Daiwa Saltist 4000 yedek parça sıkıntısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kafican
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kafican

Üye
Tepki
25
Ödül
23
Merhaba daiwa saltist 4000 için arm lever gerekli. görseldeki parça yani; Daiwa yetkii serisleri anara ve izstanbul remikson telefonları hiç açmıyor; olduğunu da pek sanmıyorum çünkü herkes daiwada yedek parçadan şikayetçi; kefalet teli için adam halen haber beklediğini söylüyordu.

daiwa saltist için yada buna uyacak bu parçayı nereden bulabilirim acaba? Malum bir japon firma vardı yedek imitasyonları gönderiyordu ancak yurtdışı da iptal oldu.

Bu arada cidden yaka silktim hem bu daiwa yedek parça sıkıntısndan hem de yetkili servisinden. Saldım çayıra mevlam kayıra olmuş gibi biraz. ilgilenen yok...

Dosyalar

• G17-8409_m.jpg
    G17-8409_m.jpg
    48.7 KB · Okunma: 8
Kardeşim artık yapay zeka ile her şeyi yapabiliyoruz. Yazıver bir yazı daiwa ana fabrikaya, onun da iletişim bilgilerini yapay zeka bulur. Japonlar onurlu adamlardır. Çözerler bir şekilde 🙂 Şaka sanılmasın bu arada, ciddiyim. Yok öyle malı satıp müşterinin başı ağrıyınca telefonlara çıkmamak. Ben fevkalade karşıyım abi, zaten yurt dışı alışveriş imkanımız elimizden alınınca kaldık biri beş yapıp vatandaşa satan yerli esnafımızın eline. Üzülüyorum yani, her geçen gün her şey aşırı pahalılanmaya başladı ve bu hobi artık orta direk ya da gariban sporundan çıkıp baya elit tabakanın sporu olmaya başladı. Sabah sabah doluymuşum ben de yaa 🙂

Elbette Rıfat abi, Daiwa’nın Japonya merkezine veya ana üretici Globeride’a doğrudan ulaşmak mümkün. Aşağıya resmi kaynaklardan aldığım doğrudan iletişim kanallarını ve hangi durumda hangisini kullanacağını tek tek özetledim.
🎣 1. Daiwa Japonya (Resmî Destek – Reel / Yedek Parça / Servis)
Daiwa’nın Japonya’daki resmî destek sayfası, kullanıcılardan e‑posta/form ile doğrudan başvuru kabul ediyor.
Bu sayfa Daiwa’nın reel onarımı, bakım ve parça konularında referans verdiği resmi kanaldır.
Resmî Destek Sayfası (Japonya)
👉 (link) (link)
Bu sayfadan:
  • E‑posta ile talep gönderebilirsin.
  • “アフターサービス” (After Service) başlığı altında Daiwa’nın Japonya servis organizasyonuna ulaşırsın.
  • Yedek parça ve onarım konularının Daiwa’nın bağlı şirketi tarafından yürütüldüğü belirtiliyor.
🎣 2. Daiwa Seiko (Tarihsel ana şirket – Globeride’ın eski adı) – E‑posta Formu
Daiwa markasının bağlı olduğu üretici Globeride Inc.’in önceki adı Daiwa Seiko’dur. Bu şirket hâlâ uluslararası iletişim formu sunuyor.
Uluslararası İletişim Formu (E‑Mail)
👉 (link) (link)
Buradan:
  • Doğrudan e‑posta üzerinden şikayet veya talep oluşturabilirsin.
  • Form İngilizce olarak doldurulabiliyor.
🏢 3. Ana Merkez – Globeride Inc. (Daiwa’nın sahibi)
Daiwa markasının bağlı olduğu ana şirket Globeride, Inc. Japonya Tokyo’dadır.
Globeride Genel Merkez Adresi
  • 3‑14‑16 Maezawa, Higashi City, Tokyo, 203‑8511, Japan
    (link)
Globeride için doğrudan e‑posta adresi yayınlanmıyor, ancak:
  • Ürün desteği Daiwa Japonya’nın destek sayfasına yönlendiriliyor.
  • Cihazla ilgili şikayetlerde yine Daiwa’nın resmî destek formu kullanılıyor.
☎️ 4. Daiwa Co., Ltd. (Japonya’daki başka bir Daiwa şirketi) – Telefon ile ulaşmak istersen
Daiwa markasıyla karışabilen başka bir Daiwa şirketi daha var (Daiwa Co., Ltd.). Yine de iletişim hattı çalışıyor ve geri dönüş sağlıyor.
Telefon (Japonya)
  • +81-266-22-5758
    (link)
Servis veya parça konusunda yardımcı olmayabilirler ama seni doğru servise yönlendirebilirler.
🧭 Hangi yolu kullanmalısın? (Tavsiyem)
Senin gibi kullanıcılar için en doğru ve hızlı yol, doğrudan Daiwa Japonya’nın resmi support sayfasındaki e‑posta / iletişim formunu kullanmak:
👉 (link) (link)
Mesajı İngilizce yazman yeterli.
İstersen mesajını beraber hazırlarız, hatta Japonca versiyonunu da oluşturabilirim.
✉️ İstersen Sana Şimdi Bir Şikayet / Talep E‑postası Hazırlayayım
Şöyle bir metin yazabiliriz:
  • Makine modeli
  • Sorun ne
  • Türkiye distribütörüne ulaşamadığını belirtmek
  • Yedek parça talebi
  • Ürünün seri numarası (varsa)
Hazırlayayım mı abi?

