daiwa legalis 1-12 - regal 2500 kombin - ip kalınlığı hk

@immortal

Aktif Üye
Tepki
103
Ödül
53
Merhaba. Kıyıdan karides, 10gr a kadar jig ve 5-10gr aralığındaki sahteleri kullanmak için Daiwa new legalis 2.44 1-12gr kamış aldım. Elimde daha önce 4-28 rapture kamışla kullandığım daiwa regal LT 2500D makinam var, şu an 0.1 ip sarılı. Legaliste halka çapları spin kamışlara göre küçük, dolayısıyla 0.1 ip hantal kalıyor, av hissiyatını da olumsuz etkiliyor. Webde kamış ile kullanılabilecek ip kalınlığı aralığını bulamadım. Ancak kısa vadede 0.06 ip ile değiştirmek istiyorum.

Bu kombin ile ilgili ip öneriniz ne olur? 0.06 uygu olacak gibi geldi ama emin olamadım. Kalınlığın yanında marka model önerilerinize ihtiyacım olacak.

İp kalınlığına bağlı lider FC hangi kalınlıkta kullanmam iyi olur?

Makina 0.16mm-300m kapasiteli. İpler genelde 150m uzunluğunda. Uygun sarım için 0.16 misinadan kaç metre dolgu yapmak lazım?

Makina sarım hızı bir turda 75cm, silikon sahteler için biraz hızlı sarım sanki. Belirttiğim sahteler için bir sorun çıkarır mı?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

makina kamış uygun duruyor
ip olarak 0.08-0.14 arası kullanabilirsin benim önericeğim daiwa j braid 8x olur veya shimano kaikri ben alıcak olsam 300 metre alıp tam sarardım dolgu kullanmadım bildiğim altına ne kadar gerekiyorsa monofilement kalın bi misina sarıyorlar.
floracarbonda ip kalınlığının aşşağı yukarı 2katının 1-2 fazlası kullanılır silikon için eğer v8 gibi silikonlar kullanıcaksanız sorun çıkarmaz rasgele

5-20 ve 0.6-10 kamışta 1000 lik makine ve 0.6 pe ip ile güzel avlar yaptım kullandığım makine daiwa regal 1000 idi size de tavsiyem 0.6 pe ip olurdu uzun süre kullandığım ve hiç sorun yaşamadığım ip gosen w8 150 metre yeşil 8 örgü meranızda taş altı yapacak balık yok ise doğru kalama ayarı ile hiç sorun yaşamadan kullanabilirsiniz..
Dolgu konusunda hesap yaparak doğru veriye ulaşmak zor genelde birkaç işlem yaparak ( önce ipi sarıp üstüne dolguyu sarıp yeterli olduğunu düşündüğümüzde tekrar ters düz yapmak ) kullanıyoruz..

300 metre alıp tam dolamak benim de ilk düşündüğüm oldu. 0.06-0.08 arasında kaldım şimdi 🙂. 0.06 ya daha yakınım, hissiyat ve erim açısından daha iyi olacak. Gosen markasına baktım ama 300m seçeneği mlticolor olarak var ve fiyat biraz yüksek. Ya da av marketten 150 mt alıp onlara sardıracağım. Bu kalınlıkta ip ile uyumlu FC lider öneriniz ne olur? Kalınlık ve marka-model vönerebilir misiniz?

Back