Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Daiwa New Crosscast 100-250 Atar

Hitbox

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhabalar,
Balıkçılığa başlamayı düşünüyorum ve bundan dolayı kamış ve makine tavsiyeleri almak istiyorum.

İstanbulda balıkçılık yapmayı düşünüyorum, şuan düşündüğüm kamış başlıkta belirttiğim Daiwa New Crosscast 3 parça 420cm 100-250gr hibrit uçlu kamış. Bunun yanında yine Daiwa crosscast 45 scw 5000 makine almayı düşünüyorum. Bütçe olarak 15-20 bin arası ayırmayı düşünüyorum. Bu aralıkta belirttiğim ekipmanı uzun süre kullanabilir miyim yoksa farklı bir tercih mi yapmalıyım?

Bu konuda yorumlarınızu verirseniz mutlu olurum, hepinize teşekkürler. İyi günler

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kamışı kullananlardan memnun olmayan görmedim. Makine de öyledir diye tahmin ediyorum. Daiwa kalitesi zaten tartışılmaz, siz sadece bütçenize göre bu emsalde daha kaliteli kamış makine var mı ona bakarsınız. İçinize sinen bu takım ise gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Herkese merhabalar,
Balıkçılığa başlamayı düşünüyorum ve bundan dolayı kamış ve makine tavsiyeleri almak istiyorum.

İstanbulda balıkçılık yapmayı düşünüyorum, şuan düşündüğüm kamış başlıkta belirttiğim Daiwa New Crosscast 3 parça 420cm 100-250gr hibrit uçlu kamış. Bunun yanında yine Daiwa crosscast 45 scw 5000 makine almayı düşünüyorum. Bütçe olarak 15-20 bin arası ayırmayı düşünüyorum. Bu aralıkta belirttiğim ekipmanı uzun süre kullanabilir miyim yoksa farklı bir tercih mi yapmalıyım?

Bu konuda yorumlarınızu verirseniz mutlu olurum, hepinize teşekkürler. İyi günler
Hocam av türü ve hedef ne olacak. Kurşun arkası, yemli, çapari ile istavrit... ? Bilgi verirseniz tecrübeli arkadaşlar ona göre yorum yapabilirler.

Hitbox

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamışı kullananlardan memnun olmayan görmedim. Makine de öyledir diye tahmin ediyorum. Daiwa kalitesi zaten tartışılmaz, siz sadece bütçenize göre bu emsalde daha kaliteli kamış makine var mı ona bakarsınız. İçinize sinen bu takım ise gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür çok teşekkür ederim

Hitbox

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam av türü ve hedef ne olacak. Kurşun arkası, yemli, çapari ile istavrit... ? Bilgi verirseniz tecrübeli arkadaşlar ona göre yorum yapabilirler.
Balıkçılık hakkında bilgi sahibi pek değilim ancak 3-5 günlük araştırmam sonucunda orta iyi kalitede bir surf kamış alırsam başlangıç genel kullanım için iyi olur diye karar kıldım. İzlediğim videolarda örnek verdiğiniz av disiplinlerini surf kamış ile yapanları gördüm. Yine bazı videolarda, İstanbul Boğazında balıkçılık yapmak için 200-250 gr atarın az çok gerekli olduğu söyleniyordu. Velhasılı genel kullanım için.

Teşekkürler.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Balıkçılık hakkında bilgi sahibi pek değilim ancak 3-5 günlük araştırmam sonucunda orta iyi kalitede bir surf kamış alırsam başlangıç genel kullanım için iyi olur diye karar kıldım. İzlediğim videolarda örnek verdiğiniz av disiplinlerini surf kamış ile yapanları gördüm. Yine bazı videolarda, İstanbul Boğazında balıkçılık yapmak için 200-250 gr atarın az çok gerekli olduğu söyleniyordu. Velhasılı genel kullanım için.

Teşekkürler.
Hocam sana 3 tane keyword veriyorum bir araştır derim. 1 Çapari 2 Yemli av, 3 Kurşun arkası. 1 ve 2 aynı kamış ile yapılır ama 3 için farklı bir kamış alman lazım. 3. tür ile diğer avları yapamazsın demiyim hadi ama verim düşük olur. Bu bağlamda incelemeniz lazım bütçe ayırmışsınız acele etmeyin.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Teşekkürler.
yukarıda yazan arkadaşın dediği gibi önce araştırmanı önermekle beraber, crosscast yerine daiwa sea hunter 4.20 tubular ve üç parça bir kamış ve daiwa bg 8000 p bir makina ile daha tatmin edici sonuclar alabilirsin. bu dediğim kombin kurşun arkası için yeterli yemli ve çapari için üzmez bir kombin olacaktır.

Hitbox

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cevap yazan herkese teşekkür ederim, kamış ve makine tercihimi yaptım, sipariş verdim. Kamış olarak başlıktaki kamışı tercih ettim. Makine olarak da Okuma Flite Surf FLS35-1500AY Gunsmoke 9+1b tercih ettim. Misina da okumanin x4 misinasini alacagim.
İstanbul boğazında karşılaşmak üzere, herkese selamlar.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Cevap yazan herkese teşekkür ederim, kamış ve makine tercihimi yaptım, sipariş verdim. Kamış olarak başlıktaki kamışı tercih ettim. Makine olarak da Okuma Flite Surf FLS35-1500AY Gunsmoke 9+1b tercih ettim. Misina da okumanin x4 misinasini alacagim.
İstanbul boğazında karşılaşmak üzere, herkese selamlar.
Okuma güzel tercih olmuş, makine var bende. Kalama sesine hasta olacaksınız.

Hitbox

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet, araştırırken izlediğim videodaki kişi sesi dinletince bunu almak farz oldu dedim :D. İnşallah tez vakitte duymak dileğiyle.