Daiwa Tatula TypeR 100XSL Ball Bearings

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arcan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
IMG_1165.JPG
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugün OSTİM'i alt üst edip aradığım rulmanları buldum. Birkaç rulmancı gezdikten sonra beni toptancısına yönlendirdiler. Adam elimdeki en kaliteli rulman bu dedi. Alman malıymış. Pazarlıkla ikisini 70TL gibi bir fiyata aldım. Şimdi makineye monte edip sonuçları görmek kaldı. Hepinize rast gele.

Bence misina sarımına etkisi çok büyük olur özellikle yük altında rahatlatır makineyi..

(link) kardelim bunu çoğu rulmancıda bulursun çok nadide bir rulman değil bak attığım linkteki rulmanı alsan merkezden iç çepere 1 mm bir pul uydursan bile olur bence çok uzakta aramışın

(link) kardelim bunu çoğu rulmancıda bulursun çok nadide bir rulman değil bak attığım linkteki rulmanı alsan merkezden iç çepere 1 mm bir pul uydursan bile olur bence çok uzakta aramışın

Artık buldum ve aldım 🙂 ama yine de teşekkür ederim ilginizden dolayı. Hemde çok uzakta aramadım işim gereği zaten çoğunlukla OSTİM deyim.

Arkadaşlar merhabalar
Yeni youtube kanalı ve instagram sayfamı açtım. Takipte kalın av videolarımı avlamasıyla ve yöntemleriyle resimleri, videoları sitemde ve kanalımda olcaktır. Aşağıda paylaşıcam takipte kalın.

Youtube kanalım : kaan başkal

İnstagram sayfam : balık_sevdam

Aslında yatmıştım. Çokta yorgundum. Ama balık sevdası böyle birşey işte Adamı yatağından kaldırır.
Gecenin bir yarısı Tatula yine söküldü...
IMG_1170.JPG
Plastik rulmanımsı materyaller söküldü...
IMG_1173.JPG
Ve yerine yeni almış olduğum paslanmaz çelikten rulmanlar cuk oturdu...
IMG_1171.JPG IMG_1174.JPG
Sonra makina yağlandı ve toplandı.
Bu arada ben yıllardır makinalarımda rulmanları shimano makina yağıyla, diğer kısımları ise korozyonu önlemek için resimdeki silah gresi ile yağlıyorum. Hem çok katılaşmıyor hemde metal aksama iyi yapışıyor su bile gelse kolay kolay çıkmıyor. Ayrıca wd40 gibi asitliği çok yüksek değil. Yani metal aksamın mukavemetini düşürmüyor. Tavsiye edilir...
IMG_1175.JPG
Veee mutlu son
Artık rahat uyuyabilirim
IMG_1176.JPG

Back