimde ipin ilk halkaya sürttüğünü ve erimin iyi olmadığını gördüm . Makina seçiminin hatalı olduğunu düşünüyorum. (?)

Hedefim Ege'de kıyıdan jig ve görece büyük maket yemlerle av yapabilmek . Sadece tuzlu suda kullanılacak ve topuz kollu, kuvvetli aynı zamanda hafif bir makina istiyorum.

Daiwa Saltist MQ fiyat ve özellik olarak uygun gözüküyor . Bütçeyi daha fazla aşmak istemiyorum.
Bu kamış için 3000 / 4000 hangi boyu tavsiye edersiniz ?
Farklı bir öneri olur mu ?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler !
Özgür Bey Merhaba,

Yakın bir zamanda bende sizin gibi Lateo R aldım. Atarı 7-35 olan modeli. Shimano ultegra 3000 ile kullanıyorum. Pek jigle işim yok istanbul'da açıkçası maket balıklar ile avlanıyorum. Ancak erim konusunda kendisini ispat etmiş sahteler ile gayet iyi erimler elde ettim. Görüşüne göre buradaki öncelikli tespit edilmesi gereken şey Vanford 5000'in kafa genişliğinin sürtmeye neden olup olmadığı. Neticede 3000'lik makine ile bile deliklerin tam ortasından sorunsuz sürtünmesiz bir geçiş bence mümkün değil. Size naçizane tavsiyem elinizdeki diğer makine olan stradic 3000 i lateo kamışınıza takarak maket balık atıp çekmeniz. Böylece vanford ile erimde ya da görsel olarak sürtünmede fark olup olmadığını anlayabilirsiniz. Açıkçası ben sürtünme olsa bile bunun erimi çok etkileyeceğini düşünmüyorum zira yüzüklerin içindeki porselenler zaten sürtünme katsayısını en dipte tutacak şekilde tasarlanmış ki lateo üst düzey olarak nitelendirebileceğimiz bir kamış. Öncelikle sorunu ya da sorun olup olmadığını tespit ederseniz hem boşuna makine almamış olur hem de yeni seçimde daha doğru karar verebilirsiniz. Uzun oldu kusura bakmayın son olarak Lateo R piyasadaki hafif spin kamışlarından. 5000'lik bir makinenin ağırlık merkezini geri çekerek setinizde dengesizlik oluşturma unsurunu da göz ardı etmeyin derim.

Son düzenleme:
Bedri Bey , fırsat bulunca stradic 3000 i deneyeceğim . Belki dediğiniz gibi sorun sürtünmeden kaynaklı değildir. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Ağırlık konusuna gelince vanford 5000 sadece 220g ağırlığında , herhangi bir denge sorunu hissetmedim

Bedri Bey , fırsat bulunca stradic 3000 i deneyeceğim . Belki dediğiniz gibi sorun sürtünmeden kaynaklı değildir. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Ağırlık konusuna gelince vanford 5000 sadece 220g ağırlığında , herhangi bir denge sorunu hissetmedim
Vanfordların hafif olduğunu biliyordum ancak 5000 lik makinenin de 220 gram olacağını düşünmedim açıkçası. Harikaymış ağırlığı. Stradic deneyince en azından sorunun kafa çapı olup olmadığını net gözlemlemiş olacaksınız. Sonrasında yeniden oturup istişare etmek isterim.

Oooooo Bu konudan öyle bir ders çıkar ki. Bütün sınıf, sınıfta kalırız..
Bence stradic 3000 lede aynı problemi yaşayacaksın Özgür.
Sadece şimdiden kimsenin sözüne uyup ta bir şey yapma, işi daha çıkmaza sokabilirsin..
Bu konudan birine hediye bir spin kamış çıkar gibime geliyor.
Uzun süredir kimseye hediye makina -kamış vermiyordum konuyu açtığın çok iyi oldu.
HAYDİ HAYIRLISI..😀

Back