Decathlon Sufix Pro 8 Braid Misina Nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nzmshn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nzmshn

Üye
Tepki
155
Ödül
38
Selamlar hobidaşlar. İp misina, misina, iğne,jig ve diğer ufak malzemeler bu hobinin sarf malzemeleri malum. Daha önce kullanmadığı bir markayı kullanmakta insanı düşündürüyor hem keyiften edebiliyor hem kaçan balık hep büyük oluyor. Sorayım istedim. Kıyıdan 60 ve 80 gr jig atıyorum Mpp 90 kamış ile. İp alma vakti geldi; Shimano Kairiki ve Pitbull elbette çok iyi ama parası da çok iyi. Decathlon'daki bu ürünü eminim görmüşsünüzdür 0,37 lb bana uyuyor çeker değeri ile. 60.00 lira ve 8X kendileri. Shimano'lardan ne kadar geride kalır bu markalar Daiwa J braid ve Kendo braid'ler ve bu Sufix perf. pro 8 ürünler. Bu markaları denemiş duymuş arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Selamlar.

Cihan kardeşim sağol. Ambalaj üstündeki çeker değerleri düğümsüz çeker değer olarak verildiğini düşünüyorum markalarda emin olmamakla birlikte. Epey test videosu izledim bu ürürnün yok youtube da. Üzerindeki rakam ile düğümlü test sonuçları aynı çıkan 1 tane marka da yok Daiwa saltiga dahil. Kararsızlığım bu yüzden. Selamlar.

Teşekkürler Cihan kardeşim. lb olarak ya da mm olarak kalınlığı ne idi acaba?

Sufix'in misina çapları ve çeker değerlerinin doğruluğu,kullandığı orjinal gore-tex.. dyneema vs.materyaller piyasa ip misinalarından çok daha iyidir..Bizzat 1yıldır kullandığım performance pro8 ile sıfır power pro 8 slick 0.15mm. çekerini test ettim ikiside 6.5kg. aralıklarında düğüm olmayan yerlerden patladı..
Performance pro sonuçta 1 yıldır suya girmişti..
Tabii sonuçta yapılan test suyun içinde ve belirli hat uzunluğunda daha farklı çeker değerleri verebilir..Zaten çap ve çeker değerleri genel olarak sıkıntılı bir konu..

Cihan kardeşim ok. Kardeşimde Shimano pitbull deniyoruz şuara 37 lb. 5 av sonunda silikonu aktı ve su tutmaya başladı. Johnson baby oil var kuruyan bir krem ciltte. Youtube da bir hobidaşdan öğrenmiştim memnunum kesin çözüm demişti denedik sonuç verdi gerçekten 2 avda bir defa o kremi kullanıyoruz Pitbull da. Şimdi bu ipin 0,37 lb olanı var ve tam istediğim kalınlık sayılır. Eğer bu ip atış menzilimi uzatırsa ve (acemiliğimle aliexp. den 3.0 pe Seaknight w8 almıştım çok su tutuyor elime makaradan su geliyor o derece; onu kullanıyorum 60 - 80 gr jigi 90-110 m atıyorum mpp 90 kamış ) 6,2 devir fuegom var makine olarak kuş gözü yapmayacaktır, çöp değerinde değildir diye düşünüyorum. Ve buna ek olarak würth silikon sprey kullanacağım 5 av sonra onunda işe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Hasılı hoby işte nelerle uğraşıyoruz maksat iş olsun 🙂 Ama yazıyoruz da buraya okuyan da faydalanıyor fena mı? değil yahu 🙂

Sufix'in misina çapları ve çeker değerlerinin doğruluğu,kullandığı orjinal gore-tex.. dyneema vs.materyaller piyasa ip misinalarından çok daha iyidir..Bizzat 1yıldır kullandığım performance pro8 ile sıfır power pro 8 slick 0.15mm. çekerini test ettim ikiside 6.5kg. aralıklarında düğüm olmayan yerlerden patladı..
Performance pro sonuçta 1 yıldır suya girmişti..
Tabii sonuçta yapılan test suyun içinde ve belirli hat uzunluğunda daha farklı çeker değerleri verebilir..Zaten çap ve çeker değerleri genel olarak sıkıntılı bir konu..
Harun kardeşim 1 yıldır kullanıyorsun ve memnunsun bu iyi haber. Böyle bir tecrübeyi paylaştığın için de ayrıca teşekkürler. Araştıran bu derde düşen çok kişi faydalanacaktır eminim. Riski büyük balık olduğu için pek fazla sıçrama yapılamıyor bu tür sarf malzemelerinde gördüğüm kadarıyla. İyi oldu bu. Hobidaşların 100 tl si ceplerinde kalsın be yahu. Selamlar.

Yorumlar ı fena değil
Piyasa fiyatının yarısı
Ihtiyacım vardı ama surf için lazım olduğundan 150 metre olması uymadı
Yoksa güzel alternatif

😉

Rastgelsin

dün meraya giderken sirti cekerek gidelim dedik... arkadasimda bu misana varmis(simdi mesaj attim teyit ettirdim) 15 saniyede koptu... balik falan vurmadan...sakin denizde 5 knot giderken... bir sikayet yaz benim adima dedi simdi. (arkadasinki 0.15 mm -10.2 kg olaniymis)

Son düzenleme:
Ali epxress de Angry Fish marka ipler var,henüz elime ulaşmadı ama kullanan tanıdıklarım ürünü çok beğeniyorlar.Bu da bir alternatif olabilir.

Oncelikle her ip zamanla su tutmaya basliyor. Bu sebepten surekli su tutmayan bir ip aramayin. En basit ornegini vermek gerekirse su tutmaz diye alinan yagmrluklar bile kullanima gore 6 ay yada 1 yilda bir tazeleyici kullanilmasini oneriyor.
Spin kamista ben kairiki kullaniyorum memnunum.
Surf kamista ise ali den aldim cin mali 8 kat ip misina kullaniyorum. Yaklasik 250-300 mt arasi sarmistim. 200-250 mt arasi kalmisti arkadasima vermistim. Gecenlerde ayni markadan 1000 mt arkadasima siparis verdim. Bugunlerde de bende yeniden 500 mt siparis vericem. Cekeri ve dayaniklilik olarak cok iyi. 500 mt si de 80 tl falan

Back