Dropshot Tekniğinin Lüfer/çinekop Için Uyarlaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan engbalik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

engbalik

Yeni Üye
Tepki
16
Ödül
5
Merhabalar ilk defa foruma yazıyorum. Teorik olarak balık tutma konusunda biraz bilgim olsa da
Pratik olarak çok yok.Levrek avı için youtube dan gördüğüm dropshot tekniğinin
surf kamış ve yüksek gramajlı kurşunla çinekop /lüfer için (kurşun arkası rapalaya benzer ama genede farklı bir biçimde) yapılabilirmi diye düşündüm.Şu şekli çizdim , sizce bu iş yapabilir mi.
Slmlar
6f33c3587f.png

Merhabalar ilk defa foruma yazıyorum. Teorik olarak balık tutma konusunda biraz bilgim olsa da
surf kamış ve yüksek gramajlı kurşunla çinekop /lüfer için (kurşun arkası rapalaya benzer ama genede farklı bir biçimde) yapılabilirmi diye düşündüm.Şu şekli çizdim , sizce bu iş yapabilir mi.
Slmlar
6f33c3587f.png

İstavritin kafası elimizde kalır bence böyle

Lüfer , avına kuyruktan saldırır.
Lüfer familyası için... , Kuyrukta , iğne yoksa , sıkıntı....!

Levrek için iddialı bir söylemde bulunmayayım ama , ağız kısmındaki tek iğne nin "TEK BAŞINA" yeterli olacağını zannetmiyorum.

Slmlar
6f33c3587f.png
levrek için istavrit tamamen levreğin iştahına ve merakına bağlı .

lüfer için ilk iğneden tel ile kuyruk kısmına hırsız uzatmalısınız.bunun için 3 lü iğne kullanıp 3.lü iğnenin bir kancasını kuyruk kısmında omurgaya oturtursanız sağlam olur ama avcılığını düşürür mi bşilemem zira iğne açıkta kalacak.Ama bu şekilde lüfer saldırdığında yakalama şansınız yükselir.

isavrit canlı şekilde atacaksanız dropshot yerine gezerli bir takım hayvanın dolaşması için daha mantıklı olabilir.

Cevaplar için teşekkürler. Aslında bunu tek iğne ve silikon için araya hiç tel falan koymadan levrek için yapıyorlar. Ve Bağladıkları o iğne 90 dereceye yakın bir açıyla adeta yere paralel duruyor ve ucuna bir silikonu takıveriyorlar. Lüfer de dişli olduğundan tek iğne yerine araya bir tel takıp sonrasında aynen mantarlı dip oltasındaki gibi 2 li 3 lü iğneyide o tele takabilirmiyim diye düşündümdü. (pratikte oraya o teli yada tele 2- 3 lü iğne takmak zor tabi 🙂 )
O zaman bağlanacak 2 yad 3 iğneyi paralel bağlamak zor olabilir yada belki de çekerken zaten kendisi paralel durabilirmi, sanırım denemek görmek lazım
mesela 07:47 de iğne tam paralel olarak gözüküyor
slmlar

Son düzenleme:
Back