Dikkat Zehirli Trakonya Balığı Bu Sıralar Boğazda Kum Gibi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Engin79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Engin79

Daimi Üye
Tepki
2,914
Ödül
103
Bu hafta bisiklet gezilerim sırasında peş peşe tarabyada ve emirganda rastladım.
O kadar bollar ki çapariye üçer beşer geliyorlar.
Ustalar zaten bilir, ama özellikle acemi arkadaşları uyarmış olayım.

Oltanıza mezgite benzeyen turuncu-beyaz bir balık geldiğinde sakın elle tutmayın.
Yanınızda kargaburun taşıyın ve elinizi balığa değdirmeden iğneyi dikkatlice çıkartarak balığı denize gönderin.
Dikkat, balık çırpındığında da iğnesi elinize batabilir. Gerekirse ustalardan yardım isteyin.

trakonya-baligi-somasi-belirtileri-foto-646x323.jpg

fft99_mf6774201.Jpeg

zehirli-trakonya-baligi-nasil-bir-canli_9804469-27020_640x360.jpg

Çantada ufak bir şişe amonyak bulundurmak iyidir..Bu balığın zehiri kişiden kişiye değişmekle birlikte gerçekten tehlikeli olabiliyor.Özellikle günbatımı akşam saatleri çaparilere gelen balıklara dikkat edilmeli(karanlıkta ayırt edememe açısından)

Çantada ufak bir şişe amonyak bulundurmak iyidir..Bu balığın zehiri kişiden kişiye değişmekle birlikte gerçekten tehlikeli olabiliyor.Özellikle günbatımı akşam saatleri çaparilere gelen balıklara dikkat edilmeli(karanlıkta ayırt edememe açısından)
İse gitsin hazir vucutta var amonyak 😉

Plajlarda Kumluk bölgelerde de çok var üstüne basma riskine karşı deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz , Ayakkabı Vatoz balığına karşıda kısmen korur, kısmen diyorum çünki Vatoz kuyruğunu kamçı gibi çevirip genelde daha yukarıdan ayak bileğinden sokuyor

Bazen usta balıkçıların bile dalgınlığına denk gelip elle tuttuğu oluyor bu balığı. 7 - 8 sene önce kulelide yemli izmarit ve mezgit yakalarken oradaki oltacı bir abinin oltasına geldi mezgitle karışık. abi ayıklarken aman abi dikkat demeye kalmadan avuçladı balığı, anında hastaneye.
beykozda tekneden av yaparken benim çaparinin 6 7 iğnesi trakonya dolmuştu 🙂 dalgınlıkla ben de az daha avuçluyordum mezgit diye ki son anda sırtındaki siyah yüzgeci gördüm.
sahilde çok denk geldim, uyardığım oluyor. kimisi bunun dikeninden ne olacak abea diyor tut elle görürsün ne olduğunu 😀

Back