DEV TROFELER LEVREK 10-7.5-7 KG SİNO 12-5.5 KG

Sevgili Tahir Abi,
Senin şahsında bir balıkçının ustalık çizgisinin ötesine geçtiği ana şahit olmak bahtiyarlığıyla raporunu tarihe not düşüyorum: "Bir Duayenin Kış Resitali"
Şimdiye kadar okuduğum en muhteşem raporlardan biri.Ellerinde tuttuğun efeler ise denizlerimizin en ihtişamlı hazineleri.
Üç vakte kadar kömürlüğümdeki yazdan aldığım kuru ve kurtlu meşeleri sobama atmaya ben de geliyorum kısmetse,memleketimin komşusu Çanakkale'ye.
Helal olsun,diyorum..(Cezbeye geldim.)

Çok teşekkür ederim.Beni mahcup ettiniz.Sobanıza atın meşeleri,çıtırtıları bile dünyaya bedel.Sevgilerimle

Okurken nefesim kesildi. Her anı film geçidi gibi gözümünönüne geldi.
Bu gzellikleri bizlerle paylaşırken , her anından ne çok keyif aldığını kelimelerden belli.
Tebrikler Tahir abi,umarım bizlerde bu avlardan feyz alırız ve amatör ruhumuzu
benzer avlarla doyururuz.

Çok teşekkürler sevgili Birol.Sevgilerimle.

Tahir abi ,başarılı avlarınızı canı gönülden tebrik ederim.Başarılı avlarınız devamını dilerim.👍

Müsadenizle birşey sorma istiyorum.Yakaladığınız balıklarda havyar varmıydı acaba ?

Herkese selam,levreğe devam..

Çok teşekkür ederim.Balıkların bazıları havyarlıydı.Ancak bu mayıs ve temmuz aylarında da defalarca başıma geldi.Levrek balığının değişik dönemlerde havyar döktüğüne çok kereler şahit oldum.Maalesef fazla yapılacak bir şey yok .Zaten mevsimlerde ciddi kaymalar var.Küresel ısınma yüzünden hayvanların takvimi olan hava sıcaklıkları ciddi anlamda değişti.Yani herzaman mayıs ayında havyar döken sinarit geçen sene mart ayında havyarlıydı..Aslında profesyonel balıkçılık tarihlerini yeni sıcaklık durumlarına göre ayarlamaları gerek.
Sevgiler

Back