ishak BALLICA
Daimi Üye
- Tepki
- 171
- Ödül
- 53
Yukarı kadar çıkan çapa , ipi çekmeyi bırakınca nasıl oluyorda tekrar dibe gitmiyor anlamadım doğrusu :S
Sevgili Umut,benim video paylaşımımı izlediğini umuyorum.Bizler yer değiştirmeye karar verince, çapanın bulunduğu yerin tam aksi yönüne doğru gitmeye başlıyoruz.Bu arada çapadan gelen ve kafaya bağlı olan ip elimizle tutuyoruz.Biz uzaklaştıkça haliyle de çapa ve ona bağlı olan zincir yaklaşık 80-90 derece açı ile su yüzeyine doğru çıkıyor.Ve top/şamadra da ha bre bizden uzakta kalmaya başlıyor.
Bir süre sonra ip bitip de sıra zincire gelince başlıyor tıkır tıkır tapon halkasından geçmeye.Bak burası çok önemli.O tıkırtıyı elinde hissedince işlem tamam demektir.Çapa tekrar suya geri kaçmaz.
Sende sakin sakin bu defa topa doğru giderken de bir yandan ne zincirin ne de çapanın ağırlığı olmadan boş ipi tekneye topluyorsun.
Eğer kısa bir yolculuk sonrası başka bir yere gideceksen çapayı kaldırdıktan sonra çapayı askıda/apikoda bırakarak rahatlıkla seyir yapabilirsin.Varcağın yere ulaşınca da elindeki pip bırakırsın ve çapa tekrar dibe iner.Yalnız bu işi atıyorum 50 metrede avlanırken, 25 metreye geri dönerken olmaz tabiki.Çapa dibe takılır o zaman.😉