Dil Yiyen Bit

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan simetri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simetri

Aktif Üye
Tepki
412
Ödül
73
Bir balıkçı, yakaladığı bir balığın ağzında dil-yiyen bit (Cymotohoa) bulunduğunu fark ediyor. Balığı parazitinden kurtarıp serbest bırakıyor. Bu parazitler solungaçlardan girip, dile yerleşip, yavaş yavaş dilin yerini alarak balığın avlarından beslenen izopodlar.

(link)

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçenlerde yakaladığım balıkları temizlemeye üşenip poşetle dolaba kaldırmıştım, ertesi gün temizlemek için açtığımda bunlardan 2 tane poşetin içinde gezerken denk gelmişti, ne acaba bunlar diye merak etmiştim, öğrenmiş olduk teşekkürler.

Bu balıkta dile yada balığın gırtlağına denk gelmiş.
Sarozda yakaladığım 2 çuprada 1 minekopta denk geldim bu asalağa. Bir çupranın üst yüzgecine yakın yerde tutunmuştu. Bıçağın ucu ile söktüm. Bayağı kemirmişti balığın sırtını. Birindede solungacının kenarındaydı. Minekopta ise sonradan fark etmiştim yanak tarafındaydı. Sert kabuklu ve ele aldığınızda elinizin yumuşak tarafına dişleri saplayıp tutunmaya çalışıyordu. Sabah kayıkhanedeki balıkçılara gösterdim. Parazit - kene demişlerdi. Yakaladıkları bazı balıklarda onlarda denk gelmişler. Kene gibi yapışıp canlı canlı yiyor balığı dediler.

Zamanında, tuttuğum bir kolyozun ağzından tıpatıp buna benzeyen bir şey çıkmıştı. Beyaz bir mamuna benzetmiştim 🙂 Gerçeğini öğrenmiş olduk.

Bir balıkçı, yakaladığı bir balığın ağzında dil-yiyen bit (Cymotohoa) bulunduğunu fark ediyor. Balığı parazitinden kurtarıp serbest bırakıyor. Bu parazitler solungaçlardan girip, dile yerleşip, yavaş yavaş dilin yerini alarak balığın avlarından beslenen izopodlar.

(link)

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dosyalar

Snorkelle yüzerken izmarit sürüsünün neredeyse hepsinde buna benzer bir yaratık vardı.
Benim gördüklerim balığın dışında tutunmuşlardı.

Belgeselde izlemiştim.Dili sömüryoe ve artık balığın parçası gibi oluyordu.

Back