DAİWA NEREDE ? DAİWA ORADA.

Son düzenleme:
Merhabalar, @reelmaster abim başta olmak üzere siz kıymetli üstadlardan tavsiye edinmek isterim.

LRF kamışlardan sonra diğerlerini çok kullanasım gelmiyor. Tabi her ava da her kamış olmuyor.

Kıyıdan, iskeleden, limandan kullanabileceğim bir lrf kamış önerisi arıyorum.

Melanur, kefal, zargana, çinekop hatta levrek vs hepsine atabileceğim bir kamış isterim 🙂

Bu işi Abu Garcia Venerate 702L (2-15) ile yapıyorum ama biraz kuvvetli melanur ya da levrek geldiğinde yaşattığı aksiyonun üstüne çıkan bir 'gitti kamış' korkusu oluyor. (Yatay sarım ile ipteki yükü kamışa değil makineye veriyorum. O zaman da kolu kırmadan ipi koparmadan çekmek için kan ter içinde kalıyorum.)

Biliyorum amacı dışında bir kamış istediğimi ama insan istiyor işte...

Bu işi görecek hafif ve dayanıklı bir kamış tavsiyeniz var mıdır saygıdeğer üstadlar?

@reelmaster üstadım benim. Son zamanlardaki arayışıma yine ilaç bulmuşsun abi. Okur okumaz hemen şifa olsun diye attım ilacı ağzıma ve remixona ulaşıp bunu istiyorum dedim ve 4 yeni modeli ile beraber getirecekler. Maliyeti yüksek olursa kendim sipariş edeceğim. Bakalım gdlrn diğer yeni modeller nedir ve bayi getirince fiyat ne oluyor.

Yalnız abu ss zaman zaman geride kalıyor demişsin ya abi, bir türlü kabullenemiyorum. Çok para döktük diye mi, garcia üstüne kamış yok diye zihnime mi kazıdım bilmiyorum

Yalnız abu ss zaman zaman geride kalıyor demişsin ya abi, bir türlü kabullenemiyorum. Çok para döktük diye mi, garcia üstüne kamış yok diye zihnime mi kazıdım bilmiyorum
Garcianın sevdiği atar aralığı ve sahte türü ile Overthere in aralığı farklı. Genel olarak baktığında ikisi de erim konusunda kafa kafaya geliyor. Sırf daha üst atarda garcanın uç aksiyonunu (sadece 1.7 mm) zayıf bulduğum için uçtan küçük bir parçayı keserek istediğim seviyeye çektim. Yeni uçla (1.85 mm) 13 gram altı performansı azaldı ama 21 gram üzeri performansı çok arttı. Tam bir 15-56 LSJ oldu.. Bu işlemi kafama göre değil 1 er cm inerek ve test ederek yaptığım için kimseye kötü örnek olmasın.. Bir cm fazla kısaltmak bile kamışı mahvedebilir.

Garcianın sevdiği atar aralığı ve sahte türü ile Overthere in aralığı farklı. Genel olarak baktığında ikisi de erim konusunda kafa kafaya geliyor. Sırf daha üst atarda garcanın uç aksiyonunu (sadece 1.7 mm) zayıf bulduğum için uçtan küçük bir parçayı keserek istediğim seviyeye çektim. Yeni uçla (1.85 mm) 13 gram altı performansı azaldı ama 21 gram üzeri performansı çok arttı. Tam bir 15-56 LSJ oldu.. Bu işlemi kafama göre değil 1 er cm inerek ve test ederek yaptığım için kimseye kötü örnek olmasın.. Bir cm fazla kısaltmak bile kamışı mahvedebilir.

Neden bilmiyorum ama kısaltınca ya da modifiye edince ısınamıyorum abi kamışa. Atamadım üstümden bir türlü şu kötü alışkanlığı

Neden bilmiyorum ama kısaltınca ya da modifiye edince ısınamıyorum abi kamışa. Atamadım üstümden bir türlü şu kötü alışkanlığı
Her kamış buna müsait değil zaten.. Uç halka aralıkları standart olarak daralan kamışlara dokunulmaması gerektiğini savunanlardanım. Ben Abu garciayı sana yolluyayım kullan bak ısınıyormusun yoksa yanıyormusun sen karar ver 🙂

Her kamış buna müsait değil zaten.. Uç halka aralıkları standart olarak daralan kamışlara dokunulmaması gerektiğini savunanlardanım. Ben Abu garciayı sana yolluyayım kullan bak ısınıyormusun yoksa yanıyormusun sen karar ver 🙂
Abi sana güvenimin sonsuz olduğunu artık herkes biliyor 🙂 adı abu garcia olan bir kamışa da modifiye cesaretini senden başkası gösteremezdi zaten.😂

Back