Bak bu bilgileri 3 saniyede buldu benim için. Artık dünya sandığımız kadar büyük değil. Hatta dünya küçük bir köy diyebiliriz..

Doğru; bunu zaten ben de buldum ancak yurtdışı gümrük muafiyeti kapsamında olduğundan buradan yedek parça bulmak imkansız; daha doğrusu imkanlı da makine fiyatını 2 ye katlar herhalde maiyeti bu şekilde. Yoksa yabancı kaynaklı diğer yerler de var ve burada şematikteki parça kodunu verdiğinizde birebir aynı malzemeden yapmaktalar hali hazırda. Zaten yurtdışı alışveriş limitlerimizi sülalece doldurmasaydık şu son düzenlemesi yüzünden zaten günü geçmeden satın alacaktım müdailini. Teknik servis te yedek parça tedariği bulunmadığını söylemekte.

Yan benim gördüğüm şu ki; özellikye son model makineleri almak artık pek aklı selim iş değil; üzerinden şöyle bir 8 10 yıl geçecek ki başkalarının makineleri hurdaya çıkmış olsun ve yedek parça ihtiyaçlarımızı o şekilde giderebiliriz gibi gözükmekte...Yada Başka kişilerden artık parçayı rica edip kalıbını çıkartıp karbon fiber ve reçine ile yapıp dremel kumpas ile kendimiz şekillendireceğiz... 🙂

Doğru; bunu zaten ben de buldum ancak yurtdışı gümrük muafiyeti kapsamında olduğundan buradan yedek parça bulmak imkansız; daha doğrusu imkanlı da makine fiyatını 2 ye katlar herhalde maiyeti bu şekilde. Yoksa yabancı kaynaklı diğer yerler de var ve burada şematikteki parça kodunu verdiğinizde birebir aynı malzemeden yapmaktalar hali hazırda. Zaten yurtdışı alışveriş limitlerimizi sülalece doldurmasaydık şu son düzenlemesi yüzünden zaten günü geçmeden satın alacaktım müdailini. Teknik servis te yedek parça tedariği bulunmadığını söylemekte.

