Daiwa yaşlı ama henüz emekli olmadı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Scolopax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Scolopax

Aktif Üye
Tepki
279
Ödül
73
Bu makinayı 70lerde almıştım 45 seneyi geçmiş. makinayı çok hor kullandım, bir kere dahi bakım yapılmadı. Saat gibi çalışıyor. Tank gibi makinaymış. Tarttım ağırlığı 528 gr. geldi.

(link)[/URL]

45 senedir ilk defa içi açlılıyor. temizleyip nostaljik boğaz avalarıma devam etmeyi düşünüyorum😀😀
İlk önce bütün vidaları sökmeme rağmen içine ulaşamadın sonra youtube da benzer yıllardan kalma bir makinanın sökülümüne bakınca işi hallettim. İnternet yüzyılın en büyük buluşu bence.
İçindeki yağlar metal parçası gibi olmuş. WD40 la heryerini yıkayıp tekrardan yağlayacağım. İçinde çok ince gres yağı gibi hatta krem gibi bir yağ varmış kenarda köşede bozulmadan kalmış olanları var. Acaba nasıl bir yağ koyayım? Nereden alayım? Önerisi olan varmıdır?

20220605_193604.jpg

Bu makinayı 70lerde almıştım 45 seneyi geçmiş. makinayı çok hor kullandım, bir kere dahi bakım yapılmadı. Saat gibi çalışıyor. Tank gibi makinaymış. Tarttım ağırlığı 528 gr. geldi.

(link)[/URL]
Merhaba daiwa 2600d makinadan bende aldım yurt dışından gelmiş, bu makina spin mi surf mu ? Kullanışlı mı ? İstanbul da ne tutarız bunla teşekkürler

Back