Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

DAİWA NEREDE ? DAİWA ORADA.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
"JAPON OLMAK VARMIŞ" DEDİRTTİLER.. konusunun devamı niteliğindedir.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu incelemenin konuğu Daiwanın "overthere" serisi.. Aynı seri adı altında "Overthere", "Overthere Grande",Overthere Air" ve "Overthere AGS" olmak üzere 4 farklı model hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Daiwa bu seriyi ve alt modellerini oluşturmakla sahaya tüm rakiplerini alt edebilecek mükemmel bir kadro ile çıkmış.. "OVERTHERE" başlangıç modelinin hedefinde "SHIMANO NESSA" modeli ve onun erim konusundaki iddiasını bir adım daha öteye taşıma gayreti var. "OVERTHERE GRANDE" modelinin hedefinde açık açık isminden de alıntı yaptığı "APIA GRANDAGE" modeli var ki , iddiası onun güç ve mücadele yeteneğini gölgede bırakmak. "OVERTHERE AGS" modeli karşısına rakip olarak ZENAQ ı almış ve iddiası onun "JAW BREAKER" ( ÇENE KIRAN ) lakabına "BEHEADER"
(KAFA KOPARAN) mahlasıyla gülümsüyor. "OVERTHERE AIR" modeli ise "YAMAGA BLANKS" ,"ARGENTO" gibi "ALLROUNDER" (ÇOK YÖNLÜ) kamışlara 3 ü bir arada Nescafe misali "MULTIROLER" (ÇOK YÖNLÜ ,ÇOK AMAÇLI ve ÇOK İŞLEVLİ.) sloganıyla kafa tutuyor. İddiası ise " Siz tek disiplinde farklı türleri avlayabilirsiniz, ama ben 4 farklı disiplinde tüm türlere yeterim ! " .
Sonuçta OVERTHERE her maça 1-0 önde başlamayı kafaya koymuş ve her atağa, kontra atakla cevap verebilen sıra dışı bir seri. Serinin her modeli kendisi için spesifik bir rakibe sahip olsa da . Serinin genelde rakip aldığı tek şey "JAPON HAVA YOLLARI ". Onun için alçak uçuşlarda uyarısı ise " DİKKAT SAHTE ÇIKABİLİR".
Bu seriyle ilgili bilgi ve kullanıcı yorumlarını toplamam , sonuçta serinin hangi model ve hangi alt modelinin bana daha uygun olduğunu tespit etmem tam 7 ayımı aldı.
air.png
Sonunda "OVERTHERE AIR" 97M en uygun seçenek ve en yüksek FP oranıyla benim tercihim oldu. Tüm bu süreçte yararlandığım bilgi kaynakları, teknik tablolar ,videolar ve kullanıcı yorumlarından bazılarını inceleme yazımın sonunda bulabilirsiniz. Her ne kadar kamış kağıt üzerinde çok şey vaatetsede SGS8 den aldığım dersle yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ettim. Kamış elime ulaştığında verdiğim ilk tepki ben bu malzemeyi bir yerden tanıyorum oldu. %99 carbon oranına sahip kamış bir zamanların ülkemizde de çok sevilen ancak FUJI yüzüklerle baz modeli 500-550 dolar AGS ile 850 dolar seviyesinde satılan Daiwa Morethan Blue Backer 10-60 kamışla aynı malzemeyi paylaşmakta. SPİN,SHOREJİG,HRF ve BEACH olmak üzere 4 farklı disiplinde iddialı olan kamış, farklı bölümlerde farklı kalınlıktaki carbon takviyelerle güçlendirilmiş. Dipten yüzeye her tür sahte çeşidini verimli ve başarılı bir şekilde kullanabilmenin ötesinde, her türlü trofe ile boy ölçüşebilecek seviyede 8kg 45 derece drag değerine sahip olan kamış 4 kg a kadar balıkları kepçesiz kıyılatacak kadar mukavim. Özellikle youtube dan Alex Bellisimo nun videoları ve br videosunda 5 kg bir Trofeyi kıyılatırken söyledikleri dikkat çekici. "Kamışa güveniyorum ama takım ince kopabilir , onun için dalgayı bekliyeceğim" 5 kg gözünüze az geldiyse 26.4 kiloluk bu trofe OVERTHERE in nelere kadir olduğu hakkında sizlere fikir versin.
OVERTHERE-AIR_ima4.jpg
292 cm boy ve 155 gram ağırlığa sahip olan 97M 42 cm makina yatağı uzunluğu ve çift kat kalın alt yapısının dengeye katkısıyla inanılmaz seviyede hafif bir kamış hissi veriyor. Her eline alanın ilk tepkisi "Bu kamış 120 gr varmı ?" diye sormak oluyor. Dengeli yapısının getirisi olarak 2500 den 4000 kafaya kadar neredeyse her marka ve modelle uyumlu çalışan kamışı 2500 lük Daiwa X-Fire ve savage gear sg6. 3000 lik Shimano exsence ve Daiwa Caldia LT, 4000 lik Spro hypalit ve Daiwa Certate le deneme fırsatı buldum. Ancak her denemede adil erim değerleri ölçümü bana çok miktarda Daiwa DURASENSOR ipe mal oldu. (Hakan kardeşim sağolsun :koptum: ) Çıkış hızı nispeten düşük ve erimi zayıf sahtelerde her makinaya uygun gibi görünen kamış, yüksek erimli sahtelerde 2500 lük ve shore jig katagorisinde 3000 lik makinaları eleyerek 4000 Certate le asıl mucizesini göstermeyi başardı. Aynı atış aralığında çalışan ama kendisinden yaklaşık 30 cm daha uzun olan ABU GARCIA SS KRX LSJ 106 kamışla kafa kafaya yarışan hatta bazı sahte ve jig modellerinde onu geride bırakan OVERTHERE 9 gramdan hafif sahtelerle çalışmayı pek sevmezken 9-42 gram aralığında her tür sahteye hakkını veriyor. Ama söz konusu jigse onun limiti 50 gram. Kıvamında tutturulmuş tokluğu ve aksiyon hızı. Hassaslıkla hislilik arasında optimum verimi yakalamış uç yapısı. Shore jige uygun geniş yüzükleri ve 3 ayaklı yüzükle başlaması. Takviyeli ilk parça ve sıra dışı pop-up direnci. Her tür dip balığını dipten kesebilecek gücü ve trofelere bile taş altı yaptırmayacak seviyede inatçı- dik duruşuyla kesinlikle iddiasının arkasında duran bir model. Dört ayrı disiplinde dört dörtlük iş yapmaya çalışan model "Her balık için ayrı bir kamış." düsturunu yerle yeksan etmek için donatılmış.
air1.png
Ancak bu denli başarılı bir kamışı ulaşılabilir seviyede makul bir fiyatla (liste fiyatı 33.000 yen) müşteriye sunabilmek ve rakiplerin önüne geçebilmek arzusu kullanılan standart eva kalitesi ve AGS yüzüklerden taviz verilerek yaratılmış. Sözde 158 dolara indirimde bulduğum ve nakliye , elleçleme , ardiye, ordino, müşavirlik hizmeti , Gümrük vergisi, KDV ve kur farkı ile 308 dolara mal olan kamış elime geçene kadar herkese verdim veriştirdim. Ama kamışı test ettikten sonra 2 tane daha sipariş geçtim . Yeter ki kamışlar sağ salim elime geçsin başka sorun yok. İsteyen istediği kadar ELLEÇLEYEBİLİR.
SAĞLICAKLA .
Dip not : Diğer iki kamışta sağ salim elime ulaştı.. Maliyet 604 dolar 12 dolar az elleçlediler beni ...;)

