Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Devlet Destekli Araç Kredileri

fthdmr

Daimi Üye
Adı
fatih demir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
teşvik amaçlı kredilerin yalnızca ülkemizde üretimi yapılan modellerle sınırlı olduğunu belirtmek isterim fiat doblo fiorino egea honda civic renault clio fiat kredi faiz kararı sonrası fiat güncellemesi yaptı kaldırdı sanırım hala fiyat görüntülenemiyor her işimiz üç kağıt olmuş arkadaş devlet araç satışlarında canlanma olsun diye kredi faizlerini aşağı çeker adamlar araç fiyatını yukarı 3 sene önce koç fiat finansmanından 0,70 ile 36.500 tl ye 4 bin faiz ödeyerek almıştım araç 0,49 baya iyi faiz oranı...dobloya o para verilir mi bahsedilen rakamlar 130 bin tl

Doblo Combi / Cargo, Fiorino Combi / Cargo ve Pratico modellerinde 60 ay vadeye kadar 0.49% faiz oranı ile kredi kullanılabilir. Kullanılabilecek maksimum kredi tutarı, müşteriye sunulan Anahtar Teslim Tutarı (ATM) 120.000 TL ye kadar olan araçlarda ATM’nin %70’i kadardır. ATM tutarı 120.000 TL yi aşan araçlarda 120.000 TL yi aşan kısım için %50 kredi kullanılabilir.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ne olacak bu MPV lerin hali :) senelerdir rüyalarımı süsleyen C4 grand Picasso daire parası resmen :D ikinci elde de 15 yaşına anca yaklaşabilirim :( o da resmen baya baya risk.
Tak korkum ocak ayında durumun dahada kötü olabileceğidir.
200 binliralara clio megan görürsek şaşırmam artık.

T

TektusKOR

Misafir
Tak korkum ocak ayında durumun dahada kötü olabileceğidir.
200 binliralara clio megan görürsek şaşırmam artık.
Bende Büyükşehir çalışanıyım. Ev taksidinin bitmesine bir seneden düştüm ama siyasi gelişmelerden sonra son takside kadar çalışabilir miyim o da muamma... Bu gelişmelerden sonra benim hayaller zaten hayelden öteye geçemiyor (çoğu işçi arkadaş gibi önümü göremiyorum) hal böyle iken birde sıfır/ikinci el fiyatlarının devamlı yukarı çıkması evin borcunu bitir öpte başına koy dedirtiyor :(
Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyelim...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Siyasetten uzak durmak tabii ki mümkün değil ama bazı tartışmaları buralara taşırsak işin içinden çıkamayız maalesef.
Eleştirilerimiz de övgülerimiz de basit ve kabul edilebilir ölçülerde olursa hepimiz mutlu oluruz.

Otomotiv sektörü ülkemizin lokomotif sektörlerinden en öne gelenlerinden biri.
Gerek doğrudan yarattığı istihdam, gerekse dolaylı olarak yarattığı istihdam tartışılmaz.
Her bir vardiyanın eksilmesi binlerce yeni işsiz demek. Bunu eminim kimse istemez. Her bir işsiz başka bir sektörde başka bir işsize neden olur. Alış veriş azalınca üretim azalır, üretim azalınca işsizlik artar.

Bu açıdan bakınca eğer yapılan indirim yerli üretim otolar üzerinden yapılacaksa oluşabilecek görev zararlarına rağmen kabul edilebilir. Kısa süreli olarak bile olsa sektörde istihdamın korunması, bu arada yapılabilecek iyi işlerle işsizliğe çare olabilecek yeni yatırımların yapılabilmesi için zaman yaratabilir. Yeter ki iktidar siyasi değil ülke yararına işler yapsın.

Ülke otomotiv sektörünün en önemli eksiği Passat-Superb segmentinde araç üretilmiyor oluşu. Az geniş, az uzun, az daha büyük bagaj dediğiniz zaman elinizde seçenek kalmıyor. Ya benim gibi minivan alacaksınız, (bunların bile çoğu ithal) ya Passat-Superb alacaksınız.
Satış rakamlarına baktığınız zaman, daha basit olsun dersek yollara bakarsak bunu görebiliriz.

VW üretime başlarsa, o bile yerli olacağından diğer otomotiv markalarının da üretim segmentlerinde bir değişiklik ve ivme yaratabilir.

Parası olan biraz da olsa harcamalı. Harcamadıkça sektörler küçülecek, küçüldükçe işsizlik artacak ve işler bu kısır döngü içinde kalmaya devam edecek. Dışarıda yediğiniz her yemek bir aşçının, bir garsonun işinin olması demek. İşi olan garsonun aşçının sayesinde markette bir fazla çalışan, markette bir fazla çalışan demek başka bir sektörde başka bir çalışan demek. Bu çalışan belki de sizsiniz.

Badisönmez

Aktif Üye
Hamdi, ALMA net...
Devletin elinde para kalmadı,
merkez bankasının bilmem kaç milyon doları var deniyor ama bunlar tamamen milletin bankalardaki paraları.
Bankaları düşük faizli kredi vermeye zorluyorlar ve bankalar faiz oranını düşürüyor fakat krediyi vermek istemiyorlar çünkü milletin hali belli ve parayı çoğu zaman geri alamayacaklarını biliyorlar bu yüzden garip gurup bahanelerle krediyi vermiyorlar.
Yarın durum daha vahim olacak gibime geliyor ve nacizane tavsiyem bu havada paran varsa tut, yoksa kredi falan alma, krediyle araba da alma.
Bu yazı kesinlikle politik değildir, piyasa durumunun analizidir.

Bledax

Daimi Üye
Adı
Hakan F
Kan Grubu
A Rh Pozitif
1 aydır bakınıyorum ben de .... benim rahat sığabileceğim 2. eller bile ateş pahası... :uzgnm: