Dolar Ve Sektöre Yansımaları!

Bu konularda artık kaliteli yerli üretim olabilmeli. Parçaların önemli bölümünün hammaddesi Türkiye'den temin edilebilen malzemeler. Bu dönemde akıllı bir yerli üretici piyasada oldukça söz sahibi olabilir. Ama tabii bir çok tüketici bu konuyu hobi olarak gördüğünden belli markaların dışındaki kendini kanıtlamış markaları bile dışlıyor o ayrı. Ancak ihtiyaç sahibi olup kaliteli malzeme arayanlara iyi bir alternatif yaratılabilir.. Koca ülkenin şimdiye kadar kendi kaliteli markasını yaratamamış olması bile tuhaf. Fiyatlar böyle devam ederse tüketicinin talepleri üreticileri bu yöne sevkedebilir umarım.
Şu kendi jigimizi yapma işine yönelme vakti geldi herhalde.
 
fiiish marka bi silikon var 70 lira black minnow yerlisini yapsalar 20 lira ama silikonda dolarla geliyor tamamen yerli üretseler yine pahalı olur bizim esnafta iş yok.misal petlas lastik alayım dedim yerli hani ya ! adamlar piyasada en pahalılardan neymiş biim yollara göre yapılıyormuş ben artık yerli
olayını çoktan geçtim hangisi ucuz kaliteliyse onu alıyorum
 
Normalde makine kamış konusunda yedekli çalışmam ama bugün 3. lrf kamışımı aldım, 2 tane de makine var şimdilik, kur fiyatlarını henüz yansıtmayan bir yer bulursam 3. makineyi de alırım ilk fırsatta 🙂
 
Bu konuda konuşmamak , duvara sırtımızı verip usulca geçmesini beklemek en iyisi 😉

tepki gösterirseniz bir de bakmışsınız vatan haini oluvermişsiniz..

balık sektörüne etkisi muhtemelen amazon , aliexpress gibi alışveriş sitelerine olumsuz yansıyacaktır , yakın zamanda türkiye'deki ürünlere özellikle yeni giriş yapan ekipmanlarına %40 %50 civarında zam olarak sonuçlanacak , birçok ürün bu sebeple zaten getirilmeyecek , premium satış yapmaya çalışan birçok mağaza kapanacaktır diye düşünüyorum.

1 ay içerisinde dolar 5 'li hanelere geri dönerse sektör daha hafif atlatır bu krizi. ( pardon kriz demişim kumpas diyecektim )

6'lı 7'li haneleri mumla arayacağımız günler çok uzak değil gibime geliyor, umarım yanılan ben olurum...
 
Tek derdimiz balık avı malzemeleri olsa iyi. Bir misina bir iğne yeter.
Para verip aldığımız her mal ve hizmeti geçen yılın iki katı fiyatına almak durumunda kalacağız. Sanırım balık avı malzemeleri bu listenin en sonunda ve en vazgeçilebilir olanıdır.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
Normalde makine kamış konusunda yedekli çalışmam ama bugün 3. lrf kamışımı aldım, 2 tane de makine var şimdilik, kur fiyatlarını henüz yansıtmayan bir yer bulursam 3. makineyi de alırım ilk fırsatta 🙂
Bende ihtiyacım olmadığı halde takip ettiğim bir kamışı sipariş ettim bugün, fiyatlar yansımadan kapayım, sonra 2 katına bile alınamayacak
 
Back