Doğada Ilk Defa Gördüğümüz Canlilar

Bok böceği değil. Ben de rastlamıştım bayağı parlaktı kabuğu. Büyüktü de. Bu fotoğrafı çektiğim bölgede bok böceğine de rastlamıştım daha önceden. Bok yuvarlarken video da çekmiştim😀 Videonun 10. saniyesinde görünüyor. 1900-2000 metrelerdeydi kendileri🙂🙂

20170628_062542-01.jpeg

Bok böceği değil. Ben de rastlamıştım bayağı parlaktı kabuğu. Büyüktü de. Bu fotoğrafı çektiğim bölgede bok böceğine de rastlamıştım daha önceden. Bok yuvarlarken video da çekmiştim😀 Videonun 10. saniyesinde görünüyor. 1900-2000 metrelerdeydi kendileri🙂🙂

93031 dosyayı görüntüle

Sizin paylaştığınız böcek calasoma sycophanta. Çam ormanlarını koruyan bir türmüş. Öldürülmemesini rica ederim.

karadeniz bolgesinde cok gordum bu bocegi yagisli nemli rutubetli yerleri seviyor sanirim ama ismi konusunda bilgiye sahip degilim bok bocegi familyasindan olsa gerek ama hicte bok tasirken gormedim 😀

Depolanmış ürün zararlılarından biri şuan latincesi aklıma gelmedi... Ama çok lazımza ders notlarıma bakım latincesi ve türkçesini bulurum... Genelde buğday, arpa,yulaf gibi depolanan ürünlerin depolandığı alanda mevcuttur. Hasat sırasında doğandan depolara kadar gelip şehirlerde bile denk gelebilir. Yani ender bir tür olmayada bilir.. 😉 bazıları az zararlı 2.cil zaralı bazıları ise önem teşkil eden zararlar verir. İlgilenen arkadaşlar depolanmış ürün zararlılarını internetten inceleyebilir.

Back