Yan benim gördüğüm şu ki; özellikye son model makineleri almak artık pek aklı selim iş değil; üzerinden şöyle bir 8 10 yıl geçecek ki başkalarının makineleri hurdaya çıkmış olsun ve yedek parça ihtiyaçlarımızı o şekilde giderebiliriz gibi gözükmekte...Yada Başka kişilerden artık parçayı rica edip kalıbını çıkartıp karbon fiber ve reçine ile yapıp dremel kumpas ile kendimiz şekillendireceğiz... 🙂
Ben zaten oralardan temin edersiniz demek istemedim, tüketici hakları var, bunun yanında daiwa gibi bir firma da bu ülkede sattığı malın arkasında durmak durumundadır. Türkiye distrübütörüne gönderebilir, senin parçanın teminini onlar üzerinden sağlayabilir. Onlara malının satışı sonrası teknik destek hususunda baskı yapabilir ki sözleşmelerinde eminim ki bunlar da vardır. Şimdi malı xx ticaretten aldım diyelim, o bunun ithalatını yapıp getirip burada satıyor. Garanti süresi boyunca kullanıcı hatası olmayan durumlarda onarım hizmeti sonraki 10 yıl da yedek parça tedariği sağlamak zorunda. Ticaret kanununda bunların yeri var. Eeee, ne yapalım şimdi, malı satarken güzel öve öve, sonra bir arıza durumunda bak başının çaresine. Haklarımızı koruyalım. Tüketici hakları önemli maddeler içeriyor bizim yararımıza olan. Biz araştırmıyoruz sadece. Makineni çöpe mi atacaksın, ya da kaldırıp bir rafa unutacak mısın? Zaten daiwa markası öyle büyük bir marka ki marka kimliğinin Türkiye gibi geniş müşteri ve kullanıcı ağı olan bir ülkede parçası bulunamayan marka şeklinde kirlenmesine izin vermez. Bunu demek isterim ben. Selamlar.

Ben zaten oralardan temin edersiniz demek istemedim, tüketici hakları var, bunun yanında daiwa gibi bir firma da bu ülkede sattığı malın arkasında durmak durumundadır. Türkiye distrübütörüne gönderebilir, senin parçanın teminini onlar üzerinden sağlayabilir. Onlara malının satışı sonrası teknik destek hususunda baskı yapabilir ki sözleşmelerinde eminim ki bunlar da vardır. Şimdi malı xx ticaretten aldım diyelim, o bunun ithalatını yapıp getirip burada satıyor. Garanti süresi boyunca kullanıcı hatası olmayan durumlarda onarım hizmeti sonraki 10 yıl da yedek parça tedariği sağlamak zorunda. Ticaret kanununda bunların yeri var. Eeee, ne yapalım şimdi, malı satarken güzel öve öve, sonra bir arıza durumunda bak başının çaresine. Haklarımızı koruyalım. Tüketici hakları önemli maddeler içeriyor bizim yararımıza olan. Biz araştırmıyoruz sadece. Makineni çöpe mi atacaksın, ya da kaldırıp bir rafa unutacak mısın? Zaten daiwa markası öyle büyük bir marka ki marka kimliğinin Türkiye gibi geniş müşteri ve kullanıcı ağı olan bir ülkede parçası bulunamayan marka şeklinde kirlenmesine izin vermez. Bunu demek isterim ben. Selamlar.
Şimdi bir yanlış var burada; olta makineleri için böyle bir zorunluluk yok tüketicinin korunması hakkında kanunda. Spor malzemeleri altında yer alan av malzemeleri kısmında sadece av tüfeği için böyle bir zorunluluk var. Olta makinesinin kullanım ömrü yoktur; belirlenmemiştir. Zira Daiwa kendisi be böyle bir şey belirlememiştir.
EK
6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN GEREĞİNCE SATIŞ SONRASI HİZMET VERİLMESİ ZORUNLU OLAN TÜKETİCİ ÜRÜNLERİ LİSTESİ

Bu listede yer almayan malzemeler için böyle bir zorunluluk bulunmuyor. O nedenle böyle rahatlar. Mesela ABD 5 yıl belirlemiş. Yani diyor ki sen bu ürünü bu adama 2023 te satsan satışı da 2025 te kaldırılmış olsa 2030 kadar bu adama yedek parça sağlamak zorundasın diyor. Ancak Türkiye içerisinde böyle bir şey yok. O nedenle kanuni yollar ile koruyabileceğimiz bir hakkımız mevcut değil.

Daiwa desen... linkedin, merkez mailler hepsi; olumlu yada olumsuz geri dönüş yazma lütfunda dahi bulunmadılar konu hakkında.
Yani bir şey öğrendim; bir daha daiwa almam ve daiwa alacak her insanı da bu konu hakkında uyarırım daiwa almayın; yedek parça yok, ufak bir parça kırılır o 15 20000 tl lik makinanız sadece çöp kutusuna basket atmaya yarar diye ... Ne yazık ki durum bu gibi.