空中飞人!DAIWA OVERTHERE AIR 岸抛铁板竿|拓路吧

DAIWA : オーバーゼア - Web site

GLOBERIDE

https://www.daiwa.com/jp/fishing/item/rod/salt_rd/overthere_air/index.html

GLOBERIDE

OVER THERE AIR-DAIWA

Megabass - Racing Condition World Edition - RCS-862MH | Spinning | Fishing Rod | Eastackle

Son düzenleme:

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Eline sağlık Akif.
Her iki değerlendirme de bu işe gönül verenler için eşsiz.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu kamışı da Megabass gibi Akif Abi sayesinde görme şansım oldu. Görünüşüne, ağırlığını hissettirmeyişine, hissiyatına deyim yerinde ise dibimiz düştü. Akif abinin incelemede ve yüz yüze iken belirttiği ek olarak yorumuna güvendiğimiz üzere birkaç disiplini bir araya getirerek Multipurpose deyiminin hakkını gerçekten veren bir kamış olmuş. Belirtilen fiyatlara göre Lateo seviyesinde belki biraz altında belki biraz üstünde bir fiyatlandırması var. Lateo alalı çok olmadı, almadan önce bu kamış ile tanışsaydım aklımı çelebilirdi ya da karar vermekte çok zorlanırdım muhtemelen. Her iki inceleme için de kendi adıma teşekkür ederken kamışı alan ya alacak arkadaşlara şimdiden bol trofeler diliyorum.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Su an indirimde, 16500 yen civarinda.. liste fiyati 32000 yen.. 2500 tl civarinda oluyor.. vergisiz hali bu ama, geldiginde %20de vergi odemek gerekiyor.. kargo dahil..

Xoner

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Su an indirimde, 16500 yen civarinda.. liste fiyati 32000 yen.. 2500 tl civarinda oluyor.. vergisiz hali bu ama, geldiginde %20de vergi odemek gerekiyor.. kargo dahil..
Kayhan Bey merhaba, siparişi nereden ve hangi yolları izleyerek verdiğinizi de paylaşır mısınız?

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Japonya’ya giden kiz kardesim tokyo’da yerel bir magazadan aldi.. yaninda baska seylerde aldirdim.. normalde bu fiyatlara alabilecegimiz bir malzeme degil..

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
japonya’dan siparişlere %20 değil %30 vergi uygulanıyor. %20 sadece avrupa’ya uygulanıyor.

Happy Man

Üye
Adı
Tahsin Mutlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mükemmel ve kullanması bir o kadar keyifli bir kamış. Gücü yeten herkese tavsiye ederim.