Dolar Ve Sektöre Yansımaları!

Normalde makine kamış konusunda yedekli çalışmam ama bugün 3. lrf kamışımı aldım, 2 tane de makine var şimdilik, kur fiyatlarını henüz yansıtmayan bir yer bulursam 3. makineyi de alırım ilk fırsatta 🙂

Bence en kolay cozum lrf yi birakmak ya da eldeki malzeme ile gidebildigi yere kadar gitmek. En fazla masraf lrf malzemesine gidiyor. Yemli ve capariye donus var.

Umarım bu balık malzemeleri satan arkadaşlar dolar kuru yükselince fiyatları 2 katına çıkardıkları gibi eğer düşerse dolar fiyatları da düşürürler. Hep aynı masal yeni kurdan aldık yok dolar şu kadarken aldık. Yerseniz seyahat
Almayın ellerinde patlasın Japonya’dan 5 güne gönderen siteler var

Bence en kolay cozum lrf yi birakmak ya da eldeki malzeme ile gidebildigi yere kadar gitmek. En fazla masraf lrf malzemesine gidiyor. Yemli ve capariye donus var.

Benim için bırakmak söz konusu olamayacağından eldekilerle devam abi. Sahte konusunda da pek sıkıntım yok şimdilik. 15 pakete yakın isome yedekledim son zamlardan önce. jighead desen aynı şekilde. Bugünlerin geleceğini tahmin ettiğimden yardımcı malzemeyi sağlam tuttum 🙂

Benim için bırakmak söz konusu olamayacağından eldekilerle devam abi. Sahte konusunda da pek sıkıntım yok şimdilik. 15 pakete yakın isome yedekledim son zamlardan önce. jighead desen aynı şekilde. Bugünlerin geleceğini tahmin ettiğimden yardımcı malzemeyi sağlam tuttum 🙂
Maşallah 15 paketmi =D

Gonlumuz birakmamaktan yana tabi 🙂 Makineler bozulana kamislar kirilana silikonlar bitene kadar devam 🙂

Dolar şu anda 6.2311 of of
Dolar ve diğer dövizler üstünden balık almak hiç mantıklı gelmiyor artık. Sürekli (link) dövizleri takip ediyorum. Yüklü balık alımı düşünüyorum ancak dolar ve diiğer dövizlerde düşüş olmalı.

Tüm yorumları okudum yerli üretim isteği mevcut. Şöyle örnekleme yapayım bende.
Umarım farklı anlaşılmaz bu yazdıklarım. Ben esigara kullanıcısıyım. Biliyorsunuz ki çoğu malzeme ithal. Ama son dönemde bahsettiğim sektörde yerli üretim yapan firmalar arttı. Yurtdışından 700-1000 TL arasında alınan buharlaştırıcıları, yerli üretim ve full yedek parça ile 200-400 TL bandında satıyor üreticiler.
Sadece örnek olması amacıyla yazdım. Bence kamış, makine, sahteleri üretilebilir bizim ülkemizde. Sadece başlamak yeterli bence. Hammaddeler ithal olsa bile diğer bahsettiğim sektörde bile yarıdan fazla ucuza geliyor. Balıkçılık sektörü için çok zor bir adım olmasa gerek.

Arkadaşlar size bir sorum var. Sizce döviz bugün yarıya düşse fiyatlar düşer mi ? Tabiki düşmeyecek. Hatta 1 e 1 bile olsa birşey değişmeyecek. o yüzden sorunu sadece kur olarak görmemek lazım diye düşünüyorum. Ağır vergiler, insamızın fırsatçılığı, sürekli karşısındakini kazıklama, hep kendisinn kazanması gerektiğini düşünmesi, v. S... Kısacası biz buyuz arkadaşlar malesef değişeceğine de inanmıyorum.

Back