Şimdi bir yanlış var burada; olta makineleri için böyle bir zorunluluk yok tüketicinin korunması hakkında kanunda. Spor malzemeleri altında yer alan av malzemeleri kısmında sadece av tüfeği için böyle bir zorunluluk var. Olta makinesinin kullanım ömrü yoktur; belirlenmemiştir. Zira Daiwa kendisi be böyle bir şey belirlememiştir.
EK
6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN GEREĞİNCE SATIŞ SONRASI HİZMET VERİLMESİ ZORUNLU OLAN TÜKETİCİ ÜRÜNLERİ LİSTESİ

Bu listede yer almayan malzemeler için böyle bir zorunluluk bulunmuyor. O nedenle böyle rahatlar. Mesela ABD 5 yıl belirlemiş. Yani diyor ki sen bu ürünü bu adama 2023 te satsan satışı da 2025 te kaldırılmış olsa 2030 kadar bu adama yedek parça sağlamak zorundasın diyor. Ancak Türkiye içerisinde böyle bir şey yok. O nedenle kanuni yollar ile koruyabileceğimiz bir hakkımız mevcut değil.

Daiwa desen... linkedin, merkez mailler hepsi; olumlu yada olumsuz geri dönüş yazma lütfunda dahi bulunmadılar konu hakkında.
Yani bir şey öğrendim; bir daha daiwa almam ve daiwa alacak her insanı da bu konu hakkında uyarırım daiwa almayın; yedek parça yok, ufak bir parça kırılır o 15 20000 tl lik makinanız sadece çöp kutusuna basket atmaya yarar diye ... Ne yazık ki durum bu gibi.
Allah Allah, çok ilginç yaa. Bu yollardan çözüm üretemeyeceğinizden eminseniz İzmir'de olta makinesi tamiri yapan bir kaç firma var. Çeşmeli ticaret bunlardan biriydi. Ellerinde neredeyse her markanın yedek parçası bulunabiliyor sanıyorum çünkü verdiğiniz neredeyse her marka makineyi tamir edebiliyorlar sanıyorum. Oralardan araştırın o zaman.

(link)

Bir kaç esnaf daha var duyduğum, bulursam paylaşırım buradan.

You said:

olta makinelerinde tüketici hakları açısından bütün detayları bulup getirir misin?
Copilot said:

Copilot

Aşağıda Türkiye’de olta makineleri (balıkçılık makineleri) için geçerli olan tüketici haklarını, resmi mevzuata dayanarak net ve kapsamlı şekilde topladım. Bu bilgiler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Garanti Belgesi Yönetmeliği ve Ticaret Bakanlığı rehberlerinden alınmıştır.
🎣 OLTA MAKİNELERİNDE TÜKETİCİ HAKLARI – TAM KAPSAMLI REHBER
Türkiye’de olta makinesi de diğer tüm dayanıklı tüketim malları gibi garanti, ayıplı mal, iade – değişim – tamir, mesafeli satış cayma hakkı gibi haklara tabidir.
Aşağıdaki tüm bilgiler resmi kaynaklardan derlenmiştir:
(link), (link), (link)
🛡 1. Garanti Hakkı (Olta Makinesi İçin Asgari 2 Yıl)
  • Türkiye’de satılan tüm garanti belgesi zorunlu ürünlerde olduğu gibi, olta makineleri de asgari 2 yıl garantilidir.
    Garanti süresi, teslim tarihinden itibaren başlar.
    (link)
  • Garanti belgesini üretici/ithalatçı düzenler, satıcı tüketiciye vermek zorundadır.
    Fatura garanti belgesi yerine geçmez.
    (link)
🔧 2. Olta Makinesinde Arıza Olursa Tüketicinin Hakları
6502 sayılı kanunun seçimlik hakları geçerlidir:
(link)
Tüketici, arızalı üründe şu 4 haktan birini seçebilir:
✔ 1. Ücretsiz onarım
  • Satıcı işçilik + parça masrafı dahil hiçbir ücret talep edemez.
✔ 2. Bedel iadesi (para iadesi)
✔ 3. Ayıpsız misli ile değişim (yeni ürün)
✔ 4. Ayıp oranında bedel indirimi

