Çok eski bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu tarayıcıyla sitemizden tam verim alamayabilirsiniz. Daha hızlı, daha güvenli ve verimli kullanım için Google Chrome tarayıcısını kurup kullanabilirsiniz.
Zamanlarda Dere Ağzında Canlı Tekeyle Levrek Tutulabilir Mi ? Kışın Tüm Denemelerine Rağmen Sahteyle Levrek Yakalayamadım İlkbahar Yaz Canlı Tekeyle Şansımı Denemek istiyorum Başarılı Olabilir Miyim Bahsettiğim Dere Ağzı Kefal Ve İlarya Dolu Sizce Ne Denemelisin Bahsettiğim Kefal Ve İlaryalar Kışın Yoktu Onlar Yok Olunca Levreği De Dere Ağzına Gelmeyeceği Kanısı Uyandı Bende Ve Dere Ağzında Çıplak Gözle Kışın Hiç Kefal Görmedim Ve Olağanca Denemelerime Rağmen Başarılı Olamadım Sahte Balıkla Kış Ayları Dışında Kefalleri Çıplak Gözle Sürüler Halinde Dere Ağzı Derenin İçi Derenin Dışında Çok Net Görebiliyorum Bu Kadar Kefal Ve İlaryalar la Dolu Bir Meranın Avcı Balıklar Tarafından Ziyaret Edildiğini Düşünüyorum Ama Kışın Kefalleri Kaybolduğunda Avcı Balıkların O Meraya Ziyaret Etmeyeceğini Düşünüyorum Ve İçimden Bir Ses Yazın Sahteyle Ve Tekeyle Başarılı Olabileceğimi Söylüyor Dere Ağzının Tam Ağız Kısmında İlaryalar Can Havliyle Sağa Sola Sıçrıyor Sahtemi Tam O Oynağın İçinden Geçiriyorum Tık Yok O Kadar İlarya Varken Neden Benim Sahteme Saldırısını Avcı Balıklar Silikondan Kullandım Onda Da Tam Oynağın İçinden Geçiriyorum Ama Nafile O Oynak Kefal Oymağı Mı Bilmiyorum Ama İlaryalar Can Havliyle Sağa Sola Sıçrıyor Büyük İhtimal Levrek Ve Diğer Avcı Balıklar Sizce Nasıl Başarılı Olabilirim ? Sahte Yeniden Hiç Umudum Yok Canlı Tekeyle Başarılı Olabilir Miyim ? Avlandığı mesaj Dere Ağzı Çok Sığ Bir Kere Sahtem Dere İçine Takılmıştı İndim Aşağıya Balçık Kum Gibi Birşey Vardı Bastığım Anda Yavaş Yavaş İçine Batmaya Başladım Ve Korktum Kendimi Taşlara Attım Neyse Sahtedir Ümidim yok Kış Ayları Dışında Yemlik Balık Dolu Dere İçinde Ağzında Ben O Yemlik Balıkların Olduğu Zaman Başarılı Olacağım Kanısındayım Ve Sahte Balık,Silikondan Hiç Ümidim Yok Canlı Tekeyi Denemeli Miyim Sahte Yemle İlkbaşlarda Çok Ümitliydim Ama Sonu Hüsran Oldu Ne Umutlarla Gidiyordum At Çeke Teknede Bunun Gibi Olmasın Sizce Tekeyle Başarılı Olabilecek Miyim ? Ya Da Başka Önerileriniz Neler ? Şimdiden Herkese Teşekkürler ...
Kardeşim 8-9 cm silikonlarla şansını dene oraya kesin Levrek giriyordur yazın kışın levrek tutulan bir yermi ? Baktın 8-9 cm silikonda büyük geliyor şeffaf içine su dolan şamandıralardan al 4-7 santim arası KIL yem tak eğer merada kıl yem var ise ve Levrek onları yiyorsa normal sahte ile Levreği alma şansın % 3 ama kıl silikon şamandıra yavaş sarım % 60 - Misal delalande zx 70 silikonlar var bunun kırmızı beneklisi ve sarı/siyah beneklisi ile çok güzel balıklar alınıyor.Zaten çaktırmadan stoklarda eridiğini görürsün bir çoğunun gizli silahı ^^ Wtd yapabiliyorsan güney egede güzel balıklar alınıyor.Tekeyle kışın güzel av verdiği bölgeler var ama mevsime yere göre değişiyordu onu çevrendeki ''usta-eski'' yerel balıkçılardan öğrenirsen çok kolaylaşır işin.
Kardeşim 8-9 cm silikonlarla şansını dene oraya kesin Levrek giriyordur yazın kışın levrek tutulan bir yermi ? Baktın 8-9 cm silikonda büyük geliyor şeffaf içine su dolan şamandıralardan al 4-7 santim arası KIL yem tak eğer merada kıl yem var ise ve Levrek onları yiyorsa normal sahte ile Levreği alma şansın % 3 ama kıl silikon şamandıra yavaş sarım % 60 - Misal delalande zx 70 silikonlar var bunun kırmızı beneklisi ve sarı/siyah beneklisi ile çok güzel balıklar alınıyor.Zaten çaktırmadan stoklarda eridiğini görürsün bir çoğunun gizli silahı ^^ Wtd yapabiliyorsan güney egede güzel balıklar alınıyor.Tekeyle kışın güzel av verdiği bölgeler var ama mevsime yere göre değişiyordu onu çevrendeki ''usta-eski'' yerel balıkçılardan öğrenirsen çok kolaylaşır işin.
Cumhur kardeşim.Madem o kadar çok ilarya var ve sen levreğin ona sardığını görüyorsun. ikitane tekli parakat yapıp derenin sağına soluna bırak. O kadar canlı ilarya varken, tekeye ne hacet ? Sahteye gelince. Ya zamanı tutturamadın yada aksiyonu inandırıcı gelmedi. Ya boyu uymadı ya hızı yada rengi. Vardır mutlaka bir eksik bir yanlış ki paşayı kandıramadın. Bu arada ilarya ürkektir her balığa her sese veya harekete sıçrar. Bazen zevk olsun diye su dışına atlar. İllaki suda paşalar var diye düşünme. Bence gece ve derenin birikinti yaptığı sırtın arkasına çalış.
Her kefal sürüsünün içinde mutlaka bir levrek mevcuttur.Birlikte yüzer onlarla beraber hareket eder ve bunlara saldırmaz yemez.Taki karnı acıkıncaya kadar.Acıktığında işler değişir.Doyana kadar içinden avlayabildiklerini yer.Diğer bir konu rapala diğer yem balıklarının içinde rengi ve hasta gibi yalpalayarak yüzüşü sayesinde hemen kendini avcı balıklar tarafından farkettirir.Bu sadece levrek için değil diğer avcılar içinde geçerlidir. Doğanın kanunun da avcı çok zor durumda kalmadığı taktirde , önce hastayı zayıfı yaşlıyı yani kısacası az enerji harcayarak avlayabileceği avı seçer...Deniz yem balığı kaynadığı halde sahtelerle balık avlanılmasının en büyük nedeni budur.Teke yengeç bunlar çerez gibidir.Nasıl tok olsanda çereze hayır demezsin buda öyledir...Fakat tekeye yengeçe avcı balıktan daha çok haramilerde musallat olduğundan çok fazlada tercih edilmez.Fakat şu da bir gerçektir ki nisan ve mayıs ayında havyardan çıkmış levrekte yorgundur ve balığın peşine fazla düşmez bu esnada kıyamet gibi teke ve yengeç yer bilgin olsun kardeşim....