BORABAY
Yeni Üye
ishak bey meslek icabı izmirde 8 yıl bulundum ve mordogandan ,balıklıova,ya seferihisardan ,dikiliye.....kısacası izmirin tüm avlaklarını aşagı yukarı bilirim ve hemen hemen hepsindede defalarca avlandım.son 5 yıldırda meslek icabı datçadayım ve bu sürede gök ova körfezide dahil olmak üzere datça yarımadası ve marmaris körfezinde kendime ait 7,50 metrelik teknemle avlanmaktayım.lütfen yanlış anlaşılmasın bunları sadece kendimi tanıtmak için yazdım.kısacası biraz bir şeyler bilirim.konumuza gelirsek yazıyı dikkatli okursanız ben başkalarının yalancısıym diye belirttim.başkaları dediklerimde haftanın 7 gününü birlikte geçirdigim profosyönel balıkçı arkadaşlar.banada anlattıkları bu yemi zamanında denedikleri güzel balık tuttukları yanlız balıkları verdikleri çeşitli restorantların müşteri şikayetinden dolayı balıkları geri iade ettikleri oldu.bununda sadece bu yemi kullandıkları zaman bbaşlarına geldigi oldu.burda benim eksik yazdıgım bu balıkçıların tümünün paragadiyle avlandıkları.Paragadiyle tutulan balıkların genelde yemi yuttukları ve lokantalara satıldıgı için genelde dolapta müşteri durumuna göre belli sürelerde içleri temizlenmeden bekletildikleri.ayrıca ben biraz araştırdım denizlerimizde 15'e yakın çeşidi yaşamakta ve belki çeşitler arasında farkta olabilir.umarım yardımcı olabilmişimdir.unutmadan deniz hıyarını(deniz patlıcanı izmirdeki adı benim bildigim budur) foçada bolca bulabilirsiniz ayrıca izmir körfezinin dip tabakasının kirliliginden ençok etkilenen balık mırmır ve çipuradır agız yapılarına ve beslenme düzenlerine bakarsanız anlarsınız.iyi akşamlar.