Satıcı, tüketicinin seçtiği hakkı reddedemez.
Satıcı sorumluluğu yerine getirmezse üretici ve ithalatçı da müteselsilen sorumludur.
3. Tamir Süresi ve Tekrar Arıza Durumu
  • Garanti kapsamındaki tamirde geçen süre, garanti süresine eklenir.
  • Tamir süresi, ilgili mevzuatta her ürün grubu için belirlenmiştir.
    (Olta makineleri için satıcı/servis yönetmeliklerinde genelde 20 iş günü sınırına tabidir.)
    (link)
Aynı arıza tekrar ederse veya:
  • Tamir süresi aşılırsa,
  • Tamiri mümkün olmadığı raporla tespit edilirse,
tüketici iade / değişim talep etme hakkına sahiptir.
(link)
📦 4. Ayıplı Mal (Fabrika Hatalı Ürün) Durumunda
Kanuna göre ürün teslim edildiği anda ayıplıysa:
  • Tüketici 30 gün içinde durumu bildirerek değişim veya iade talep edebilir.
    (Ayıplı malda iade–değişim zorunludur.)
    (link)
🛒 5. Online (Mesafeli Satış) Olta Makinesi Alımlarında 14 Gün Cayma Hakkı
İnternet üzerinden alınan olta makinelerinde:
  • Tüketici 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden iade hakkına sahiptir.
    (link)
Şartlar:
  • Ürün denenmiş olabilir; ancak kullanılmış veya zarar verilmiş olmamalıdır.
  • Satıcı iade kargo ücretini karşılamak zorundadır.
  • Satıcı, ürün iadesi bildirimi sonrası 14 gün içinde para iadesi yapmak zorundadır.
    (link)
🏬 6. Mağazadan Alınan Olta Makinesinde İade–Değişim Kuralları
Mağazalardan yapılan alışverişlerde:
  • Satıcı keyfi iade zorunluluğunda değildir.
    Yani ürün ayıplı değilse iade/değişim şartlarını mağaza kendi belirleyebilir.
    (Ancak bu durum ayıplı mal için geçerli değildir.)
    (link)
⚖️ 7. Satıcı Telefonlara Bakmıyorsa / Servis Sorunluysa Ne Yapılır?
Kanuna göre:
  • Satıcı, üretici ve ithalatçı müşterek sorumludur.
    Biri ilgilenmezse diğerine başvurulabilir.
    (link)
Sorun çözülmezse:
Tüketici Hakem Heyeti başvurusu
  • Ücretsizdir.
  • E-devlet üzerinden yapılabilir.
İspat için gerekli belgeler:
  • Fatura / fiş / sözleşme
  • Garanti belgesi
  • Tamir fişleri, servis raporları
📌 8. Garanti Belgesi Olmasa Bile Hukuki Haklar Devam Eder
Fatura/fiş varsa, ürün “ayıplı mal” hükümlerine göre korunur.
Arıza teslim tarihinden itibaren makul bir süre içinde görülürse, tüketici yine:
  • İade
  • Değişim
  • Ücretsiz onarım
    haklarını kullanabilir.
    (link)
🐟 Olta Makinelerinde Pratik Olarak Bu Ne Anlama Geliyor?
Diyelim Daiwa / Shimano / Okuma vs. makinen:
  • Kolu bozuldu
  • Dişli kırıldı
  • Rulman dağıldı
  • Makine sarım kaçırıyor
Hepsi ayıplı mal kapsamına girer (kullanıcı hatası yoksa).
Ve senin şu hakların kesin olarak vardır:
✔ Ücretsiz tamir
✔ Tamir süresi aşılırsa iade–değişim
✔ Aynı arızada değişim hakkı
✔ İthalatçı/satıcı iletişime geçmezse Hakem Heyeti başvuru hakkı
✔ Online aldıysan 14 gün içinde sorgusuz iade hakkı

Allah Allah, çok ilginç yaa. Bu yollardan çözüm üretemeyeceğinizden eminseniz İzmir'de olta makinesi tamiri yapan bir kaç firma var. Çeşmeli ticaret bunlardan biriydi. Ellerinde neredeyse her markanın yedek parçası bulunabiliyor sanıyorum çünkü verdiğiniz neredeyse her marka makineyi tamir edebiliyorlar sanıyorum. Oralardan araştırın o zaman.

(link)

Bir kaç esnaf daha var duyduğum, bulursam paylaşırım buradan.
Çok teşekkür ederim; artık olmadı kalıbını alıp reçine yada karbon fiberle imal edeceğiz mecburen.

Back