Daiwa Morethan Shooting Commander Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sinan.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sinan.

Aktif Üye
Tepki
400
Ödül
73
Merhaba,

Almayı düşündüğüm bir kamış hakkında siz değerli büyüklerimin ve hobidaşlarımın fikrini almak istedim.

(link)

Kamış yukarıdaki linktedir. Özelliklerini içeren görseli de ekliyorum. Avrupa için üretilmiş muhtemelen. Bulgaristan da bir mağazada mevcut. Almanya da da var. O taraflara giden olduğu için getirme sıkıntım yok.

Boyum 176 cm. Genellikle su üstü ve az dalarlı sahteler ile kıyıdan avlanıyorum.

Makine olarak 2019 vanquish C3000 aldım ve bu kamış ile kombine etmek istiyorum.

@ErdalYildiz Erdal abi, @reelmaster Akif abi gibi işin teknik kısmından anlayan arkadaşlarımın yorumları benim için değerlidir.

Bu klasmanda farklı önerilere de açığım.

Bunları eskitene kadar başka alım yapamam. Yoksa hanımla bozuşacağız

7f365ff3c422f28b3546114ca5dbc2cf.jpg

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tahminimce Cormoron Daiwa ortaklığı ile Avrupa için üretilmiş bir model.
Boy olarak su üstü avlar için ideal.
Ancak bu boyda bir kamış için atar aralığının yüksek olması sert bir yapıda olacağını gösteriyor.Eger çok sert bir yapıda ise alışmak zor olabilir.
Genelde daiwa kesmişar diğer markalara göre sert.
Daiwa labrax 10-50 kullandım.Sert bir kamıştı.
Lateo 7-35 hem 274 hemde 259 kullandım.
259 epeyce sert di 274 e göre.
Ben geniş Atar aralığı olan kamışlari seviyorum.
Kamışı görüp sallama şansın varsa ve karakterine uyuyorsa alınabilir.
Alternatif olarak lateo 259 7-35 de senin işini rahatlıkla görür.. Türkiye de görüp alma şansın var çünkü.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

30 gr üstü kaşık , jig yada sinking sahte atacaksanız güzel bir atar aralığına sahip.

Eğer su üstü yada su içerisinde levrek için alacaksanız daha hafif kamışlara da bakılabilir.

Boyunuzdan ziyade avlanacağımız mera yüksekliği ve av tarzınıza göre kamış seçim derim

Örneğin yüksek kayalık bir mera yada mesafesi olan bir iskele ise 290 kamış bakmanız gerekebilir.

Bahsettiğiniz çubuk hakkında bilgim yok ama, (Reelmaster) Akif abinin 7-40 atar aralığında bir kamış incelemesi mevcut. İncelemenizi öneririm...
(link)

Sinan kardeşim, üretici zaten gerekli bilgiyi fazlasıyla vermiş.
The Shooting Commander is suited for soft lures for fishing pike and zander.
"Özellikle yumuşak sahte kullanımına uygun Sudak ve Turna avına yönelik dizayn edilmiştir."
Bu açıklama senin için ne anlam ifade eder bilemiyorum ama bana anlattıkları ve kağıt üzerindeki verilerden anladığım.
Malzeme kalitesi :ÇOK İYİ
Direnç : ORTA - SERT
Aksiyon : HIZLI
Erim : ÇOK İYİ
Hissiyat : ÇOK İYİ
C.W. Aralığı : ÇOK ÇOK İYİ
Alırmıyım : ASLA
Neden : Su üstü ve Sert Sahte performansı VASAT - Fiyat YÜKSEK

Teşekkür ederim yorumlar için. Kayınbiraderim haftaya fuar için Hong Kong ta olacak. Fırsatı olursa bir kaç yere uğramasını tembihledim.

Yarın da Argento yu denemek için buradaki bir av bayine uğrayayım. 2.70 kamış çok ters gelmişti bana 2.95 nasılmış bakalım 🙂

Yeni makinenizi gule gule kullanin. caglar av dan mi aldiniz? ne kadara aldiniz?

Back